Má zkušenost s filtry Vika

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jear ewing
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od jear ewing »

Draci,

bohužel má Miloš pravdu, hodně se toho dělá v Číně-to ale neznamená, že je to schit...
Já osobně už Viku nekoupím, nestojí mi to za potencionální problémy.
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

dreizig5 píše:to miloš:mám stemahle značkama jenom zlý zkušenosti.ty si klidně montuj co chceš.ale jestli se ti vrací auta kvulím reklamacím dílu,tak máš asi hodně volnýho času na práci zadarmo (LOL)
klidně sem napiš co jsi namontoval číslo reklamace a číslo obchodáka at vím zavolám všechno je průhledné i ínternetové pindy
slova asi co chceš volný čas tam nejdou takže pindy nic víc bohu žel

(LOL)
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

to máš pravdu že se toho hodně dělá v číne,ale zaplat pán buh za to že všechny firmy nemají stejnou politiku
slovacek.milos
Aktivista

dreizig5 píše:to máš pravdu že se toho hodně dělá v číne,ale zaplat pán buh za to že všechny firmy nemají stejnou politiku
jaký fitmy to je tam prodalo vedení blbci co se báli práce a chtěli hned penize, v čajně je lidí moc tak kradli práci kde se dalo

nejsou to ale žádní ojebávači, vyrobí to tak jak se to chce i stou nejětší kvalitou,

čajna to už je někde jinde jak v devadesárých letech havel to posral s dalajlámou tak jedem po vedlejsí koleji. v čajne nejsou blbci, blbci jsou český stát protože se neumí omluvit(LOL)
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

ano samozřejmě oni to umí vyrobit aj v nejvíší kvalitě,ale to určitě neni VIKA a STARLINE.prostě v číne fabrika vika to mají v piči za málo peněz málo muziky.ale fabrika např bosch v číne budou asi trochu jiný postupy vyroby a jiný použitý materialy atd...
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

slovacek.milos píše:
klidně sem napiš co jsi namontoval číslo reklamace a číslo obchodáka at vím zavolám všechno je průhledné i ínternetové pindy
slova asi co chceš volný čas tam nejdou takže pindy nic víc bohu žel

(LOL)
brzdový válečky vika na felicii, na ovzdušňováku asi tři závity strhneš jednim prstem, reklamaci sem neřešil a vzteky to zahodil (wallbash)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

dreizig5 píše:ano samozřejmě oni to umí vyrobit aj v nejvíší kvalitě,ale to určitě neni VIKA a STARLINE.prostě v číne fabrika vika to mají v piči za málo peněz málo muziky.ale fabrika např bosch v číne budou asi trochu jiný postupy vyroby a jiný použitý materialy atd...
Žádná fabrika Vika či Starline neexistuje, jsou to pouze brandy/značky evropských prodejců. A vyrábí to třeba továrny "rejže5" a "ťaman574"

Jinak souhlas, viz. na první stránce:
Slavkov píše:Mimochodem, ten čiňan za nic nemůže... pouze plní požadavky svého zadavatele... Pokud si někdo zadá výrobu megašrotu za jedno euro, tak ho dostane...
Se podívejte na své iPhony, Samsungy a další vlajkové lodě... samozřejmě vyrobené v Číně... hračky Mattel, boty Addidas také... atd. akorát zadání a kontrola jsou jiné 8)
GIV Variant TDi ???kW
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

dreizig5 napsal:
ano samozřejmě oni to umí vyrobit aj v nejvíší kvalitě,ale to určitě neni VIKA a STARLINE.prostě v číne fabrika vika to mají v piči za málo peněz málo muziky.ale fabrika např bosch v číne budou asi trochu jiný postupy vyroby a jiný použitý materialy atd...

Žádná fabrika Vika či Starline neexistuje, jsou to pouze brandy/značky evropských prodejců. A vyrábí to třeba továrny "rejže5" a "ťaman574"

Jinak souhlas, viz. na první stránce:
Slavkov napsal:
Mimochodem, ten čiňan za nic nemůže... pouze plní požadavky svého zadavatele... Pokud si někdo zadá výrobu megašrotu za jedno euro, tak ho dostane...
Se podívejte na své iPhony, Samsungy a další vlajkové lodě... samozřejmě vyrobené v Číně... hračky Mattel, boty Addidas také... atd. akorát zadání a kontrola jsou jiné Cool

souhlas
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

octavia.TDI píše:
zero1724 píše:z toho spodního kolečka vypouštěcího je dost běžné že to teče... tekl mi i bosch... Hele co jsem viděl zajetelenej čínskej nebo polskej vzducháč po 10 000km a Bosch byl po 15 000 skoro čistej, to o něčem vypovídá ne? Jinak origo díly jsem taky kupoval a kupuju a je to dle mě všechno stejně Polsko, dneska si nevybereš, všechno je to sráč až na Lemforder a občas SWAG...
Co to pises za kravinu,to ze je zadelanej je snad tim ze filtruje nebo tim v jakym prostredi auto funguje...takle kvalitu asi tezko muzes poznat
Tak vím kde jezdím ne? 400 km tam a zpět furt dokola :D a ano máš pravdu, to že filtr zachytí ten bordel mi selský rozum říká, že filtruje, ten bosch propouští...
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

