Výměna oleje v převodovce ano/ne?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět

Vym?nit??

Jasn?...
318
86%
Zbyte?nost...
51
14%

Celkem hlasů: 369

Bulda
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Bulda »

ja mam v octavii 96kw ASZ 6Q tento oil

http://www.cc-autodily.cz/olej-synt-prevodovy.html

je to good diky
Rob
Přispěvovatel

Příspěvek od Rob »

Kareltec píše:Co nalít za oil do převodovky T4 2,4 D?
Taky by mě zajímalo, kód převodovky nevím, ale jinak s Kareltecem máme motor AAB.

Konkrétně já nechal před rokem měnit spojku (najednou nešlo zařadit) a dozvěděl sem se, že sem měl v převodovce 0,5l oleje - kam zmizel ten zbytek nikdo neví.. Tak to nějak vyřešili (asi tam něco dolili, ale co??).

Každopádně po ránu zařadit dvojku taky úkol pro herkula - a vůbec celý je to takový těžkopádný, cítím synchrony, takový vláčný..

V práci máme starýho tranzita, nevím motor ani rok, ale takovej ten starej typ, kterýho se prohání tady po ČR mraky a všem už skoro odešly čerpadla nebo shnily, ale nastartuju (dá-li bůh) po týdnu v mrazu a kvalty tam padal naprosto přesně, jak prdel do gatí - žádný přemáhání, žádný "vláčný řazení", kdy hledám ve kterým místě to tam zapadne..

Takže zkrátka - jaký olej byste doporučili? Auto rok '91, nalítáno cca 300.000, ale kdo ví..
R
Marek_A4
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek_A4 »

Marek_A4 píše:caute borci ;) pisete tu niekde, ze do 6kvaltu by mal ist olej 75W70, ale mne elsa vyhodila ze tam patri 75W90 :? :? :? Obrázek kde je teda pravda...?? diky
vie mi niekto poradit??
CAHA 125 kW TDI CR
mp3turbo
Přispěvovatel

Příspěvek od mp3turbo »

neviem presne, v kazdom pripade 75w-70 sa mi zda trochu nestandartny divny olej... vzdy sa hovorilo o 75w-90 i ked s neznamymi vykonovymi vlastnostami.

daj si do googla 75w-70 pripadne "75w-70" s uvodzovkami, vyhodi to kopec sprostosti ale o olejoch skoro nic. Daj si do toho isteho googla 75w-90 a mas milion odkazov na oleje.

podla mna obycajna chyba pri pisani, human error :)
Pilan
Aktivista

Příspěvek od Pilan »

http://www.olejshop.cz/oleje/prevodove- ... %29-1litr/ ma nekdo zkusenosti s timhle olejem?nasel jsem doma ;)
mp3turbo
Přispěvovatel

Příspěvek od mp3turbo »

do coho to chces naliat, ake mas auto a prevodovku?

ak do beznych VW/Skoda/Audi aut tak EE. Ne! Citaj o stranu dopredu, mal som v prevodovke API GL5... GL5 sa od bezne pouzivanej GL4 lisi predovsetkym prisadami ktore "zabezpecuju zalepenie" synchronov v prevodovkach ktore na to nie su stavane.
Pilan
Aktivista

Příspěvek od Pilan »

do fabie rs bych ho chtel nalit.. ted jsi me dostal ze tam nema byt ja jsem ho pred rokem nalil do feldy matce kdyz jsem delal udrzbu a jede furt :?
mp3turbo
Přispěvovatel

Příspěvek od mp3turbo »

to ti vydrzi, to su poctive masiny... len tie dnesne sersamy su citlive na kazdu kokocinu. Nalejes "menej naftovu" naftu? Cerpadlo v riti. Vstrekovace tiez. Das iny olej ako mas mat? Vacky ohoblovane. Nedochladis turbo a trikrat stupis na podlahu? Turbo v prdeli. Jazdis trikrat na 1200rpm hore kopcom? Priprav si novu dvojhmotu. EGR uz som spominal? DPF?

Hnusne kurwitka. Najhorsie je ze kazde z nich stoji tridsat litrov. Kurnik v zigulaku bol vyjety Fritol z kuchyne desat rokov a nic sa mu nestalo. Ani fritolu ani Zigulaku. Semtam sa dolial roztopenym maslom ked ho bolo malo.

... ked mozem doporucit tak kukni tie feldove oleje ale GL5 tam nepatri nabeton. Do RSy neviem co ide ale GL5 to tiez nemusi byt.
Pilan
Aktivista

Příspěvek od Pilan »

tak felda me netrapi ta si stim poradi asi vklidu jezdi normalne vklidu ale do fabky chcu neco co tam ma byt jeste ze jsem ho tam nenalil uz
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

tak jsem vymenil olej a razeni se zlepsilo..jsem to mel udelat uz davno (wallbash)

jinak jsem daval original G 070 726 A2 cca 200 Kc litr a napln byla 2L

mam golfa IV, 99,ALH, prevodovka DQY , najeto cca 240t
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
mp3turbo
Přispěvovatel

Příspěvek od mp3turbo »

presne tak, treba to udelat a nespekulovat ani minutu. 10rocny olej ani nahodou nemoze mat take parametre a kvalitu ako novy olej.

ja som ten olej co mam, BP Energear SGX, kupil este predtym ako som sa dozvedel o G070(726/911)A2 olejoch. V sucasnosti by som preferoval tento G070 pretoze je to originalna napln a je vhodna nielen do manualnych prevodoviek ale aj do automatov vratane DSG pokial sa nemylim (prosim overit!!). List manualnych prevodoviek kam sa ten olej hodi je nesmierne dlhy a zahrnuje nielen 5kvalty ale hlavne aj 6kvalty na RSkach atd a to uz je co povedat. A predovsetkym, pri BP EnerGear nikto negarantuje ze ten olej patri do mojho 6kvaltu v Sharane a pri G070 olejoch tam tato garancia je!

cize : G070 oleje su LACNE, su univerzalne a su perfektne pre takmer vsetky prevodovky aj 5kvalty aj 6kvalty.

co si viac zelat...

este pridam postreh po zhruba 1500km od vymeny mojho oleja : zda sa mi ze prevodovka a radenie chodi este lahsie ako okamzite po vymene. Asi tri dni po sebe sme mali aj -15 az -18 stupnov, vsetko v pohode... take tie stuhnute stavy z minuleho roka sa neopakovali. Minuly rok som v takychto zimach nastartoval so zaradenou jednickou a na priblizne 1600rpm som presiel od panelaku na hlavnu cestu, takych 200m, bez radenia. Pomalicky, v klude... a az po vyjazde na hlavnu cestu som radil na dvojku, spojka samozrejme nadvakrat cez neutral. Aby som tu prevodovku zbytocne netrapil.

som velmi rad ze som ten olej vymenil. Mal som to spravit uz davno.
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

hoj,. chci si koupit, a nechat vyměnit prevodovy olej na své oktě TDI PD 4x4 6ti kvalt rok 2001, chci se zeptat, zda - li tento produkt odpovídá mému vozidlu, děkuji moc: http://www.cc-autodily.cz/olej-prevodovy-1-0litr
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jo ten patří do příčnýho 6q
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

já ted dával do své 4x4 dle vinka náký G O52171A2 1400,- za 3L (LOL) prý tam musím mít tento minerál že mám na synchronech náký molibdén a tomu prý syntetika nesvědčí

To FIRE - jo jo to je on, ale raději si zajdi do škodovky at ti poví dle vin jestli tam máš přímo tento, třeba máš jiný kod převodovky a máš tam něco jiného
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nemá, tento je do 6q
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“