Bosch je spíše balící firma, nikdy nevíš, co máš ve vnitř. A Hlavně Bosche se dost vrací do reklamací, doporučuji třeba TAB.gregys píše:bosch s4 a máš klid..
Vybíráme autobaterii
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Baterie / jakou ???
Tak jsem mel Vartu 75Ah od 12/05 a je KO, stala ranec a je uplne KO, dolejvana, dobijena a nic ... Ted jsem koupil
http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... OP75KHDTOP / baterie Topla 75Ah / ozn TOP / je to beyudrybova ne gelova. A gelove jsou tak cca na24mesicu, a Silverline nekupovat takz udrbova max 24mesicu... Kupte si znacku Topla, Bosh a nebo nejakou doporucenou / na tomhle se fakt neusetri / me Topla stala 3200Kc a drzak / muzu doporucit ... Petr
http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... OP75KHDTOP / baterie Topla 75Ah / ozn TOP / je to beyudrybova ne gelova. A gelove jsou tak cca na24mesicu, a Silverline nekupovat takz udrbova max 24mesicu... Kupte si znacku Topla, Bosh a nebo nejakou doporucenou / na tomhle se fakt neusetri / me Topla stala 3200Kc a drzak / muzu doporucit ... Petr
ppinus
-
colorconceptGT
- Přispěvovatel
-
SupermanXXX
- Přispěvovatel
já koupil akumu 74Ah za 1550,-....záruka 3 roky. Tomu říkám dobrý poměr cena/výkon.
1. nízká pořizovací cena
2. průměrná kvalita
Jelikož nevím co bude zítra , natož za rok, je řešení jen jedno. K čemu mi je baterie na 12 let, když si auto tak dlouho nenechám? A jelikož mám Octu, ráno už před domem nemusí být
rovnice je jasná
1. nízká pořizovací cena
2. průměrná kvalita
Jelikož nevím co bude zítra , natož za rok, je řešení jen jedno. K čemu mi je baterie na 12 let, když si auto tak dlouho nenechám? A jelikož mám Octu, ráno už před domem nemusí být
rovnice je jasná
-
colorconceptGT
- Přispěvovatel
Už se to tu probíralo. Závislost kvality na nějakém ověřitelném údaji. Většinou stačí porovnat závislost vybíjecího proudu na deklarované kapacitě(oboje lze i ověřit) a máte hrubé rozdělení "Brát x Nebrat". Proto se např. Varta tak zhoršila. Má skoro vždy o řád nižší vybíjecí proud než srovnatelné Aku, při zachování shodné kapacity.
Ja len chcem podelit svoju skusenost v leone origo baterka magneti mareli vydrzala 9 rokov na 1.9tdi bola kupena varta modra 74ah auto som predal ale chlapik nanom este jazdi stale uz je to 4roky. V tolede 1.9tdi povodna varta vydrzala 7 rokov ale nebola totalne kaput len som nechcel ze niekde ostanem a nenastartujem. A bola tam taka s odsrubovacimi zatkami len to bolo prelepene no ja som to strhol vysruboval a elektrolit tam stale bol aj po 7 rokoch takze ta napln je fakt dozivotna teda aspon kym baterka zije. Dokupil som tam exide premium 77ah je tam uz 2 zimu auto startuje akurat sa mi zda ze to netoci aoo by malo ale to moze byt aj starterom. Este pripomeniem ze povodna varta mala zasebou 3 -sezony v talianskych alpach pri teplotak az -36.
Nezalezi moc na znacce temer minimalne
je rozdil mezi noname a exide v obe zivotnosti ale co se tyce cena vykon tak vzdy vyhraje noname protoze za cenu 1 exide si poridim 4 noname ))
dnesni baterie jsou spotrebni zbozi proto se vyrabi neustale dokola olovene baterky ktere podlehaji sulftaci neboli nevratnému poskození.
toto vznika predevsim pri vybíjení a hlavne hlubokém vybití či prudkém vybíjení.
dale zalezi na umistení baterie v aute stridani teplot
proste je jedno co mate tak i tak 90% aut v zime znici i novou baterku jen kvuli tomu ze ji proste ma vybitou do mrte . Ona sice nastartuje ale tim ze je vybita se nici kazdym dnem hur a hur.... No a dalsi rok uz ma jen 70-60% kapacity ))
muze te mit baterku i v -40 ale pokud je nabita plne tak se neznici pokud ale je vybita tak mate smulu to same v lete proste musite zajistit 100% nabití pokazde kdyz odstavite auto a to nedela nidko
je rozdil mezi noname a exide v obe zivotnosti ale co se tyce cena vykon tak vzdy vyhraje noname protoze za cenu 1 exide si poridim 4 noname ))
dnesni baterie jsou spotrebni zbozi proto se vyrabi neustale dokola olovene baterky ktere podlehaji sulftaci neboli nevratnému poskození.
toto vznika predevsim pri vybíjení a hlavne hlubokém vybití či prudkém vybíjení.
dale zalezi na umistení baterie v aute stridani teplot
proste je jedno co mate tak i tak 90% aut v zime znici i novou baterku jen kvuli tomu ze ji proste ma vybitou do mrte . Ona sice nastartuje ale tim ze je vybita se nici kazdym dnem hur a hur.... No a dalsi rok uz ma jen 70-60% kapacity ))
muze te mit baterku i v -40 ale pokud je nabita plne tak se neznici pokud ale je vybita tak mate smulu to same v lete proste musite zajistit 100% nabití pokazde kdyz odstavite auto a to nedela nidko
Vo fačku som mal Perion...neviem čo to je za značka....ale tuhe mrazy nebol problem...teraz v Golfe mam Akuma 4/2004 každy rok robim na nej udržbu dolejem vodu plus dobijem a fachči. V predajni predavame Bosh S4 aj Varty zatial žiadna reklamacia...z tych lacnejšich predavame Voltmaster. Tu na fore predava beterky CAT tie su tiež ževraj dobre.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH 
Co říkáte na tyhle testy baterií..?
http://www.google.com/webhp?hl=cs#hl=cs ... ea52f45b1f
Tady třeba vyhrála baterie supersilná svit slunce
http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c146 ... -pod-nulou
Jinak sem si o Vartě myslel lepší věci...tak tuk tuk at ta moje blue 74AH vydrží co nejdýl..auto prodávat nechci..
http://www.google.com/webhp?hl=cs#hl=cs ... ea52f45b1f
Tady třeba vyhrála baterie supersilná svit slunce
http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c146 ... -pod-nulou
Jinak sem si o Vartě myslel lepší věci...tak tuk tuk at ta moje blue 74AH vydrží co nejdýl..auto prodávat nechci..
Ja prilis na testy neverim vsade pisu nieco ine. To zalezi naco clovek natrafi na aku seriu aj to olovo moze byt roznej kvality a oni tam daju co prave je . A robit test tak ze otestuju 1kus od vyrobcu je neadekvatne. A tu 77ah exide som kupil za 98eur takze 4noname zato nekupim keby som vedel noname za 25 eur tak ho tam dam. Je pravda ze akumlator sa nici ked sa uskladnuje vybita a aj ked sa dlho nepouziva klesa zivotnost ale to je tak u vsetkych aku.