Vzduchovej filtr zase až tak neřešte, mám postavenou P309ku gti na weberech a žádnej vzducháč tam není a motor maká už asi 6let jako fík. Když to nesežere nejakej odletující šutr od auta předemnou tak trocha prachu motor jen tak nezabije. Možná u turba že omele lopatky, to jo. Zaměřil bych se hlavně na kvalitu paliváku. Vstřiky a čerpadlo jsou velmi přesně vyrobené zařízení a potřebují opravdu čistou naftu, jinak je zle. Ušetřit 200kč va VIKA a zabít čerpadlo? Kravina. Dejte MANN a je klid, jen bacha na padělky. Svět je opravdu shnilej :x
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Od viky sem montoval 2x to si zakaznici priniesli sami upozornoval som ich na to ze je to smejd bola to lamda sonda a zamok do dveri. Za 4mesiace som to vymontoval a daval lamdu Bosch a zamok original.

Nejsme tak bohaty aby sme mohli kupovať lacne veci

Uz som skoncil aj s obchodom cc-autodiely bral som odtial origo predne loziska na octu II a nesedela mi rychlost kolies takze nejake falzifikaty
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
lifty
Přispěvovatel

Příspěvek od lifty »

Já mám autodíly tady za barákem, kluci mi dávaj super ceny a všechny filtry co mají skladem jsou Alco. Autodíly tak kupuje kvanta lidí a nikdy žádnej problém, samozřejmě na přání objednaj i Bosh, Mann či cokoliv jinýho, ale musim říct, že když jsem je kupoval poprvé, tak jsem se taky bál, protože jsem tu značku neznal, ale když jsem viděl ty odběry filtrů a minimum reklamací, tak jsem se přestal bát.

Jinak z vlastní zkušenosti musim říct, že mi dají většinou na výběr, jestli chci origo, nebo nějakou "střední" kvalitu a když vemu tu "střední" kvalitu, tak to je stejně origo díl, akorát s vybroušenejma číslama.

Každopádně je mi fakt zle z čínskejch a polskejch kopií. Namontoval jsem setrvák LuK a na volnoběh mi to pořád hází autem jak se sachsem co měl 230tis namotáno, takže počítám, že jsem taky narazil na nějakej polskej šmejd.
Fabia RS TDI - zatím obyčejnej žluťásek :)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nedávno jsem měnil kabinový filtr na T5-Multivan, dal jsem Mahle s aktivním uhlím, zkrátka filtr jak "fík", z auta jsem vytáhnul nějaký noname, sice taky s uhlíkem, ale tak o polovinu hubenější filtrační plocha a celkově vůbec nedržel, kroutil se jak proutek.

I zákazník nad tím kroutil hlavou a byl rád, že jsme tam dali kvalitní díl.
slovacek.milos
Aktivista

ROMEK píše:Od viky sem montoval 2x to si zakaznici priniesli sami upozornoval som ich na to ze je to smejd bola to lamda sonda a zamok do dveri. Za 4mesiace som to vymontoval a daval lamdu Bosch a zamok original.

Nejsme tak bohaty aby sme mohli kupovať lacne veci

Uz som skoncil aj s obchodom cc-autodiely bral som odtial origo predne loziska na octu II a nesedela mi rychlost kolies takze nejake falzifikaty
nechce se mi hledat našel jsem zámky na koktu vika, spínač spátečky, termmostat 88, věnec na feldu, homouš u převodovky kokta, nic se nevrátilo auta jezdí jen ke mě co vím, od září jsem montoval deset ložisek skf a moog, i přední na II koktu no problém, 2x i starline na feldu, poslení ložisko na feldu mám v mražáku,
slovacek.milos
Aktivista

[quote="ROMEK"]

když si spoměl to ložo II kokta tak ti popíšu story jestli se do náhodou někomu nestalo

šroub v poloose byl dvanáctihran, namlátil jsem to snad tisíce ranama a nic, vzal jsem lešenovku a ten dvanáctihran strhl, třískal jsem do toho nahřál několikrát autogenem do červena,
nakonec jsem ořezal náboj kolem čroubu a přivařil tam předválečný masivní klíč namlátil tam ran jak o božím těle, klíč jsem ohl velkou trubkou do S a čroub povolil jestli byl zalepený no na druhé straně jakoba podložka je ale součástí tak tam byly zuby zasekané do náboje

čtyřhodinový boj těch ku.... a pič.... co jsem vypustil by nespopčítal ani kosmický počítač a luboš lakatoš to je slabý odvar (wallbash)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“