Vibrace pri zrychleni

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jjery29
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od jjery29 »

Tak teda nevím na to videu ten setrvák má dost velkou vůly, mě kdysi říkaly že by se na minimální zatížení měl pootočit v řádu milimetrů, ale tento jde o centimetry co potom udělá při zatížení při jízdě??? :o :?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ty vibrace dělává setrvák, ale výměna pavděpodobně nepomůže, dal jsem na svoje auto trysky sprint 764 a bylo to ještě v pohodě, okamžitě po montáži trysek race 520 při sešlápnutí pedálu na podlahu a v rozmezí otáček 1600-2200 vibrace od motoru, dal jsem jednohmotu a je to pryč.
nielo
Sběrač informací

Příspěvek od nielo »

Huml píše:ty vibrace dělává setrvák, ale výměna pavděpodobně nepomůže, dal jsem na svoje auto trysky sprint 764 a bylo to ještě v pohodě, okamžitě po montáži trysek race 520 při sešlápnutí pedálu na podlahu a v rozmezí otáček 1600-2200 vibrace od motoru, dal jsem jednohmotu a je to pryč.
Takze rikas dat jednohmotu jo? Na moje auto pry ale bohuzel jednohmota nejde... :(
trojka
Přispěvovatel

Příspěvek od trojka »

Nepíšeš jak velkou silou působíš na hřídel, ale předpokládám, že rukou toho moc nevivineš. Pak je setrvák po smrti, lépe pružiny, mělo by to být i hlučné a při volnoběhu po studeném startu to zřejmě bude rachtat. Vibrace způsobuje rozdíl v kroutícím momentu na klice(od jednotlivých dob motoru), který cyklicky urychluje a následně brzdí "otáčení" volné části setrváku. Jak už tady bylo řečeno. Ukončení této vibrace není dle mého záležitost otáček, ale snížením nárustu krouťáku motoru. Rozdíly se zmenšují a proto vibrace mizí.
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Položím na něj dlaň a pootočím s ním, takhle lehce by to jít asi nemělo. Ten co sem vymontoval jde podstatně hůř, ale taky jde rukou. Předpokládám že novej by rukou neměl jít vůbec. Jinak vybrace na volnoběh to dělá za studena i za tepla, a když se lehce ťukne o plyn, tak to přestane, někdy to dělá někdy né. Za jízdy se to nijak neprojevuje, jen na volnoběh. Někdy je slyšet klapáí podobné jako kdyby rychleji ťikaly hodiny, a někdy to ještě klepe s celým autem.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
nielo
Sběrač informací

Příspěvek od nielo »

trojka píše:Nepíšeš jak velkou silou působíš na hřídel, ale předpokládám, že rukou toho moc nevivineš. Pak je setrvák po smrti, lépe pružiny, mělo by to být i hlučné a při volnoběhu po studeném startu to zřejmě bude rachtat. Vibrace způsobuje rozdíl v kroutícím momentu na klice(od jednotlivých dob motoru), který cyklicky urychluje a následně brzdí "otáčení" volné části setrváku. Jak už tady bylo řečeno. Ukončení této vibrace není dle mého záležitost otáček, ale snížením nárustu krouťáku motoru. Rozdíly se zmenšují a proto vibrace mizí.
Velkou silou jsme na to nepusobili,nebylo potreba... jen jsme proste tocili kolem a celkem lehce? Takze rikas, ze pri takove vuli je setrvak po smrti jo? Po studenem staru to na volnobeh nedela nic.
nielo
Sběrač informací

Příspěvek od nielo »

Potreboval bych poradit jakou dat spojkovou sadu vcetne setrvacniku do Leona 1.9 TDI, ARL, 110kw+chip, kroutak kolem 400Nm... A hlavne, kde to koupit?
Ted je tam dvouhmota asi a to zrychleni nejak nezvlada, sice to zacala delat po roce, ale prece... Doufam, ze je to vibrovani tim... :(
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nielo píše:
Huml píše:ty vibrace dělává setrvák, ale výměna pavděpodobně nepomůže, dal jsem na svoje auto trysky sprint 764 a bylo to ještě v pohodě, okamžitě po montáži trysek race 520 při sešlápnutí pedálu na podlahu a v rozmezí otáček 1600-2200 vibrace od motoru, dal jsem jednohmotu a je to pryč.
Takze rikas dat jednohmotu jo? Na moje auto pry ale bohuzel jednohmota nejde... :(
240mm setrvák se v jednohmotě bohužel nedělá. Jinak k té vůli toho setrváku, těžko poznat v jakým je stavu podle vůle, Sachs setrváky jdou hodně těžko a jsou s malou vůlí, naproti tomu Luky např. 240mm, má vůli jak prase a mezi koncovejma polohama jde úplně volně, vždy je to daný tím vlastním setrvákem, porovnat to lze jedině tehdy jestli vemu od toho danýho typu novej a starej, žádný všeobecný návod jak určit v jakým stavu ten danej jetej setvák je, není
patrick
Přispěvovatel

Příspěvek od patrick »

snad se prodávají setrváky, které vydrží i větší kroutˇák, ale budou asi drahé nebo spíš celé sety :?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

to se asi prodávají, ale to pak třeba taková jednohmota na ARL,ASZ vyjde asi na tolik, co dvouhmota i se spojkou ve VW
patrick
Přispěvovatel

Příspěvek od patrick »

to asi ano, ale jak jinak to vyřešit a nesnižovat výkonové hodnoty
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

no tak to bude asi problém.. dát nový setrvák a a když úprava tak to naladit aby to nemělo brutální nárust kroutáku ve spodku, le bralo to plynule.. jak říká huml. setrvák se jednoznačně těžko poznává. nový jde rukou těžce na každou stranu tak 2 až 3cm. ale ze zkušeností setrváky s už 20000 jdou poměrně lehce k dorazům a skoro tak jak je to na tom videu.. tuhle jsem dělal forda fokuse 1.8 tdci a ten má dvouhmotu fakt hustou. byla v háji, ale jak se mlela do boku. myslel jsem že to musí za chodu upadnout. pak jsem dostal do ruky nový a bylo to to samé. mají to hrozně volné. mele se to úplně příšerně.. úplně jsem měl strach jestli to bylo tím setrvákem, ale bylo to ok. ale tam mu to blbě chytalo a na volnoběh to dělalo příšerné zvuky..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

patrick píše:to asi ano, ale jak jinak to vyřešit a nesnižovat výkonové hodnoty
možná použít na 6ti kvalty třeba setrvák z O2 RS, ta má v základu 170k a myslím 350Nm, samo i se spojkou
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Huml píše:
patrick píše:to asi ano, ale jak jinak to vyřešit a nesnižovat výkonové hodnoty
možná použít na 6ti kvalty třeba setrvák z O2 RS, ta má v základu 170k a myslím 350Nm, samo i se spojkou
jj to má,ale půjde to tam zastavět ?
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
http://www.vyhodnesplatky.cz
nielo
Sběrač informací

Příspěvek od nielo »

Tak dneska jsem byl na diagnostice a trysky jsou OK. Jeste se tomu borcovi nelibil zvuk meho turba, ze pry moc piska, no achjo...

Jeste jsme vyzkouseli jednu vec: vypnout motor se spojkou a bez spojky... Bez spojky tam vzdy neco zarachoti.. Mozna teda fakt ten setrvak...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“