cena za práci + materiál - rozvody O1 ALH
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Oni jsou rádi za každý kšeft, sice mají super lakovnu, do které vozí lakovat hromada jiných autorizáku (i značek Toyota,Opel,Peugeot…). Ale beztak to mají hodně těžké a hlavně nákladné oproti zde vyzdvihovaným drobným (nenasytným) mechošů mají nesmyslné. Přijde nařízení od Š.A. na zvětšení autosalonu a modernější stylizaci…. A s tím že musí nakoupit od toho a toho dodavatele. No prostě likvidace drobných prodejců. A když nepůjdou s proudem, tak mají smůlu.
Jinak co se týče marže… spoustu věcí lidem nedokážu prodat za ceníkovou…. Nemám na to, abych měl 55% rabat na triviální práci + si nechal platit práci tak jako by zrovna přišla složenka za plyn.
Jinak co se týče marže… spoustu věcí lidem nedokážu prodat za ceníkovou…. Nemám na to, abych měl 55% rabat na triviální práci + si nechal platit práci tak jako by zrovna přišla složenka za plyn.
Vyborne, daj sem adresu a telefon a budeme im posielat robotu zo sirokeho okolia!Felipe píše:Oni jsou rádi za každý kšeft, sice mají super lakovnu, do které vozí lakovat hromada jiných autorizáku (i značek Toyota,Opel,Peugeot…). Ale beztak to mají hodně těžké a hlavně nákladné oproti zde vyzdvihovaným drobným (nenasytným) mechošů mají nesmyslné. Přijde nařízení od Š.A. na zvětšení autosalonu a modernější stylizaci…. A s tím že musí nakoupit od toho a toho dodavatele. No prostě likvidace drobných prodejců. A když nepůjdou s proudem, tak mají smůlu.
Nechapem o co ti vlastne ide. Ano mate v dedine servis, co ma zmluvu so skodovkou, tak mu hovorite autorizak. Chapem. Pochop ty ze to nieje dobry priklad, bavime sa o beznom svete a ten je trochu inde nez vas servis v dedine.
taky to mám jako koníček po práci ale normál na živnost. Ale za 800 jsem snad dělal rozvody jen dobrýmu kámošovi na naftový felině. Jinak za výměnu účtuju souhrnou cenu a ze spojky nebo rozvodů zisk 3000-3500kč. Rozvody dělám vždy s gufery, vačkový kola u rotaček vždy dolu (ono kvůli guferu to ani jinak nejde), origo přípravky a když je to zechcaný od oleje, tak kryty pucuju pomalu do lesku. Z donesených dílů nedělám ani známým. Určitým lidem dělám i zadarmo pro udržení dobrých pracovních a obchodních vztahů a vrátí se mi to X krát jinde 
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
v autorizáku komplet rozvody na rotačku za 6700 s dph samozřejmě z originálních dílů???tomu nevěřím.Felipe píše:Hele úplně v pohodě jsem zvedl telefon a zavolal na salon tady u nás v dědině (a povídám Ahoj Máro...potřeboval bych... a on na to o.k přivez to a předběžně cena bez oseru ber jako zakopanej problém je 6700,- s dokladem!!!).UchoTD píše:a kde si zobral ceny autorizaku? rád by som si pozrel cenník, 30€ NH,pribiju 4NH vymena rozvodu 120€+ origo material,nejaka voda atď..a sme kde sme.
Před 3ma měsíci jsem jim dovezl Vochcávku se špatným čerpadle (čerpadlo jsem měl doma), tak jsem si ho dodal a rozvody měli cca 1500km - tak výměna čerpadla stála 1000kč ale bez d....
jedině,že by třeba zapoměli,že tam je i vodní pumpa a podobné mistrovské kousky autorizovaných servisů.......
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
Ono vodní pumpu jako například x-dil umněji neskutečně dobře. Stačí jen chtít. TVL ty za ní taky nedáš 1400,-...DOLPH píše:v autorizáku komplet rozvody na rotačku za 6700 s dph samozřejmě z originálních dílů???tomu nevěřím.Felipe píše:Hele úplně v pohodě jsem zvedl telefon a zavolal na salon tady u nás v dědině (a povídám Ahoj Máro...potřeboval bych... a on na to o.k přivez to a předběžně cena bez oseru ber jako zakopanej problém je 6700,- s dokladem!!!).UchoTD píše:a kde si zobral ceny autorizaku? rád by som si pozrel cenník, 30€ NH,pribiju 4NH vymena rozvodu 120€+ origo material,nejaka voda atď..a sme kde sme.
