Cvakání motoru BLS + Bubnuje do filrboxu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

volvo pan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: Cvakání motoru BLS + Bubnuje do filrboxu

Příspěvek od volvo pan »

tak já přesně opačně. Klepot bjb ve dvojce,tipoval sem spodek,to bejvá,ale nejdřív shodim víko,páč mín práce a zdálo se ok. Tak du na vanu,tušim zlo,ale možná že pude zachránit,no,a spodek úplně čistej,ok. Se poseru,tak zas nahoru,až na to teda přijde řada...
romperstromper
Přispěvovatel

Příspěvek od romperstromper »

Tak včera jsme nalil Liqui Moly 1009 Přísada pro hydraulická zdvihátka,nechala běžet motor snad hodinu,řekl bych že je to malinkato lepší, ale možná mi to už přijde.vim že by se to mělo projevit až po několika hodinách jízdy ale to se docela bojím a tím někde courat po okolí.tak to tento týden nechám jen párkrát nastartované na nějakou dobu a příští týden shodil vanu a kouknu na ojnice ..
Měřil jsem teď na staré vačce velikost těch vajíček a na pátém je o 1mm méně materiálu než na ostatních, ale nevím kolik má mít přesně nová.

Níže odkazy na videa před použitím a po cca 1 hodině volnoběhu.

Před použitím
https://youtu.be/4pOvXJc2T4E?si=A4RDL3uS-_UfeGHC

Po použití
https://youtu.be/HIqtEL_SRGc?si=1fFqjiGGwqz8X5ly
Přílohy
IMG_20241205_090000.jpg
IMG_20241205_090000.jpg (3.3 MiB) Zobrazeno 1719 x
IMG_20241204_181836.jpg
IMG_20241204_181836.jpg (4.2 MiB) Zobrazeno 1719 x
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

napiš značku a specifikaci oleje který dáváš dlouhodobě do motoru :?
slovacek.milos
Aktivista

https://www.bing.com/ck/a?!&&p=5dda01d0 ... 5pLw&ntb=1

Každopádně jsem vyndal vačku,hydra i ložiska. 3 hydrostely byly už promacnane a Vacka nebyla také v tom stavu.
Vše ted objednáno nové,složeno,dotáhnutí dle momentu (wallbash) :roll:
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Máš možnost na zkoušku nějakou 10w40 tam nalejt a zkusit si hlučnost motoru, takhle jsem se kdysi trápil s Caddynou co měla skoro 400tkm, nakonec jsem tam nalil kvalitní 10w40 a na ty couračky po Praze jezdil na tuhle a bylo, motor byl daleko tišší a prakticky necvakal.
slovacek.milos
Aktivista

proč lít nějakou když sou oleje pro PD. mám jedno PD na nějakou M7 asd 4 superturbo skoro půl mega a na nic se nešáhlo jen to superturbo nejde koupit
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak 10w40 s normou pro PD asi není, mě šlo spíše o vyzkoušení jak se bude motor chovat.
romperstromper
Přispěvovatel

slovacek.milos píše: 05 pro 2024, 13:03 https://www.bing.com/ck/a?!&&p=5dda01d0 ... 5pLw&ntb=1

Každopádně jsem vyndal vačku,hydra i ložiska. 3 hydrostely byly už promacnane a Vacka nebyla také v tom stavu.
Vše ted objednáno nové,složeno,dotáhnutí dle momentu (wallbash) :roll:
Teď jsem si ty hydra prohlédnout pořádně zespodu a na 3 je jiné označení než na ostatních,to vypadá že už se v tom někdo hrabal přede mnou.
Z těch 3 jiných jsou dvě hladký a na jednom už je důlek.na ostatních je důlek na všech.

Olej tam poslední 3 výměny Shell Helix HX8 5W-30
Přílohy
IMG_20241205_174627.jpg
IMG_20241205_174627.jpg (3.56 MiB) Zobrazeno 1647 x
IMG_20241205_174643.jpg
IMG_20241205_174643.jpg (1.61 MiB) Zobrazeno 1647 x
slovacek.milos
Aktivista

