Povídej, přehánějBóďa píše:Pětiválec v T5 je jedna velká tragédie- nebrat.

Ten s kterým občas jezdím je rok 05, 128kW. Teď má najeto okolo 260, kupovanej před rokem se 190tkm, motor měněnej v záruce tuším ve 120ti (klasika... voda v oleji a někdo to nechal dojít daleko). Známej má toho 96kW od novýho a najeto asi okolo 300, motor pořád první, na vodu v oleji přišel včas.
Oproti T4 to žere olej (T4 si ani v těch 400tkm nevzala půl centimetru na rysce, Volvo taky ne), a zatim to stihlo schroupat poloosu a unašeč (protočení viselo na vlásku), který vedou ve VW normálně skladem, páč vědí co prodávaj za předimenzovaný káry

Ale zase po chipu přes 200 koní a okolo 500 Nm semtam s dvěma tunama ve vleku tomu asi dost pomohlo.
Celkově bych T5 hodnotil kladně. Oproti T4 sice nemá duši (T4 jsem málem obrečel když šla pryč, a to nebyla moje). Má celkem nesmyslný nedostatky ve výbavě - (auto s dvojitou klimou a komplet elektrikou a tempomatem nemá na budíkách ukazatel venkovní teploty

Průběh PDčka mě taky nebaví dole to hrabe snad eště na trojku, nahoře nic

Ale zase když potřebuješ jezdit rychle (na 3000 otáček to jede 170), nebo něco těžkýho tahat nemáš ten pocit že tomu autu ubližuješ jako u T4. Za oběma se párkrát vezlo na plaťáku těžký auto (třeba moje V70 z německa) T5 v takovým zápřahu žere míň. S T4 se asi zase dostaneš na menší spotřebu když jedeš volnou.
To sem se zas rozkecal... ale aspoň udržím topik nahoře, kdyby šel okolo někdo kdo umí poradit.