Stingray píše:k LUPU pri 2100otackach tlaci 1.5bar.......
Ok, poznamenavam si to k predchozi informaci 1bar/1800 RPM.
My chceme verohodny graf (mluvim za ostatni, protoze verim, ze nejsem sam).
Uz me ty Tvoje pohadky stvou a to jakoze nehorazne. GT2559V bez uprav a nutnosti vody a nitra s jistotou 300koni, pry dost pravdepodobne 330koni... to jsem od Tebe slysel nekolikrat. Chci nejake dukazy!
Verim, ze jsi toho dokazal hodne a je to videt, ale jsou proste veci, ktere vypustis beztrestne z ust a vyvolavas v lidech smisene pocity - v tech, kteri tomu nerozumi obdiv, ti co vedi usmev na tvari.
Takze laskave nyni uz prosim spodavej fakta pouze podlozena dukazy.
myslim že za ty roky už sme se sci-fi načetli všichni až až.... ne? jen je to určitě divoký pro nový členy co tu čtou o 350ps motorech s 850Nm takřka naprosto bez námahy a jezdí ve slušně upraveným a reálně!!! odbržděným 1.9tdi autě se 180ps...
když si vzpomenu na svoje první brždění někdy v roce 2001 za krvavý 4tis kč na jedno skoro vyprošený měření... dneska je to Hawai a hlavně věc, která tu nepadla je ta že MotoComTest při srovnávání nemá žádný katastrofální problémy s diferencí měření jak by mohlo vypadat pokud někdo skočí do půly debaty
hromada věcí okolo sou nafouknutý blbosti, ať již záměrně šířený nebo jinak rozpuštěný do davu
Co bys tím chtěl zjistit??? To si myslíš,že je MAHA lepší?? A v čem jako??[/quote]
Ja by som si dovolil tu prehovorit ako clovek co dennodenne pracuje na brzde( brzdách) a myslim si, ze o merani vykonu nieco viem. Podla mna, mozete robit na inercijnej, alebo fixnej brzde aj 20 merani. Verim Vam, ze vysledky budu porovnatelne, no asi ste vobec nepochopili o co pri merani pod simulovanou zatazou ide. Pokusim sa to vysvetlit a ponuknem konecne aj riesenie.
Celkovo pri merani ide o co najdovernejsiu simulaciu realnych podmienok. Teda o porovnatelnu zataz a napodobenie klimatických podmienok. Zataz pri fixnej brzde zabezpecuje rotujuca masa, pri zatazovej brzde je to elektromagneticky odpor, ktory je na rozdiel od fixnej rotujucej vahy premenlivy. Pod klimatickymi podmienkami, myslim hlavne chladenie jednotlivych casti auta, popripade napodobenie optimalnych podmienok.
Pri merani pod zatazou ide hlavne o dlzku merania. Pri fixnej brzde sa stanovuje vykon brzdy, na ktoru je konstruovana presne kvoli tomu, aby rotujuca masa aspon priblizne zodpovedala zatazeniu, to znamena, ze dlzka merania bude zavisla od vykonu auta. Samozrejme pri silnejsiej uprave, napr. o 50-70PS bude dlzka evidentne kratsia pri merani modifikacie s porovnanim so seriou.
Pri slabsich atmosf. motoroch nevidim ziaden problem pri meraniach na fixnej brzde,no ak uz chcete merat nieco silnejsie, musite sa nad tym zamysliet, ci Vam ide iba o nejake pseudo cilsa alebo o korektne meranie. Ked mam pravdu povedat, merat 200PS TDI, 450Nm na fixnej brzde, este k tomu sikmej, na "par" kilogramovych valcekoch, pricom motor je chladeny ventilatorcekom ukradnutym z kadernictva je hlupost, lebo na nej nikdy nedosiahnete ekvivalentnu zataz, nehovoriac o teplotach ako EGT a IC.Pokial niekto argumetuje , ze ho zaujima iba rozdiel a nie presnost merania, tak Vam uvediem priklad.
Skuste si zobrat 200 konove TDi a skusat rozdiel medzi upravami na dvojke dolu kopcom. Urcite postrehnete vsetky zmeny.
Vravite, ze mate svoju pravdu?????????
Ja by som navrhoval nasledujuci test, aby sme konecne skoncili vsetky emotivne debaty o merani na brzdách.
Kludne venujem jeden den testom, kedy sa budu porovnavat auta merane na fixnej a zatazovej brzde. Ak sa najde zopar dobrovolnikov, ktori uz maju nedavno odmerane svoje auto alebo si pojdu dat v blizkej buducnosti odmerat na fixnej brzde, rad ho premeram gratis na MAHE LPS 3000 v Bratislave alebo vo Zvolene, s podmienkou, ze vysledky budu zmerejnene na fore. Konecne nahradime emotivne osocovania faktami a zistime konecne pravdu o 220-240 konovych TDI, ktore chodia na 1/4 mile stale okolo 15 sekund. Maju naozaj svoje odmerane kone a chyba je len v casomierach alebo su zlymi sofermi?
Pevne verim, ze sa prihlasia hlavne ludia, ktori tu mali najsilnejsie reci, ja sam som na pripadny vysledok testu nesmierne zvedavy.
uz tu diskuzi nejakou dobu sleduji a docela by me to porovnani zajimalo,pokud se zadni odvazlivci neprihlasi tak bych se domluvil s "profitunerem" a nejaka ta mereni by jsme provedli i kdyz z plzne to do bratislavi je nejaky ten kousek
auta jsou moje hobby,moto com test jsem si koupil protoze na mahu nemam,srovnavat tyhle dve brzdy je asi jako srovnavat trabanta a mercedesa,ale nic to nemeni na objektivnim porovnani mereni na obou sam jsem zvedavy
tady na tom odkazu je vsechno...ne zatim jen jine turbo a samozrejme soft k nemu. chci tam dat jeste intercooler a v patek mi to jde na CDA karbonovy kit sani od BMC...ae jinak zadne jine upravy...na motoru
zvlastne ale este som nevidel na MAHE seriu VW group PDcko ktore by malo na chlp presny vykon ako ma v TP!! Vykon pre 105konove pdcko byva obvykle 115koni cim to asi bude? Zeby sa vysledok vopred prisposobil meraniu?
cermat píše:neprizpusobil, podivej se preci na to co namerili pred prvni upravou...znamy to odvezl pry na chip, ae byl to ECO chip a proste to tam nejak zmrvili
ked posadis seriove nezmrvene PDcko na MAHU v technicaku ma 105koni tak na brzde vypadne vzdy vyssi vykon.......vy ste namerali pred upravou 105,5kona co je kua presny vykon a je to az tak presne ze to je az podozrive pretoze vo vseobecnosti maju vyssi vykon ako v TP nikdy nie mensi!!!! Predsa len viac ludi potvrdilo zvlast ludia z EGTčkom ze na camp brzde egt ledva 600 a Maha EGT cez 800° uz z toho je jasne ze MAHA vyzmyka z motora vsetko co tam je a zatazi ho totalbrutal....