mesacny turnus kamionom

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TDI tech
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od TDI tech »

Osobne Lizu nemusim. Necitil som sa v nej proste ako v aute, ale ako na bickly. Strasne nestabylna, krutia sa sasy a este ktomu tie picne pedale.
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

jericho : návěs je právě k hovnu
když se zlomíš s kozlem do velkýho uhlu tak nevidíš v zrcátkách nic

když najiždíš na rampu tak musíš couvat napřesno už cca 7metrů od rampy musíš bejt rovně

když zatáčíš tak zadní roh návěsu se točí ven ze zatáčky cca 1,5 metru
(takže když odbočuješ do leva tak někoho v pravym pruhu škrábneš )
když se potřebuješ otočit a máš víc jak25 tun naloženejch
tak máš problém jelokož to v křižovatce neuděláš protože jinak zkurvíš gumy nebo ohneš držáky na nápravách

prostě návěs je k hovnu
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

neni to tak hrozne jak rika Bombastiq.... ;) Je to kazdeho vec, ridil jsem a couval jsem jak s tandemem tak s navesem a za me vede naves... je ale pravda ze kdyz clovek musi mit odhad, protoze jak se to lame tak na jednu stranu proste nevidi... ;)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

jear ewing píše:Jak si procitam, tak řidič ten tezkej život má, jako z písně z dob kdy nad naší zemí, svitila Ruda hvězda.
Kolik se dá vydělat za měsíc, případně kolik se platí za kilometr?
Vím, že někteří kluci u jedné firmy v okolí jezdí za 2,50/km prázdní a 2,70/km naložení, plus příplatky za nadměry a nějaké premie, když jsou celý měsíc venku. Ale je to firma, kde se čeká, takže asi celkem vyjímka ;)

S tím Freightlinerem bych se stejně chtěl svézt :D Řadit bez spojky se tam muselo proč? Spíše z toho důvodu, aby šofér nepřišel o levou nohu? :D Jinak trefovat se do otáček by mi asi nedělalo po pár kilometrech problém až by si tu převodovku člověk najel. Nebo já jsem v tom nikdy nějaký extra problém neviděl :) A půlky to má taky? Jestli jo, šli předvolit nebo byly jak na T148 nebo na Liáně? Tenhle stroj má (měl) nějaký borec z Vysokého Mýta nebo někde tam odtud, ne?
Naposledy upravil(a) Míšánek dne 31 pro 2013, 20:58, celkem upraveno 1 x.
Mario30
Přispěvovatel

Příspěvek od Mario30 »

Pekne vysvetlené čo treba....... Nie som kamionista ale chodievam servisovať do dopravných spoločností. Ešte jedna vec čo sa niekedy hodí....... silný magnet........ niekedy je to neuveritelný pomocník a ušetri veľa nervou a pokút keď sa použiva s rozumom.
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Jenomže ten bohužel už nefunguje na nových strojích. Navíc nemčtí příslušníci mají údajně nějaký přístroj, kterým dokážou zjistit na čidlech převodovky i stpové množství magnetu a pak je prý problém. Samozřejmě na nakládce je to mnohem lepší řešení než dycky poskakovat po padesáti metrech jak idiot aby se na kartě nepřerušila pauza
Mario30
Přispěvovatel

Příspěvek od Mario30 »

Na tých úplne nových fakt nefunguje.(rok výroby 2013) Na autach MAN a iveco rok výroby 2011 funguje bez toho aby na kontrolnom výtlačku bol záznam o poruche tachografu.Magnet musíš mať skrytý lebo skutočne nemecký policajt ho hľadá...... dáva sa na dvierka skrinky, tam čo je originál magnetický zámok.Tam ho nenájde...... Najlepšie by bolo keby sa dalo na tých tachografových kartách občas urobiť úpravu vhodným softom. Nevenoval som sa tomu, je to len myšlienka......Je také niečo vobec?
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

mišánek : v první řadě ti upadne noha , v druhé ju skurvíš , a v třeti ti to je stejně k hovnu jelikož ta převodovka nemá synchrony :D

http://picturepush.com/public/4602550

je ze šumperka svitil trucking , tedka zbrojí na mercedesy
mysli že když mu zavoláš a tak se asi nějak domluvite
je to celkem v pohodě chlapík ;)

mario30: si tady z náš děláš prdel ne ?? karta je z toho důvodu aby chránila
řidiče !!!!! je to jedinej obranej prostředek co má aby nelítal 20 hodin deně
zaplať pánbuh za ni !!!!!! to už bys ten tachograf mohl vyrvat rovnou
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

To těch amerik má tolik?? Tyy voe, solidní vozový park! :o To je asi nějaký fanda ne? Protože tohle provozovat asi moc rentabilní neni, co?
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

presne radsej tu pauzu prerusim vytlacim si listok urcite je to lepsie a hlavne lacnejsie ako by mi mal bagun nedajboha francuzky alebo svajc policajt najst magnet potom to uz beru ako podvod a myslim ze ides dnu natvrdo raz vo franc mi policajt hodil na snimac zelezny prasok to je ta metoda ci si magnetoval alebo nie verte nestoji to zato a ak by mi tu pokutu firma nepreplatila tak odchadzam alebo na vykl pridem po pauze
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

Míšánek píše:To těch amerik má tolik?? Tyy voe, solidní vozový park! :o To je asi nějaký fanda ne? Protože tohle provozovat asi moc rentabilní neni, co?
v době největší jich měl cca 17 souprav
tedka si myslim že tak 12

rentabilnější je to víc než si myslíš !!
jelikož se na tom nemá o posrat

motor je PD takže na motoru jenom vstřiky
a brzdový obložení pasuje z liazky
ram,napravy,převodovka,..... je jen kus ohlího železa
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

jj, už jsem si pročítal pár diskuzí na truck foru :) Myslel jsem, že to žere podstatně víc než eu tahače
Driver_1.9D
Přispěvovatel

Příspěvek od Driver_1.9D »

d.d.t píše:uznat musi pochopit nee a radsi mit oboje a je klid (LOL) nez se s nejakym debilem zdrzovat
dnes som sa rozpraval s fotrom on robi 30 rokov vodica kamionu a hovoril ze ani raz od neho nevyzadovali pri kontrole nikde v statoch EU PAS, staci obcianka ;) takze chlapci zase to netreba to prehanat (noteeth)
Scania R124
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

A poslu ta do / cez svajciarsko a spravis co?
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“