ROZVODOVÝ ŘEMEN SJÍŽDÍ

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pitrsss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od pitrsss »

a nebyl by tu někdo ko by se v tom chtěl pohrabat z okolí chomutova já už to měl 3* dole a už mě to vůbec nebere chtělo by to asi vyměnit ty ložiska na čerpadle a překontrolovat ten držák ,ta hřídelka má nějakou vůli a když jsem to vzal pravítkem tak tam malé vychýlení bylo vidět
Paviss
Nováček

Příspěvek od Paviss »

radsi sezen jine je to fuska to vymenit
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

pitrsss píše:a nebyl by tu někdo ko by se v tom chtěl pohrabat z okolí chomutova já už to měl 3* dole a už mě to vůbec nebere chtělo by to asi vyměnit ty ložiska na čerpadle a překontrolovat ten držák ,ta hřídelka má nějakou vůli a když jsem to vzal pravítkem tak tam malé vychýlení bylo vidět
Zkus kontaktovat Holze, ten je tuším z Chomutova a budeš to mít v rukou jednoho z nejpovolanějších.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
ratte
Nováček

Příspěvek od ratte »

Mám podobný problém,ale u 1.9TD.2x rozvody a pořád ta samá chyba,šteftem to není je tam obyč. kladka.Příjde mi divný jak by to mohlo být od čerpadla,když řemen se obrušuje o napínací kladku na kterou řemen najíždí od spodní řemenice na klice.Ještě než jsem četl tuto diskuzi mě napadlo co axiální ložiska klikovky?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Možný to je , zkoušel jsi vzít za kolečko na klice? Axiální vůle by měla být okolo 0,05-0,1. Pokud by ale byla velká poznaš to i na spojce.
ratte
Nováček

Příspěvek od ratte »

no trochu jsem za něj bral,protože mi to bylo divný a chtěl jsem zkusit jestli není utrhlej klínek.Ale jen rukou.Jako to poznám na spojce?No byl bych radši kdyby to bylo jen tím držákem čerpadla.Je to možný že je to na čerpadle i když řemen jde ještě přes oil a kliku?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Když šlápneš na spojku ,tak pokud bude axiál v řiťi , tak odtlačí klikovku ven.Může to být samozřejmě jak čerpadlo , tak držák. Povol si řemen a vem za kolo čerpadla, jestli je tam velká vůle, tak jsou to futra. Jestli ne ,vem ocelové pravítko a zkontroluj souosost řemenic. Ještě můžeš mít vyběhaný kluzný ložisko pomocného hřídele pro olejové čerpadlo a vývěvu. Teď si nejsem jistý jestli má hlava naváděcí trubičky, pokud byla dole může být špatně usazená. Víc už toho snad není.
ratte
Nováček

Příspěvek od ratte »

Jasný,ještě dělá to až od výměny,mrknu na to,ale když jsem na to koukal dneska a jen jsem sundal kryt tak na horních kolech byl řemen docela v rovině ale na kole olejového čerpadla byl jakoby přes okraj...právě mi bylo dovný že se přes kliku nesrovnal...když ho tam drží řemenice pohonu příslušenství...
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

(hm) Těžko radit , projdi to , a snad se něčeho dopátráš.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“