Hnus a proč ? Samozřejmě pokud se musí vyndavat vačka je to naprd, /u hyder se to musí vždy/ale pokud jsou podložky nahoře a máš přípravek nebo to někdy jde i bez něho, je to zajímavé.Aa proč je mají ty motorky? Copak vysokotáčkové stroje mají hydra? Ty zaprvé nestíhají a je třeba přesné a pevné ovládání ventilů a za druhé ty hydra jsou tam z důvodů snížení servisních úkonů ...Dnešní výměňáři mechanici mají už tak hoodně práce se sračkami 21. století , že je nestačí obměňovat.. Ale já nesnášel situace, kdy motor jinak v pořádku musel být rozebírán a často kurven jen kvůli tomu, že cvakají hydra a kolik to často bylo práce....Jen si vezmi PD, co tam hydra dělají za paseku..Já vyznávám názor, že čím méně součástek má motor, tím je více spolehlivý..Takže když vidím, že konstruktéři , často Němci jdou vždy tou nejsložitější cestou k cíli , mám zato, že to není správná cesta..Zdeněk Svatoš píše:Preboha, "podlozky na nastavenie ventilov" to je hnus. A stale sa pouzivaju. Vsetky benziny od Suzuki okrem najnovsich rocnikov ich maju. Vydrz maju sice 100 000 km a viac, len nesmie byt auto na LPG, alebo pojazdit nejaky ten kilometer s nizkou hladinou oleja.
A klasicke nastavenie ventilov šroubik a kontramatka sa stale najde v Hondách, comu celkom v 21. storoci nerozumiem. Asi sa drzia teorie, ze v jednoduchosti je krasa.
Ja osobne hydroštely oblubujem. Ked zacnu ventily cvakat, viem ze je cas na vymenu a basta. Pokial sa pravidelne meni olej, a pouziva sa taky ako treba, vydrzia hydroštely do aleluja. 200 000 km v pohode.
P.S. a ty si myslíš, že motor který nemá sedla upravená na plyn zachrání hydra? Jen na chvilku, protože rozsah hyder je poměrně malý, zato se seřizovacími šroubky jsou možností větší..