Chorvatsko 2023
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Chorvatsko 2023
Crikvenica a Baška na Krku
Ja už to chorvatsko jaksi nemusím. Okrem čisteho mora vhodný na šnorchlovaní tam neni nic. Chorvati mi už pripadaju že máš zacalovat a práskat preč. Minulý rok sme byli v Taliansku Grado a to na mne zanechalo lepší dojem ceny jak tady. Na buduci rok by sme chceli skusit Kaorle
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Jako souhlas no, my tam fakt jedeme spíš kvůli děckám aby byly u moře, já bych to klidně oželel, už ty hodiny za volantem mi fakt vadí, už jsem se sakra něco najezdil a beru to jako nutné zlo
Hrvati nás turisty vesměs moc nemusí, taky jsem slyšel jak se bavili za barem když mysleli že je nikdo neslyší, mimo jiné něco jako "neka ti idioty odu" ( už aby ti idioti vypadli ) to se bavili o polácích a nás berou stejně, jsme pro ně prostě jen zdrojem příjmu ale že by nás milovali tak to určitě není
Jenže kam chceš jet, v Itálii jsem byl za mlada několikrát na motorce a nikdy mě to tam moc nenadchlo, asi špatný výběr lokality, Maďarsko ten Balaton je smradlavá kaluž,co si budeme povídat, v Polsku všude daleko
, na exotiku nejsem takže nám zbyde naše krásná republika 
Hrvati nás turisty vesměs moc nemusí, taky jsem slyšel jak se bavili za barem když mysleli že je nikdo neslyší, mimo jiné něco jako "neka ti idioty odu" ( už aby ti idioti vypadli ) to se bavili o polácích a nás berou stejně, jsme pro ně prostě jen zdrojem příjmu ale že by nás milovali tak to určitě není

Jenže kam chceš jet, v Itálii jsem byl za mlada několikrát na motorce a nikdy mě to tam moc nenadchlo, asi špatný výběr lokality, Maďarsko ten Balaton je smradlavá kaluž,co si budeme povídat, v Polsku všude daleko

Jenže naše krásná republika jsou ještě větší zloději než Chorvati. Aspoň mi to tak připadá. Na začátku srpna jsem byl v Beskydech, dvě noci za skoro 4500. Apartmán stejné velikosti jak tady, jen tady je za 70e/noc, v Beskydech to bylo v takové zadnici, že tam na okolí nebylo zhola nic. Nejbližší hospoda asi 2km, obchod totéž. Nějaké vyžití pro děcka =0. Nic lepšího za rozumnou cenu nebylo. Navíc celé tři dny ukrutně chcalo, takže z plánovaného výšlapu na Lysou nebylo nic. Tak co s časem. Být sám s manželkou, to bych věděl
ale s děckama co? Dokola žádný aquapark, nic pod střechou. Tak jsem jel asi 60km do nejbližšího aquaparku. Když spočítám cestu, vstupné, jídlo tam, tak tady za to žiju dva až tři dny. Normálně si tu vaříme, ráno přivstanu, stejně jsem vzhůru v 5, teď dopékám kuře. Za chvíli vyrážíme na pláž, kolem 17 se vrátíme, pojíme a pak procházka do města na zmrzku.
Včera jsme byli celý den lodí na protějším ostrově, nádherná koupačka, lístky na loď pár stokorun, oběd tam 33e za maxi pizzu kterou jsme téměř nesnědli, dvě piva a limču. Za mne cajk cena na takovém místě. Příští rok bych chtěl taky někde sem, jen zvolím termín v půli týdne s tím že někde cestou přespím. Ta cesta v noci mne ubíjí. Ale loni jsme jeli domů brzo ráno, 9hod plus dvě přestávky, to bylo naprosto na pohodu přes den. Jezdím přes Maďary a Slováky. Mám to nejblíž. 80% cesty po dálnici. Uvidím letos, chci vystřelit brzy ráno, nejlíp tak kolem 7. Jedeme taky v sobotu, nejhorší okolo karlovače a pak demerje.. odsud cca 2,5 hod, to by tam snad ještě nemusel být nával.