Před 3ma měsíci jsem jim dovezl Vochcávku se špatným čerpadle (čerpadlo jsem měl doma), tak jsem si ho dodal a rozvody měli cca 1500km - tak výměna čerpadla stála 1000kč ale bez d....
jedině,že by třeba zapoměli,že tam je i vodní pumpa a podobné mistrovské kousky autorizovaných servisů.......
No my mu hovoříme autorizák protože to je autoruzák a adresu není problém zaslat do s.z. nebudu tady nikomu dělat P.R. ale myslím.. prd myslím, vím že ty jim nedovezeš ani jeden kšeft kamaráde z východu.amater píše:Vyborne, daj sem adresu a telefon a budeme im posielat robotu zo sirokeho okolia!Felipe píše:Oni jsou rádi za každý kšeft, sice mají super lakovnu, do které vozí lakovat hromada jiných autorizáku (i značek Toyota,Opel,Peugeot…). Ale beztak to mají hodně těžké a hlavně nákladné oproti zde vyzdvihovaným drobným (nenasytným) mechošů mají nesmyslné. Přijde nařízení od Š.A. na zvětšení autosalonu a modernější stylizaci…. A s tím že musí nakoupit od toho a toho dodavatele. No prostě likvidace drobných prodejců. A když nepůjdou s proudem, tak mají smůlu.
Nechapem o co ti vlastne ide. Ano mate v dedine servis, co ma zmluvu so skodovkou, tak mu hovorite autorizak. Chapem. Pochop ty ze to nieje dobry priklad, bavime sa o beznom svete a ten je trochu inde nez vas servis v dedine.
A o co se mi jedná...o to že říci si za rozvod nějakých 11 až 12 klacků a přitom házet špínu na autorizace není úplně v rovině, když ten autorizák je mnohdy lacinější než zbytek živnostníku. Samo sebou nemyslím to zle ale je to na zamyšlení a na každém soudruhovy. Každý se nějak živíme...
Základ:
- 4 dílná rozvodová sada
- Vícedrážkový řemen
- Vodní čerpadlo
- Chladící kapalina
- Spoj. mat. držáku motoru 5x
- Šrouby řemenice pomocných pohonů
- Šroub řemenice vačky
- Těsnění vakuové pumpy
Pokud je potřeba tak:
- Gufero vačka
- Gufero klika
- Šroub klika
Pokud se na údržbu dlouho sralo:
- Volnoběžka alternátoru
- Napínací element s tlumičem, nebo alespoň samotná kladka
- Pokud má motor klimu, tak vodící kladka
Pokud cvakají zdvihátka, hodí se jejich výměna při rozvodech:
- Zdvihátka 8x
- Motorový olej
- Olejový čistič
Pro hodně pečlivé:
- o-kroužek výtlačné hadice z turba, jelikož se rozpojí z bajonetu
- 3x šroub vstřikovacího čerpadla
- Předpokládám, že spoj. mat. kladek rozvodů je součástí sady, pokud ne a nebo jen částečně tak doobjednat např. štefty kladek.
- 4 dílná rozvodová sada
- Vícedrážkový řemen
- Vodní čerpadlo
- Chladící kapalina
- Spoj. mat. držáku motoru 5x
- Šrouby řemenice pomocných pohonů
- Šroub řemenice vačky
- Těsnění vakuové pumpy
Pokud je potřeba tak:
- Gufero vačka
- Gufero klika
- Šroub klika
Pokud se na údržbu dlouho sralo:
- Volnoběžka alternátoru
- Napínací element s tlumičem, nebo alespoň samotná kladka
- Pokud má motor klimu, tak vodící kladka
Pokud cvakají zdvihátka, hodí se jejich výměna při rozvodech:
- Zdvihátka 8x
- Motorový olej
- Olejový čistič
Pro hodně pečlivé:
- o-kroužek výtlačné hadice z turba, jelikož se rozpojí z bajonetu
- 3x šroub vstřikovacího čerpadla
- Předpokládám, že spoj. mat. kladek rozvodů je součástí sady, pokud ne a nebo jen částečně tak doobjednat např. štefty kladek.
takže když má někdo octávku za 40, tak mu to budu dělat jen za díly a práci zadara a když jí má za 140 tak mu je udělám za 10 nebo spíš za 15 když má na auto za 140? Není spíš na zákazníkovi kolik do toho chce dát,co si nechá poradit a co chce měnit?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 51b45c5effFelipe píše:Hele úplně v pohodě jsem zvedl telefon a zavolal na salon tady u nás v dědině (a povídám Ahoj Máro...potřeboval bych... a on na to o.k přivez to a předběžně cena bez oseru ber jako zakopanej problém je 6700,- s dokladem!!!).UchoTD píše:a kde si zobral ceny autorizaku? rád by som si pozrel cenník, 30€ NH,pribiju 4NH vymena rozvodu 120€+ origo material,nejaka voda atď..a sme kde sme.
