alfik píše:Aky boj, 4 rany po tehlici a je vonku....
Zkoušel jsem toho více, to mně tak napadlo sekáčem po těhlici a ta matka povolí, ale je nad tím manžeta kloubu poloosy takže jsem si radči dal tu práci a vyvrtal jsem díu do čepu, namazal matku a krásně povolil.
Jestli se s tím bude někdo trápit tak ať má tip.
Zkoušel jsem toho více, to mně tak napadlo sekáčem po těhlici a ta matka povolí, ale je nad tím manžeta kloubu poloosy takže jsem si radči dal tu práci a vyvrtal jsem díu do čepu, namazal matku a krásně povolil.
Vobec si ma nepochopil.Bavim sa o cepu riadenia.Matky povolujem vzduchovou utahovackou. Ked je aj zarezla,alebo zapecena,spravi to len vrrrrrrr a matka je vonku.Potom zoberiem kladivo,zozadu po tehlici dam 4-5 dobrych ran a cep vyskoci do vrchu sam.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Vobec si ma nepochopil.Bavim sa o cepu riadenia.Matky povolujem vzduchovou utahovackou. Ked je aj zarezla,alebo zapecena,spravi to len vrrrrrrr a matka je vonku.Potom zoberiem kladivo,zozadu po tehlici dam 4-5 dobrych ran a cep vyskoci do vrchu sam.
Čep řízení, ten jde ven pěkně, je tam mraky místa, ale redový čep ten je na draka i když se sundá kotouč tak žádnej přístup.
Chlapci, chtěl jsem se zeptat když nemám na to dát 2.000,- za nový origo rameno na octu a koupim nějaký no name od italů za 800,- vytrží ta mrcha něco nebo to pude rychle do srač..k ?
zdravim Vás
oživím túto temu...chystam sa na vymenu spodnych čapov Leon 1M...
Predpokladam, že je potrebne, vyvesit na podperách cely predok(obe ramená volné)
Treba povolit aj kosť z ramena k stabiku, na ktorom budem meniť čap?
ďakujem za radu
Ano, lepší je kost odšroubovat.Jinak musíš montpákou přemahat stabilizátor.Ještě snáz jde měnit čep když odšroubuješ středovou matici poloosy.Pak jde dobře odklonit těhlice.
Pozor, výměnou čepů si rozhodíš geometrii.
Na to je dobré mít pilku "ocasku"..Vytocis matici cepu co pujde (bo uplne vysroubovat se mi to jeste nikdy nepovedlo,zavazi kloub poloosy) a pak to ocaskou uřezat,vyčepovat a až pak vyšroubovat ty 3 šroubky co drží čep v rameni.
jj taky tak nebo to řežu ocaskou, mám Parkside z Lidlu a funguje parádně, od té doby co ji mám ani výfuky už neřežu flexou, žádný špony, jiskry v xichtu pohoda
Švýcarský plátky z Bauhausu, 2ks asi za 250,- ale s tím jedním už jsem toho nařezal kupu a pořád funguje..
Dakujem chlapi velmi pekne. Skusim ho odkrutit co pojde ku klbu matka, a potom mu pomozem flexou, len nech si nedomrvim manzetu. Uvazujem aj nad tou kupou tej chvostovky, zaujimave, ze s nou idu aj vyfuky, myslel som ze ma maly zdvih, na tak hrubu rurku. Dneska mi prisli tie čapy... ze vraj čajna, trocha som sa zarazil
To jste tak líný povolit o jednu centrální matku (poloosy) víc a jde to se zavřenýma očima?
Proč to dělat jednoduše,když to jde složitě s rizikem poškození manžety.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené