pootáčej bubny o jeden šroub, vždy jen jednu stranu o jeden šroub. projet, zaručkovat, krok dál a tak. pak druhýkolo. v nejhorším to dej někomu na soustruh a nečekej od toho zázrak. předek to dělat nemusí, bubny mají sklon k ovalitě. M.Borath píše:Ahoj O1 66kw Kotouče/bubny, po výměně za nové a ujetí cca 15 tis. pulzuje pedál, volan a když zkouším přitahnout ručku tak pulzuje i zadek, rozklepe se celé auto. Věřím, že když tam dám nové díly, tak se to objeví zase. Neřešil jste to nekdo??? jsem z toho hotovej!.![]()
![]()
O1 Brzdy.. PROČ????
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: O1 Brzdy.. PROČ????
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
-
- Aktivista
288 a 312 nehážou proto že nejsou tak přetížené a nevlní se, nejsou tak citlivé na směs desek,Biimbo píše:z 99% je vždycky problém v kotoučích nebo na sračku silentblocích v ramenou. Ložisko ve kterým je vůle i milimetr na to vliv nemá..
A kdo pochybuje, tak pořád tady nikdo nevysvětlil, proč nehážou 288 a 312 který mají stejný ložisko a stejný náboj?
malé kotouče + špatné desky a je problém
jenže na skladě jsou tuny tohoto šmejdu a musí se prodat,
tak musíme měřit tisíciny, hledat vymletá místa, stáčet, měnit náboje,půl nápravy, nadávat na čínu, bečet na internetu, číst píčovské reklamační listy,

výrobce i prodejce má čas a tisíce výmlv a mechoš je blb

Ještě k tomu měření nejedná se o tisíciny ale o setiny a ono to po montáži kotouče pěkně nahodí toto je osobní zkušenost ne u jednoho auta ale u více o1 dokonce i wv transporter t5 to samé po výměně nábojek ok ted nedávno sem měnil kotouče brachovi nábojka 0.03 po nasazení kotouče 0.07 no n echali jsme to tak až to začne kopat tak to přebrousíme na aute. To jsou tvrdě nabyté zkušenosti kýble potu a nervů. Základ je před montáží změřim a vím .
-
- Aktivista
[quote="paloxxx"]Ještě k tomu měření
začnu měžit jak píšeš a jurosdi co tam dal manuál, vybavení mám, já se stím zatím nesetkal, přesto že brzdy třepaly házivost kotoučů za studena OK, a to jich měním
škoda že jsem vyvážel hromadu do šrotu minulou sobotu, hodil bych sem foto, měl jsem čest nedávno měnit i zadní kotouče na toyota tundra takový kousek se hned tak v našem motykovém kraji nevidí
začnu měžit jak píšeš a jurosdi co tam dal manuál, vybavení mám, já se stím zatím nesetkal, přesto že brzdy třepaly házivost kotoučů za studena OK, a to jich měním
škoda že jsem vyvážel hromadu do šrotu minulou sobotu, hodil bych sem foto, měl jsem čest nedávno měnit i zadní kotouče na toyota tundra takový kousek se hned tak v našem motykovém kraji nevidí

Je to stejně divné, na zadní kotoučovce u T4 byly takové nánosy rezu, protože mistrům tekl svěrák, tak kolo zaslepili, /normálně jezdili/ a já abych to zatím uvedl v chod jsem, nechal kotouč jen na hrubo stočit, navařil jsem destičku z kdovíčeho, abych mohl jet a světe div se, vůbec nic to nedělá...žádné vibrace, žádné pulsování pedálu atd.Tam nebyly setiny ale možná milimetry..Ale je pravda, že nejedu 150km/h.. 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Je to stejně divné,
když jsem dostal vyjádření čelních výrobců brzd že jsem blb a vada je v těch nábojích tak nepsali o házivosti ale že vůle v ložisku je O,O3 až O,1 a á mámvětší a tím se vymlely místa v kotouči, kotouč jsme měřili dvěma mikrometrama snad centimetr vedle centimetru a nic kotouče rovné nic jim nebylo, na náboj jsme dali uchyl páčili sním a taky nic,
když jsem dostal vyjádření čelních výrobců brzd že jsem blb a vada je v těch nábojích tak nepsali o házivosti ale že vůle v ložisku je O,O3 až O,1 a á mámvětší a tím se vymlely místa v kotouči, kotouč jsme měřili dvěma mikrometrama snad centimetr vedle centimetru a nic kotouče rovné nic jim nebylo, na náboj jsme dali uchyl páčili sním a taky nic,
-
- Aktivista
a čím toměříš ty tisíciny to se snad pro autoservisy ani neprodává
[/quote]
Milosi, pujcil jsem si ze servisu na skodovky 6 novych naboju (origo) a odnesl do prace na merovy stredisko a nechal na 3D souradnicovym meraku ( s presnosti na 0,0001 , jezdi na vzduchovych polstarich) vyhodnotit hazivost a celkovy obvodovy hazeni mezi prumerem na nalisovani loziska a plochou kam se montuje kotouc, hazeni vyslo v rozmezi jak jsem uz psal. Jinak to jde dat i do prisma, vzit tisicinovy hodinky, nejlip digi, a otacet pomalu dokola, hned vidis vysledek

