Kolik je nás tu BIKERů ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
To není osud, ale druh volby. Na origo pojízdnou moto z WW2 se sajdou jsem neměl, nový ruský stroj v 90. tých letech jsem nechtěl, byl jsem se na něj dokonce podívat v Sušici /Dněpr/a byl jsem zděšen, na motorce z 30. tých let byly novodové blinkry a dva budíky jako ze 70. tých let..No hrůza, a já chtěl moto co nejblížší originálu, tak jsem nakonec koupil tenhle pojízdný vrak /tehdy nebyl takový výběr jako dnes/, pro který jsem dokonce jel přes 200 km a jel domů po ose, což byl zážitek, jel jsem se sajdou vlastně poprvé...A nelituji toho, postupně jsem zjistil rozdíly jak ve výrobě tak pojetí Německo -Rusko a je to téměř detektivní práce , rozlišit origo díly od ruských ./a je jich čím dál méně/..,Novější mota vlastnit mne nebere, svezu se, ale něco mi chybí... 
nepropadat panice...
-
sparco gti
- Přispěvovatel
-
slunickoooo
- Sběrač informací
Když jsem se učil, kámošovi úplně novou panelku koupil jeho otec..Tak jsme s ní jezdili za školu a užívali si kvality nového stroje../bez ironie/ Byla to vlastně stříbrná medaile v domácí výrobě motocyklů . zlatá patřila Bizonu 350 oilmaister nebo panelce 350 ccm.Samozřejmě Nortony a Matchlessy nepočítám, to byl jen sen..Panelka byla dobrá motorka..
nepropadat panice...
Máš pravdu i nemáš
Ona tam patří, přesto že ji měla až Californie resp. jak si napsal ty 592.
Tohle je totiž původně verze pro autoškoly, akorát někdo sundal ta dvojitá řídítka. Právě kvůli nim tam Jawa dávala velkou nádrž, aby se o ni mohla opřít. Do dneška je ta nádrž od těch řídítek prosezená, ale opravovat to nebudu je to taková pěkná raritka
Jinak jsou jiná i řídítka řidiče mají taková očka. Jinak moto jezdila v Kladně v autoškole od 69 -> 73 potom si ji odkoupil tehndejší ředitel a od toho jí má táta resp já 
Tohle je totiž původně verze pro autoškoly, akorát někdo sundal ta dvojitá řídítka. Právě kvůli nim tam Jawa dávala velkou nádrž, aby se o ni mohla opřít. Do dneška je ta nádrž od těch řídítek prosezená, ale opravovat to nebudu je to taková pěkná raritka