Dává v dnešní době smysl staré TDI?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
techi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od techi »

Počkat počkat...Vy tu děláte jak kdyby OI byla nějaká "rakev". Ale v tomhle (nejtěžším) crash testu, (na který se v té době auta vůbec nenavrhovaly) nedopadla vůbec špatně. Lépe jak některá novější auta.

https://www.youtube.com/watch?v=wovrGVEfW58
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

OII ročníky 2006 hnijí zrovna dost soused jednu takovou má zadní lemy KO prahy KO a už i dveře hnijou. Ani moje 205ka stará 32 let není tak zhnita lemy, prahy, dveře, přední blatníky vše původní. A myslím že mercedes w124 nebo w201 na tom s bezpečností není tak špatně na to že je to přes 30 let staré.

https://www.youtube.com/watch?v=gw1GNfA_AnU
b707
Přispěvovatel

Příspěvek od b707 »

stare audi a8 nehnijou protože maji hlinikove karoserie
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

tak myslim ze sa vsetci zhodneme ze pokial ide o auto na nakupy, do mesta a podobne tak by som sa rotacky nebal. Ak by to malo byt rodinne auto na vylety, pripadne pre niekoho kto jazdi 50%+ dialnice tak uz by som uvazoval nad niecim novsim=bezpecnejsim.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

Já bych to s tou bezpečností zase tak tragicky neviděl, třeba když vidím FI a Fabii III tak to je jak když je FIII vyrobená z plechovek od volejovek. Něco jinýho je třeba felda a GIII to je o něčem jiném, tam je znát, že to je vývojově starší technologie. Nemyslím si ale že když se čelně střetne FI a F III, že z trojky vylezeš odřenej a v jedničce ti vytečou střeva a to samé si myslím OI vs OII vs OIII. Moc si nemalujte, že si koupíš OIII a jedeš v Humeru ;)
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

Domecek píše:Já bych to s tou bezpečností zase tak tragicky neviděl, třeba když vidím FI a Fabii III tak to je jak když je FIII vyrobená z plechovek od volejovek. Něco jinýho je třeba felda a GIII to je o něčem jiném, tam je znát, že to je vývojově starší technologie. Nemyslím si ale že když se čelně střetne FI a F III, že z trojky vylezeš odřenej a v jedničce ti vytečou střeva a to samé si myslím OI vs OII vs OIII. Moc si nemalujte, že si koupíš OIII a jedeš v Humeru ;)
tohle bych docela rád videl nekde v nějakym testu jak by to vypadalo třeba srazka O1 a O3....nebo ty fabie :)
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

OII rezne jako jiný běžný koncern, každopádně po 10-12 letech jsou nebourané, nelakované, občas umyté vozy celkem v slušném stavu.
Je zvláštní že jedno po 100 tis je chyceny víc
než druhý po 300 tis. A to u všech modelů koncernu. U jednoho štíty brzd odpadnou při 150 u druhýho jsou černý i po 250. To samé rez bodových svárů a hran nosníků.

A co se týká bezpečnosti, tak jsem viděl čelní srážku zánovní kia ceed a O2 před face. Pěti hvězdova Kia na total a ženská a dítě to nepřežily. O2 vypadala jako po nedobrždění. Tudíž neznamená že novější je bezpečnější díky díky hvězdičkam za správně umístěnou nálepku vypínání airbagu.

Tady je srovnání generaci platformy golf 3 a golf 4 (O1).

http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/10 ... -200-km-h/

Někde jsem viděl generaci Golf4(OII, Sup2, Touran, Passat b6) a tam se A sloupek ani nezlomil.
Naposledy upravil(a) Biimbo dne 30 pro 2017, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Domecek píše:Já bych to s tou bezpečností zase tak tragicky neviděl, třeba když vidím FI a Fabii III tak to je jak když je FIII vyrobená z plechovek od volejovek.
Říká ti něco vysocepevnostní materiál? To že něco vypadá jako obyčevný plech ještě neznamená že to nic nevydrží. Nová auta to mají ve dveřích, v podlaze, v prazích, sloupcích, podbězích... třeba 2mm síla, vrták bez šance. Odolnost proti deformaci obrovská.
Všechno daleko víc propočítané na dovolené přetížení každé části těla.
Dnes se ti vevnitř až na výjimky mnoho nestane přímo ale máš přetížením utrhaný vnitřnosti. Nebo hlavové pytle nemají auta dlouho a stačí si hlavou někde klepnout o sloupek a už může rodina vyplňovat papíry k transplantaci... Do práce jezdí dnes většina lidí strarým krámem a kolik lidí pak cestou usne.. Protože z práce jezdí většina lidí vysátých a utahaných že stačí málo...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

Tomas.cz píše:A co třeba nějakou Fabii 1. generace? Bezpečnost bude lepší než u G3 apod. a cenově jsou dneska za babku.
Dávali jsme z podniku poslední 1.4MPi s čerstvou stk, bez funkčního serva teda za 14 000kč a 1.2HTP taky s čerstvou stk za 25 000kč, na inzerci volajících mraky, sice 90% lidi chtělo špičkovat s cenou, ale vždy se našel rozumný člověk a s autem spokojeně odjel :)
Bezpečnost jo, ale kultura bude jinde. Golf je o třídu výš, než fábka a je to znát i když je to starší auto. Hlavně v interiéru je znát, že fábie je auto pro žebráky a pak ten motor... 1.2 tříválec bych nepřál nikomu. Ale s pěkně vybaveným Golfem 3 TDI je radost jezdit. Na pěknou G3 to bude ale chtít víc peněz, než 25t kč...
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