řeknu ti že pedeček mně rukama prošlo hodně, vyřešil jsem i problémy se kterýma běžné servisy nepohly, velkým jedem na tento motor je mechanik který neumí přesně usadit vstřiky, ty pak vymelou šachty, při poškození hyder neměnit jen poškozené hydra ale měnit všechny i vačku, dalším jedem je vysoce kvalitní oleje OW a 5W + čip nebo silnější turbo,

nevím přesně kolik má jedno PD romstr o které se starám po celou dobu hned po skončení záruky, nyní najeto přes 550.000 km na olej
15W40 ADS III turbo plus, pak 15WADS IV superturbo, oleje lze opět najít na netu cena asi 80 korun za litr, oleje pro extrémě zatížené motory, na motor jsem nešáhl,

nafta euoro oil optimal, před tím cokoliv + vif mililitr na litr, emise tuším O,7 max a prochází,

auto máš z druhé třetí ruky z toho už modelku neuděláš, příště zkus výměnu oleje co jsem ti napsal budeš spokojenější
romperstromper
Přispěvovatel

slovacek.milos píše: 05 pro 2024, 18:53
romperstromper píše: 05 pro 2024, 18:06
řeknu ti že pedeček mně rukama prošlo hodně, vyřešil jsem i problémy se kterýma běžné servisy nepohly, velkým jedem na tento motor je mechanik který neumí přesně usadit vstřiky, ty pak vymelou šachty, při poškození hyder neměnit jen poškozené hydra ale měnit všechny i vačku, dalším jedem je vysoce kvalitní oleje OW a 5W + čip nebo silnější turbo,

nevím přesně kolik má jedno PD romstr o které se starám po celou dobu hned po skončení záruky, nyní najeto přes 550.000 km na olej
15W40 ADS III turbo plus, pak 15WADS IV superturbo, oleje lze opět najít na netu cena asi 80 korun za litr, oleje pro extrémě zatížené motory, na motor jsem nešáhl,

nafta euoro oil optimal, před tím cokoliv + vif mililitr na litr, emise tuším O,7 max a prochází,

auto máš z druhé třetí ruky z toho už modelku neuděláš, příště zkus výměnu oleje co jsem ti napsal budeš spokojenější
Bohužel já nejsem vyučený automechanik,vše jsem se učil od táty.auta neopravují jako hlavní job ale po odpolednech.

Se vstrikama se nic nedělalo.chip to nemá,turbo je jen po repasu.olej měním pravidlene.
Hydra komplet vyměněna i s vačkou.

Nechci z toho voňavku,koupil jsem nové, ale tohle potřebují dát do kupy abych to měl jako pracovní a na ryby..
slovacek.milos
Aktivista

ten olej si mi neodpověděl co tam dáváš, :?

na ryby je dobré auto zvednout a dole plechový dekl pod motor vyztužený pod vanou pásovinou, hliníková vana a polnačky se moc nekamarádí, já mám silonové podložky a krosové pneumatiky průjezdnost neskutečná v autě hupcuk a velký stahovací pás zatím nepoužito, ;)
romperstromper
Přispěvovatel

A to jsem to přitom někam psal teď do poslední zprávy, že poslední tři výměny dávám Shell Helix HX8 5W-30. :? Se to někam vypařilo.

Do takových extrému zase nejezdim,spíš mi šlo o ten bordel co je pak v autě 😃😃

V pondělí shodím vanu a kouknu jestli nejsou nějaky vůle na ojnicích.(Když se kouknu na šály,tak musím dát i nové šrouby na ojnicich že?)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Když to budeš mít rozdělaný a klika/ojnice nebude chycená tak šály a šrouby rovnou nové samozřejmě
slovacek.milos
Aktivista

romperstromper píše: 06 pro 2024, 07:32 že poslední tři výměny dávám Shell Helix HX8 5W-30.
každý motor má nějaké mouchy ,

pd úzké vačky, proto oil 15W40 superturbo, 5W30 už vidíš jak si dopadl poprava motoru,

stejně tak třeba HTP olejový kanál je hned za katem a olej je na prd už při 8000km a kdo nakládá studenému motoru popraskají talířky ventilů a motor de srát i s katem, nebo jen samotný kat a z toho motor, to jen mimo soutěž stím htp jako příklad že každý motor má své ;)
romperstromper
Přispěvovatel

Na když se mi i to podaří opravit tak olej změním to je jasný..

Akorát mě to už stalo dost peněz a pořád žádný výsledek,na to že to auto bude jezdit cca 2000km ročně tak už jsem do něj dál dost za poslední 3 měsíce a to nepočítám ještě zimní gumy a STK která prošla minulý měsíc
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“