To mě by zajímalo jak jsem tady někde čet příspěvěk, že s VI|Fem dojel o 100-200km dál než bez něj. to bych chtěl vidět na vlastní

Já s VIFem nepoznal rozdíl a to jsme ho chtěl poznat, ani na spotřebě ani na startech. Dávkování dle doporučení. Možná jsem měl přehnaná očekávání a ve výsledku skutek utek.[/quote]
Jestli to byl benzín, tak bych tomu i věřil. Mám takové starší auto, vymyšlené v Japonsku a vyrobené v Koreji. A to umí "poznat" co do toho leješ a umí celkem razantně upravit předstih. Já to mám na LPG a rozdíl výkonu mezi letní směsí ze samého butanu a zimní směsí s propanem, a případně čistým propanem od opékačů kuřat je neuvěřitelný.
Je to, jako kdyby jsi od čerpačky odjel z jiným autem. I volnoběh tě to donutí přeštělovat. Troufnu si říct rozdíl 20 - 30 procent na výkonu. Spotřebu vynecháme, protože propanu je na stejné litry podstatně méně kilo než butanu.
Takže jestli v tom autě bylo čidlo klepání a vhodně naprogramovaná jednotka a dala dost větší předstih beru to jako reálné udaje.