Včera jsme byli celý den lodí na protějším ostrově, nádherná koupačka, lístky na loď pár stokorun, oběd tam 33e za maxi pizzu kterou jsme téměř nesnědli, dvě piva a limču. Za mne cajk cena na takovém místě. Příští rok bych chtěl taky někde sem, jen zvolím termín v půli týdne s tím že někde cestou přespím. Ta cesta v noci mne ubíjí. Ale loni jsme jeli domů brzo ráno, 9hod plus dvě přestávky, to bylo naprosto na pohodu přes den. Jezdím přes Maďary a Slováky. Mám to nejblíž. 80% cesty po dálnici. Uvidím letos, chci vystřelit brzy ráno, nejlíp tak kolem 7. Jedeme taky v sobotu, nejhorší okolo karlovače a pak demerje.. odsud cca 2,5 hod, to by tam snad ještě nemusel být nával.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
My jedeme občas s karavanem do kempu a pravdu máš že vydřiduši jsou i u nás, ceny jednotlivých kempů jsou propastně rozdílné, někde je karavan za 250 a jinde chtějí třeba 700 za noc - jen za to že ho tam postavím ??? Plus eletrika,auto,stan,osoby,pes...
Kdyby to tomu alespoň odpovídalo ale sprchy záchody většinou ve stavu jak to vybudovali ještě komanči, dětská hřiště nebo tak v podstatě nula ( Tři studně,Jedovnice,Plumlov,Řásná atd. ) a když kemp stojí za to jako Bítov nebo Mohelnice je tam hlava na hlavě což nesnášíme...
Pivo pod 50 taky nikde není, smažený hnusy vše kolem 200 a víc, nejvíc mě dojala Jedovnice kde ve vyhlášené hospodě U Vlka mají samotné hranolky za 99, to si fakt dělají prdel, náklady 5 korun takže já dám děckám pětibábu a nedají si za to všichni ani hranolky s limčou protože ta stojí pade

Pivo pod 50 taky nikde není, smažený hnusy vše kolem 200 a víc, nejvíc mě dojala Jedovnice kde ve vyhlášené hospodě U Vlka mají samotné hranolky za 99, to si fakt dělají prdel, náklady 5 korun takže já dám děckám pětibábu a nedají si za to všichni ani hranolky s limčou protože ta stojí pade

Kempy nevím, neměl jsem čest, ale loni jsem byl v j. Čechách pro nějaký mulčovač, protože to bylo skoro 360km, vzal.jsem to na noc a rodinu k tomu. Ubytování něco okolo 2000 v "apartmánu"… takový apartmán bych mohl doma poskytovat taky, bývalý vejminek na jednom dvorku s majitelem. Bylo to někde v Protivíně, kolem dokola taky nic, hospoda snad 2km. Neva co bych za ty prachy chtěl. Jednu noc to přežiju. Ale byli jsme v hluboké a jako to co jsem tam zažil byl fakt mazec. Vstupné do zámku, dejme tomu, šak tam nemusím, ale jako vývar za skoro stovku, jídlo za 3.... Dolů na okraji městečka? To jako vážně? To není ani tady v hr. Předloni jsme byli na Vysočině, taky apartmán, dvougenerační barák,jedna půlka majitel s rodinou, druhá my. Slušné hezké čisté, málo peněz, majitelé se večer pokaždé ukrutně hádali. Ale zas nikde nic, původně plánované výlety po okolní přírodě kazilo počasí tak jsme jezdili po výletech. A zas, co výlet to 100-200km, každý den naježděný, unavený, peněz za vstupné....
Tady je to pro mne balada. Válím se na pláži, majitelé jsou super, jestli nějací Chorvati prskají na turisty, ať si jdou vypláchnout hubu, bez turistů by zdechli hlady, hlavně asi tady u moře, dyť tu nic jiného co by jim přineslo prachy není. A asi si jsou toho aspoň někteří vědomi, páč ty ceny zas tak tragické jak popisují média nejsou. Když se mi něco zdá drahé, jdu tam kde je to levnější, výběru je tady habakuk. Dyť jsem koukal po cenách v hospodě v centru a tady co bydlíme, nějakých 10-15 minut pěšky, nebe a dudy. Když jsem viděl ty porce tak i já co sežeru jak malý cirkus, budu mít co dělat. Poreferuju zítra. Dneska jsem měl kuře...
Tady je to pro mne balada. Válím se na pláži, majitelé jsou super, jestli nějací Chorvati prskají na turisty, ať si jdou vypláchnout hubu, bez turistů by zdechli hlady, hlavně asi tady u moře, dyť tu nic jiného co by jim přineslo prachy není. A asi si jsou toho aspoň někteří vědomi, páč ty ceny zas tak tragické jak popisují média nejsou. Když se mi něco zdá drahé, jdu tam kde je to levnější, výběru je tady habakuk. Dyť jsem koukal po cenách v hospodě v centru a tady co bydlíme, nějakých 10-15 minut pěšky, nebe a dudy. Když jsem viděl ty porce tak i já co sežeru jak malý cirkus, budu mít co dělat. Poreferuju zítra. Dneska jsem měl kuře...

OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
S váma bych chtěl chodit každej pátek na pívo, prskalové.
Ale musím říct, že pro mě jsou Chorvati parta nácků, co nemaj bejt na co hrdý(hlavně ty mladý), tak ať si ty svoje kamínky na plážích strčej do zadku. Vez jsem jim tam prachy dvakrát a už tam nejezdím. Žena má jednu chajdu na Vysočině u přehrady a druhý bydlení v Jizerskejch horách a tam je toho na courání a k vidění tolik, že nám to do smrti vystačí.
Jen kdyby ty děcka neotravovali, že chtěj móře a vlny...

Ale musím říct, že pro mě jsou Chorvati parta nácků, co nemaj bejt na co hrdý(hlavně ty mladý), tak ať si ty svoje kamínky na plážích strčej do zadku. Vez jsem jim tam prachy dvakrát a už tam nejezdím. Žena má jednu chajdu na Vysočině u přehrady a druhý bydlení v Jizerskejch horách a tam je toho na courání a k vidění tolik, že nám to do smrti vystačí.
Jen kdyby ty děcka neotravovali, že chtěj móře a vlny...
Oct asv 2000, DieselPower
U nás otravuje dětská doktorka. Malý furt trpěl na laryngitidy a rýmy, doktorka že ho máme zkusit vzít k moři. Popravdě moc jsem tomu nedával, ale zlepšení tam bylo výrazné.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ze zdravotních důvodů je to jasný. To pak musíš i Chorvaty skousnout. Co zkusit eroplán třeba do Černý Hory?
Naposledy upravil(a) Pája 19 dne 27 srp 2025, 23:17, celkem upraveno 1 x.
Oct asv 2000, DieselPower
Páč si potrpim na jídlo, tak zvažuju příští rok all inclusive turecko. Ale to je zas o úplně jiných penězích. Známí si to celkem chválí, ale zas já nemám rád pisek a tady ty oblázkové pláže o frakci 4-63 miluju. Včera jsme byli na vrgadě a ten písek na pláži a v moři mne ubíjel. Jinak já si na hr nestěžuju, jen ta cesta, jen ta cesta....
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
V turecku byl letos kolega, pro ně dva a holku 14 let pomalu 90tis. jako všechno all in, ale v mém případě by to bylo tak 150tis. a to mi přijde jako už dost.... 

Teď jsem se vrátil z restaurace. Já manželka a syn, všichni nějaké maso na grilu, hranolky, nějaké to pití, cola, pivo.... 36e. To vše asi 15 minut chůze od centra, 10 minut od pláže. Z jedné porce by se najedla půlka somálské vesnice, nažraný su k prasknutí. Za mne rozhodně cajk
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Jasně no jak jsem psal dřív, člověk nesmí být línej a zapadnout do prvního báru na pláži,tam ti to spočítají 

Jo to je jak v Praze. Kolem staromáku a hradu by ses nedoplatil. Dvě zastávky metra a človek se nacpe k prasknutí za velmi slušné peníze. Hodně na toto využívám mapy cz a čtu recenze lidí. Zatím to vychází.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km