Pozdra stabilizátoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
blonn
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od blonn »

Tak v Cakovicich ve Skodovce mi nabizel clovek kterej tomu" rozumi" gumu stabiku volne,bez obalu,bez znaceni,zato radne obalenou v klouzku.Polozil to na pult a ten byl hnedka uplne bilej.Tak mu rikam,ze bych original a on ze tohle je original.Za tenhle brak chtel 240kc za kus!!!Blazen!!!Kdyz jsem vyndal ty stary,tak tam byly znaky,naky cislo a hlavne uvnitr takova zalisovana latka.Ted to delam tak,ze dovnitr ty gumy vlepim na pruzny lepidlo pasek z pasku stary ledvinky.Je tenkej a docela bitelnej.A uplne luxus bez nakejch vrzavejch zvuku ;)Jinak u vw 400kc kus s tou vlozkou a parada.
GIV 1,9TDI 74kw AXR/var, EGR OFF, MAF OFF 110KW 150PS 330NM, JEDN.+HDS
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

jear ewing píše:
Tomas6 píše:Já gum i kostí febi namontoval snad už stovky kusů.I horní uložení dávám febi atd...A s ničím nebyl nikdy problém.Že se ta guma po 50tis km nebo kost po podobných km vytluče je snad normální...
Já je tam mám ani ne 15.tis km, přes víkend to vyměním a uvidím jestli se to hne, jinak kupuji original..
Otázka jestli si pomůžeš...
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Přikládám foto pryžových lůžek Febi, uvnitř nějaké tkanina jeObrázek
Obrázek
jear ewing
Přispěvovatel

Tomas6 píše:
jear ewing píše:
Tomas6 píše:Já gum i kostí febi namontoval snad už stovky kusů.I horní uložení dávám febi atd...A s ničím nebyl nikdy problém.Že se ta guma po 50tis km nebo kost po podobných km vytluče je snad normální...
Já je tam mám ani ne 15.tis km, přes víkend to vyměním a uvidím jestli se to hne, jinak kupuji original..
Otázka jestli si pomůžeš...
Zkusím a uvidím.
Lummar
Přispěvovatel

Příspěvek od Lummar »

Mám dotaz... Když bych si objednal to druhé pouzdro od shora a to plechový uložení z tohoto odkazu http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?Sup=SWAG , tak by to šlo namontovat? To by bylo asi nejlepší řešení proti vrzání, už mě to fakt štve :)
VW Passat B7 2.0TDI CR DSG 2015 stock.
jear ewing
Přispěvovatel

Půjde to tam určitě, když jsem to měnil tak tam byli původně ty s těma zářezama.
Lummar
Přispěvovatel

Příspěvek od Lummar »

No já objednám radši jenom ty první 2 za těch 110 jak je jeden, když sem tamto naházel do košíku, tak to ukázalo docela velkou částku :). A 500 za jednu stranu silentbloku nebudu davat.. :)
Marek67
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek67 »

Já jsem asi před měsícem taky měnil lůžka stabilizátoru 21mm na své oktávce Swag s tkaninou uvnitř od elitu vydrželi jednu cestu do Chorvatska pak to začlo vrzat jak prase dnes jsem je měnil za Febi tak uvidím ničím jsem to nemazal to asi nemá cenu
Lummar
Přispěvovatel

Příspěvek od Lummar »

chjo, to je hrozný.. Fakt mě to štve, se s tim autem nedá ani pořádně jezdit, když z toho vycházej takový zvuky :/. Ale je divný, že to někdy někomu vrže a to stejný někomu zase nikdy nezavrže, to by mě zajímalo, čím to je.. Tak já už nevim, co si tam mám dát...
cipisek32
Přispěvovatel

Příspěvek od cipisek32 »

No já jsem na fábce dal starline ty vydrželi tak 5000 Km , ale navrzali tak jsem ve škodovce koupil origo ( snad ) za 70 Kč kus tak uvidíme jak vydrží .
jear ewing
Přispěvovatel

Dnes vyměněny, vyměněny šrouby na objímce pozdra.dotaženo na moment 25.nm (dle servisní příručky) a stabilizátor také na moment 15.nm a 1/2 otáčky uvidíme..
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

vrzání se dá odstranit nakomaxitováním hřídele!!!! vydrží to asi rok 20 000km ale je to pakárna to otriskat a nakomaxitovat (wallbash)
jear ewing
Přispěvovatel

Přikládám foto z montáže včetně utahovacího momentu šroubů, u šroubu kterej spojuje kost stabilizatoru a rameno nápravy se mi podařilo strhnout závit, snažil jsem se to protáhnout závitníkem, je to ale na draka, je to hodně strženo a budu muset předělat závit na 12 (takže obezřetně při montáži).
Zkoušeli jste už někdo tam dávat 12 závit ?
Obrázek
Obrázek
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

jear ewing píše:Přikládám foto z montáže včetně utahovacího momentu šroubů, u šroubu kterej spojuje kost stabilizatoru a rameno nápravy se mi podařilo strhnout závit, snažil jsem se to protáhnout závitníkem, je to ale na draka, je to hodně strženo a budu muset předělat závit na 12 (takže obezřetně při montáži).
Zkoušeli jste už někdo tam dávat 12 závit ?
Obrázek
Obrázek
je lepší to odřezat a na tu plotnu navařit novou matku ;)
jear ewing
Přispěvovatel

Možna že to bude i rychlejší, ale i v te plotně je závit, není tam vidět tak nevím do čeho jdu.
Myslím ale že tam nebude jen matka, to by přeci ty vibrace od kosti nevydrželo ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“