Milosi, pujcil jsem si ze servisu na skodovky 6 novych naboju (origo) a odnesl do prace na merovy stredisko a nechal na 3D souradnicovym meraku ( s presnosti na 0,0001 , jezdi na vzduchovych polstarich) vyhodnotit hazivost a celkovy obvodovy hazeni mezi prumerem na nalisovani loziska a plochou kam se montuje kotouc, hazeni vyslo v rozmezi jak jsem uz psal. Jinak to jde dat i do prisma, vzit tisicinovy hodinky, nejlip digi, a otacet pomalu dokola, hned vidis vysledek

O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
-
- Aktivista
ty 288 sou taky daleko širší,takže je tam víc železa,hned tak se nepřehřejou.
když se kolikrát rovnaj dva kotouče na mašině,tak je vidět,že každej material je jinej...,navc kotouče by měly bejt cementovaný,takže když se moc stáhnou,nebo jsou slabý,tak to moc nepomůže
za mě je to problém materiálu kotouče,a u brzd,co jsou poddimenzovaný je pak problém rychle na světě
když se kolikrát rovnaj dva kotouče na mašině,tak je vidět,že každej material je jinej...,navc kotouče by měly bejt cementovaný,takže když se moc stáhnou,nebo jsou slabý,tak to moc nepomůže
za mě je to problém materiálu kotouče,a u brzd,co jsou poddimenzovaný je pak problém rychle na světě
-
- Aktivista
[quote="palík"]ty 288 sou taky daleko širší,
taky bych to tak viděl šířka 25 mm
dělám dukata, iveco,trafika,boxera,transportera,jumpra,
dám starline, vika,ate,boš,ferodo, pilenga,delphi, cokoliv a vše funguje
vůle v ložiskách jsem viděl takové že když si autořídil tak jsi přesně nevěděl kudy pojedeš a no problém s třepáním,
na žigulu znám žiletky 4mm a ok, u favorita jsem měl obakotouče rožléjak lampiony, auto netáhlo smrad ale nic netřepalo, favoritů a žigulů, jsem spravil tolik že kdych to měl spočítat tak vyhoří kalkulačka nějaké měření nábojů nebo házivosti to jsem znal jen s knížek,
jedinou vyjímku co znám , za poslendní období mazda 5 přední ATE origo 288 25 nové 23 minimm a třepali, dal jsem zas origo ATE a ty třepou na dálnici pro třetím zabrzdění, házivost za studena když se moc snažíš O,O1 mm víc jsem nenaměřil
nic jiného jsem nezsjistil než předejít problému pečlivým výběrem, desek starline icer,zimrman, remsa, nekterí jejich směsi nesklamali dlouhodobě
taky bych to tak viděl šířka 25 mm
dělám dukata, iveco,trafika,boxera,transportera,jumpra,
dám starline, vika,ate,boš,ferodo, pilenga,delphi, cokoliv a vše funguje
vůle v ložiskách jsem viděl takové že když si autořídil tak jsi přesně nevěděl kudy pojedeš a no problém s třepáním,
na žigulu znám žiletky 4mm a ok, u favorita jsem měl obakotouče rožléjak lampiony, auto netáhlo smrad ale nic netřepalo, favoritů a žigulů, jsem spravil tolik že kdych to měl spočítat tak vyhoří kalkulačka nějaké měření nábojů nebo házivosti to jsem znal jen s knížek,
jedinou vyjímku co znám , za poslendní období mazda 5 přední ATE origo 288 25 nové 23 minimm a třepali, dal jsem zas origo ATE a ty třepou na dálnici pro třetím zabrzdění, házivost za studena když se moc snažíš O,O1 mm víc jsem nenaměřil
nic jiného jsem nezsjistil než předejít problému pečlivým výběrem, desek starline icer,zimrman, remsa, nekterí jejich směsi nesklamali dlouhodobě