vysoka spotreba :o(

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Raptor181
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raptor181 »

Mohol by niekto vo VAGu zmerat mnozstvo vstreknuteho paliva? Porovnal by som to s mojim.
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
Reznik
Sběrač informací

Re: vysoka spotreba :o(

Příspěvek od Reznik »

Andre píše: Když jedeš z kopce a brzdíš motorem (cca 1300-1500ot), máš skutečně pocit, že je motor absolutně bez výkonu?

A ještě vyzkoušej, jak rychle ti padá motor z vyšších otáček: Až budeš mít zahřátý motor, tak při sešlápnutém spojkovém pedálu (důležité!) prošlápni pořádně plyn a pozoruj jak to padá do volnoběhu, pak napiš jak se to chová.
Z toho kopce fakt nevim,ale pocit,ze by to nejak brzdilo sem nemel, i po rovince,kdyz dojizdim tak se mi pripadne,ze to krapek tahne...
Otacky padaly docela dobre,akorat u 1500 se to trochu zbrzdilo a nekde u 1200 se to na malej moment seklo a pomalinku se rafika doplazila do toho sveho "minima" :?
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Tak to vidím na 99% na to čerpadlo, budeš si ho muset někde nechat doladit, jde ti tam nafta víc než je nutno a hlavně i při brždění motorem, což na spotřebu určetě nepůsobí posititvně.
Paul
Sběrač informací

Příspěvek od Paul »

Mohlo by to být to čerpadlo i v mém případě? Nechal jsem měnit olej+filtr+vzduch.filtr+pylov.filtr+naftov.filtr+4xžhaviče+zadní brzdové desky+trysku a kontroloval my i řemen(měl ho sundaný), nemohl náhodou pohnout tím čerpadlem? Spotřeba se mi zvedla asi o litr (z 4.6 na 5.6 )
Octavia 1.9 TDi 81KW
frantacech
Aktivista

Příspěvek od frantacech »

Paul píše:Mohlo by to být to čerpadlo i v mém případě? Nechal jsem měnit olej+filtr+vzduch.filtr+pylov.filtr+naftov.filtr+4xžhaviče+zadní brzdové desky+trysku a kontroloval my i řemen(měl ho sundaný), nemohl náhodou pohnout tím čerpadlem? Spotřeba se mi zvedla asi o litr (z 4.6 na 5.6 )
Kdy se zvedla, po kontrole remene? Remen menil?
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

Ja by som najskôr skontroloval či to nepreskočilo na čerpadle proste či rozvody sú tak ako majú byť. Poprípade by som pozrel vzduchový filter, a ešte by som skontroloval všetky kolesá či sa točia voľné, poprípade či neostávajú vyseť brzdy. A keby ste tam náhodou mali Racingovú vložku tak pozreť či neni moc namastená a keď všetko bude OK tak až potom by som sa pustil do čerpadla.
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
Paul
Sběrač informací

Příspěvek od Paul »

frantacech píše:
Paul píše:Mohlo by to být to čerpadlo i v mém případě? Nechal jsem měnit olej+filtr+vzduch.filtr+pylov.filtr+naftov.filtr+4xžhaviče+zadní brzdové desky+trysku a kontroloval my i řemen(měl ho sundaný), nemohl náhodou pohnout tím čerpadlem? Spotřeba se mi zvedla asi o litr (z 4.6 na 5.6 )
Zvedla se od té doby co jsem odjel od mechanika, když jsem jel k němu tak to bylo O.K. a kontroloval mi klínový řemen( ale neměnil). Když jsem jel teďka do Olomouce tak jsem vypozoroval docela velkou ztrátu výkonu (auto prostě neodstřelí jak normálně, je líný jako prase) :(
Octavia 1.9 TDi 81KW
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Paul píše:
frantacech píše:
Zvedla se od té doby co jsem odjel od mechanika, když jsem jel k němu tak to bylo O.K. a kontroloval mi klínový řemen( ale neměnil). Když jsem jel teďka do Olomouce tak jsem vypozoroval docela velkou ztrátu výkonu (auto prostě neodstřelí jak normálně, je líný jako prase) :(
Co starty? Chytá dobře? Nekouří to bíle po nastortování?

Řezník: Pokud budeš mít cestu na Jablonec n/N, tak to čerpadlo můžeme dát dohromady.
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Vzduchový filtr? Jednou mi to po výměně vzduch. filtru jelo hůř než předtím-asi byl nějak moc hustý a vzduch přes něj špatně šel. Po výměně ok.
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
Paul
Sběrač informací

Příspěvek od Paul »

Andre píše:
Paul píše:
frantacech píše: Kdy se zvedla, po kontrole remene? Remen menil?
Co starty? Chytá dobře? Nekouří to bíle po nastortování?

Řezník: Pokud budeš mít cestu na Jablonec n/N, tak to čerpadlo můžeme dát dohromady.
Startuje dobře a jestli kouří nevím dozadu se nedívám, když startuju, ale zítra se podívám a dám vědět, jinak zítra jsem objednanej na diagnostiku tak uvidíme co tomu je.
Octavia 1.9 TDi 81KW
Paul
Sběrač informací

Příspěvek od Paul »

Tak jsem se díval jestli je tám ten bílej kouř a není tam a taky jsem si všiml že při pedálu na podlaze auto táhne až od 2500 otáček. Na diagnostice jsem nic nezjistil (měřil to když auto stálo, za jízdy ne).
Octavia 1.9 TDi 81KW
Reznik
Sběrač informací

Příspěvek od Reznik »

Objevil sem nefunkcni spinac spojkovyho pedalu. Muze to mit na to vliv? Nijak se to neprojevuje,ze by nece svitilo nebo tak. Na vagu to jeste nebylo. :?
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

To si myslím, že ne.
Reznik
Sběrač informací

Příspěvek od Reznik »

zacal sem do nafty pridavat letni adetiva a spotreba se pohybuje na hranici 5litru (noteeth)
váha
Aktivista

Re: vysoka spotreba :o(

Příspěvek od váha »

Reznik píše:
Andre píše: Dost pravděpodobně se někdo hrabal v čerpadle... Kouří ti to?
Jen po studenym startu to udela oblacek, jinak vubec. Ty otacky jsou jak za studena, tak za tepla uplne stejny. Proc by se v tom nekdo hrabal? Predchozi majitel mi rekl,ze je to tak mel taky od zacatku,ale jezdil okolo 5 litru :?
Ještě k tomu obláčku za studena nemůže to být špatnou žhavící svíčkou?
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“