Tak ako to vlastne je kamarade ze zapadu? Autorizak u nas v dedine...? Alebo som len nasraty na vsetkych ostatnych tak sa schovavam za tretiu osobu...? Ved sme vsetci na jednej lodi tak aky ma toto zmysel...
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 51b45c5eff
Tak ako to vlastne je kamarade ze zapadu? Autorizak u nas v dedine...? Alebo som len nasraty na vsetkych ostatnych tak sa schovavam za tretiu osobu...? Ved sme vsetci na jednej lodi tak aky ma toto zmysel...[/quote]
pecka

Tak ako to vlastne je kamarade ze zapadu? Autorizak u nas v dedine...? Alebo som len nasraty na vsetkych ostatnych tak sa schovavam za tretiu osobu...? Ved sme vsetci na jednej lodi tak aky ma toto zmysel...[/quote]
pecka

Jak jsem psal nebudu tady dělat nikomu reklamu.
Jinak ten inzerát je do firmy, kde jsem opravdu zainteresován a nikde tady nenabízím její služby. Kdo chce tak s.z. není problém... Jo a stále sháníme. A v autorizáku mám kamarády xy let a když jsem si všiml těch cen co tu kdo píše nemohl jsem nereagovat jelikož jsem v nedávné době zrovna ty rozvody řešil s Š.A.
Já nejsem naštvaný na nikoho. Opravdu nejsem v pozici že bych mněl s tím nějaký problém - i jsem tady již psal že to záleží na každém.
Ale hlavně jsem tady nikde nedělal nikomu konkrétnímu reklamu.
Tak co východní kamaráde uděláme nějaký holport (budou zakázky?) a nebo jen zustanež u lustrování
Neboj znám odpověď
Jinak ten inzerát je do firmy, kde jsem opravdu zainteresován a nikde tady nenabízím její služby. Kdo chce tak s.z. není problém... Jo a stále sháníme. A v autorizáku mám kamarády xy let a když jsem si všiml těch cen co tu kdo píše nemohl jsem nereagovat jelikož jsem v nedávné době zrovna ty rozvody řešil s Š.A.
Já nejsem naštvaný na nikoho. Opravdu nejsem v pozici že bych mněl s tím nějaký problém - i jsem tady již psal že to záleží na každém.
Ale hlavně jsem tady nikde nedělal nikomu konkrétnímu reklamu.
Tak co východní kamaráde uděláme nějaký holport (budou zakázky?) a nebo jen zustanež u lustrování
Neboj znám odpověď
Vies co.... myslim si ze je najvyssi cas nechat to tak, zakazky ti urcite neposlem, ta veta mala uplne iny zmysel - ale aj tak je zaujimave ze si sa chytil prave toho a vlastne len toho jedneho....
Takze sorry, zakazky nebudu, nadalej si ich budeme riesit u nas ak sa nenahnevas....
P.S.: uz som fakt nechcel ale neda mi to - takze toho cloveka co zhanas to potrebujes do ineho - svojho servisu? a cerpadlo na octavii si si nechal vymenit v tom druhom, u kamaratov....? za tisicku? v tom prvom (tvojom) by to bolo drahsie, alebo?
Svojim detom hovorievam, ze hovorit pravdu je ovela jednoduchsie, lebo si nemusis pamatam komu a kedy si co povedal......
Takze nic v zlom, nejake veci mi nesedeli tak som na to upozornil, ale toto je moj posledny prispevok do tejto temy.
Ospravedlnujem sa za OT
Takze sorry, zakazky nebudu, nadalej si ich budeme riesit u nas ak sa nenahnevas....
P.S.: uz som fakt nechcel ale neda mi to - takze toho cloveka co zhanas to potrebujes do ineho - svojho servisu? a cerpadlo na octavii si si nechal vymenit v tom druhom, u kamaratov....? za tisicku? v tom prvom (tvojom) by to bolo drahsie, alebo?
Svojim detom hovorievam, ze hovorit pravdu je ovela jednoduchsie, lebo si nemusis pamatam komu a kedy si co povedal......
Takze nic v zlom, nejake veci mi nesedeli tak som na to upozornil, ale toto je moj posledny prispevok do tejto temy.
Ospravedlnujem sa za OT