HanZ píše:Přečti si můj příspěvek ještě jednou...to ohledně toho, co chceš měřit a pochopíš...
Jestli nechápeš, za to já nemohu. Nesuplujeme tu školící centrum, diskutujeme o osciloskopech.
Jednoduše řečeno, vše je o tom, kolik má osciloskop kanálů, v jakém rozsahu a s jakou vzorkovací frekvencí. Vše ostatní je přidaná hodnota ve formě příslušenství, popřípadě SW.
s poslednou vetou suhlasim, ale zrovna u aut je ta pridana hodnota velmi podstatna.
no k veci: ja som si myslel, ze forum je o tom, vzajomne si pomoct a poradit. kedze nechces pomoct mne ani nikomu inemu tu z fora s metodou ako merat sekundar zapalovania standardnou HV sondou, ok, asi som sa zmylil.
mam iba dve vysvetlenia:
1.) bud si "naprosto klasickým 4 kanálovým digitálním paměťovým osciloskopem" a vysokonapatovou galvanickou sondou nikdy sekundar zapalovania nemeral a tym padom je vypovedna hodnota toho co vravis =0
2.) alebo je tvoj postup natolko tajny, ze je potrebne pockat, kym si ho ochranis patentom a az potom ho zverejnis, samozrejme za poplatok.
este raz opakujem, nikdy som nevidel merat sekundar zapalovania niektorym z modernejsich osciloskopov napriamo, vzdy iba cez kapacitne alebo indukcne sondy. ak to robis galvanicky neoddelenym vysokonapatovym delicom (co je standardna HV sonda k osciloskopu) mas moju uctu, vies nieco, co ja neviem.
a tiez to zrejme nevedia renomovani vyrobcovia automobilovej diagnostiky ako Autocope, Picoscope, Bosch FSA, atd...., inak by tam predsa ti chumaji dali jeden delic a nevymyslali by nejake smiesne kapacitne sondy...
na doplnenie pripajam jeden diel zo serialu Osciloskop v praxi, venovany analyze sekundaru zapalovania:
http://www.ulozto.sk/3327975/osciloskop ... 022005.pdf
obzvlast odporucam precitat si tucne vyznaceny text v prvom odstavci.
takze ak ma nejako presvedcis, ze uspesne merias sekundar zapalovania galvanickym delicom, som ochotny vratit vysokoskolsky diplom.