turbo kamna power píše:
Tomas.cz píše:A co třeba nějakou Fabii 1. generace? Bezpečnost bude lepší než u G3 apod. a cenově jsou dneska za babku.
Dávali jsme z podniku poslední 1.4MPi s čerstvou stk, bez funkčního serva teda za 14 000kč a 1.2HTP taky s čerstvou stk za 25 000kč, na inzerci volajících mraky, sice 90% lidi chtělo špičkovat s cenou, ale vždy se našel rozumný člověk a s autem spokojeně odjel :)
Bezpečnost jo, ale kultura bude jinde. Golf je o třídu výš, než fábka a je to znát i když je to starší auto. Hlavně v interiéru je znát, že fábie je auto pro žebráky a pak ten motor... 1.2 tříválec bych nepřál nikomu. Ale s pěkně vybaveným Golfem 3 TDI je radost jezdit. Na pěknou G3 to bude ale chtít víc peněz, než 25t kč...
Tak snad se Fabie nevyrábí jen s 1.2 ne? Jinak bohužel právě v interieru je ten pokrok vidět nejvíc. Narozdíl od trojky v tom nic nedrnčí a nevypadá to jako z 80 let minulého století.
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

No co člověk, to názor. Můj je takovej, že ať je to Junior nebo RS, tak ten interiér ve fábii je prostě žebrota, sice kvalitně udělaný, ale z levných materiálů, a design taky nic moc. Interiér Golfu 3 vypadá proti tomu mnohem moderněji, všude měkčené plasty atd. Nevím, jakou máš představu o 80.tých letech, protože G3 tam moc nezapadá, spíš G2, který je pořád designově i materiálově na tom lépe, než ta jedničková fábia
:)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Je to asi co člověk to názor. Já teda z fábie vůbec nemám pocit levných materiálů, kdyby jo, tak by to vrzalo jako v G3 nemyslíš? Jo, RS sedačky hlavně barvou nejsou úplně můj šálek. No do Konce 80 let to zapadá např. ovladači které má ta fabie o vesmír dál, nebo designem volantu který se používal pak ve felicii. Jako neříkám že se na svoji dobu nějak nepovedl, to ne, ale prostě na něm je vidět to stáří.
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Všechny nové káry jsou mikrovlnky-spotřební zboží, starší auta jsou nesrovnatelná, kvalitní, nové byly ukrutně drahé a nedělaly se v takových milionových seriích, ale ty emisi jsou nižší a nižší-samozřejmě papírové...

Taková Audi A6 C4, combi ve 2.5 TDI to je boží stroj (a všechny TDI s rotačním čerpadlem), ale k čemu ti bude když nebudeš moc vjet do různých center měst, i norma EU 3 je již na odpis ??

V Ostravě (kde je 5 kilometrů od centra města ocelárna a téměř v centru koksárna) se již hovoří o nízkoemisních zonách, podle mě kolem roku 2020 je to tady, plošně to zakážou a vytlačí tyto vozy z měst, tak jako kotle na tuhá paliva..

Všichni se máme lépe, platy rostou, emise se snižuje a vše jen papírově statisticky :-)

Já už bych nic pod EU 4 nekoupil, za docela směšné peníze se dají koupit PD motory bez filtru pevných částic, bohužel je důležitý typový štítek o kouřivosti.
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

MirekX píše:
Domecek píše:Já bych to s tou bezpečností zase tak tragicky neviděl, třeba když vidím FI a Fabii III tak to je jak když je FIII vyrobená z plechovek od volejovek.
Říká ti něco vysocepevnostní materiál? To že něco vypadá jako obyčevný plech ještě neznamená že to nic nevydrží. Nová auta to mají ve dveřích, v podlaze, v prazích, sloupcích, podbězích... třeba 2mm síla, vrták bez šance. Odolnost proti deformaci obrovská.
Všechno daleko víc propočítané na dovolené přetížení každé části těla.
Dnes se ti vevnitř až na výjimky mnoho nestane přímo ale máš přetížením utrhaný vnitřnosti. Nebo hlavové pytle nemají auta dlouho a stačí si hlavou někde klepnout o sloupek a už může rodina vyplňovat papíry k transplantaci... Do práce jezdí dnes většina lidí strarým krámem a kolik lidí pak cestou usne.. Protože z práce jezdí většina lidí vysátých a utahaných že stačí málo...
S tou karoseriou mas pravdu v robote sme do labaku na skusky rezali karoseriu novu z vyroby znicili sme tolko platkou do nosovej rezacky kym sme prerezali podbehy
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Záleží, na jak dlouho máš v plánu si auto nechat, jelikož je vše v běhu a může se stát leccos , tak bych doporučoval nějaké meziřešení, třeba na 2-4 roky. I na STK můžeš jet s úsměvem s prastarou rotačkou , pokud je auto ještě v dobrém stavu, /včera mi volal známý, který má 4 golfa, že ho vyhodili z STK, protože má vadný snímač teploty nafty./tak nemá na kouřivosti problém..Ale staré TDI už může majitele vypěnit..Představa, že budu s autem v krásném stavu na STK "jako lovná zvěř" mě jakákoliv chuť /kterou naštěstí nemám/ na omlazení parku rychle přejde...Už jen to, že na opakovačce mě budou zase fotit, že budu zase vidět ty důležité ksichty techniků a majitele, kteří jim lezou do zadku u mě vyvolává chuť na uzla..A když mě třeba vyhodí 2-3 třikrát, tak poté auto mohu zahodit? A k čemu mi potom ta voňavka se všemi vymoženostmi bude?. :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“