Prvy start trva dlho : Vyriesene !!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Žhaví vám to?
- vytáhnout "fajfku" na 1. válci, píchnout tam voltmetr a zkontrolovat, zda tam jde napětí (ostatní žhaviče nechat zapojené = pod zátěží). Zkontrolovat jednotlivé žhaviče.
Žhaví to málo?
- odpojit čidlo teploty chladící kapaliny (ECT), tím si řj myslí, že je cca -40C a žhaví nejdéle co to jde...
Pokud to pomůže, tak VAGem prodloužit dobu žhavení, jo ještě zkontrolovat hodnotu z čidla teploty, jestli nekecá..
Jde tam nafta, nepadá?
- zkontrolovat bubliny v průhledné hadici mezi pal. filtrem a čerpadlem.
- vytáhnout "fajfku" na 1. válci, píchnout tam voltmetr a zkontrolovat, zda tam jde napětí (ostatní žhaviče nechat zapojené = pod zátěží). Zkontrolovat jednotlivé žhaviče.
Žhaví to málo?
- odpojit čidlo teploty chladící kapaliny (ECT), tím si řj myslí, že je cca -40C a žhaví nejdéle co to jde...
Pokud to pomůže, tak VAGem prodloužit dobu žhavení, jo ještě zkontrolovat hodnotu z čidla teploty, jestli nekecá..
Jde tam nafta, nepadá?
- zkontrolovat bubliny v průhledné hadici mezi pal. filtrem a čerpadlem.
GIV Variant TDi ???kW
... předvstřik zkontroluj pomocí VAG-u, respektive TDI-grafuOctava píše:Takze zhavicky to asi nebudou,dnes jsem nazhavil 2x za sebou a porad stejny.Probiha to asi takhle,nejdriv toci na prazdno,pak uz se zacne pomalounku zvedat rucka otackomeru a pak teprv chyti a hafo to sedo-bile kouri.Nemuze to delat predvstrik?diky za rady
... "zažhavil 2x za sebou" nehledě na kontrolku, bylo na žhavičích napětí? Jinak samozřejmě jak radí skacpi s klidem žhaviče ven a uvidíš, jak dlouho trvá, než jsou dožluta...
... nemáš pocit, že ten startér motá pomalu? (slabá baterka, "načatý" startér)
... když to nejdřív motá "naprázdno" nemáš pocit, že tam fakt nejde nafta? (padá)
GIV Variant TDi ???kW
ŘEŠENÍ
Dobrý den, řeším stejný problém na 1,9TDI 81KW AFN. Auto mi ráno v mrazech (teplota pod 0st) stratuje 4-5 sekund při -10stupňů asi 10sekund. Pak už celý den je to OK. Jeden mechanik mi vysvětli že je to normální, je to přeci jen diesel a k dieslům to patří, zvlášť když má najeto 300000Km. Řešení je údajně naprosto jednoduché: stačí přenastavit předstih v mém případě by to mělo být (podle toho mechnika) jen velice málo otočit ve směru jízdy a mělo by byt po problému. Na jaře pak vrátit předstih zpět, proto pro změnu bude auto hůře startovat v horku, to samozřejmě platí i v zimě, když budu chtít nastartovat auto s teplým motorem. Bohuž já nevím jak se ten předstih nastavuje a nemám možnost si to zjistit. Můžete tedy prosím poradit jak se přesdtih nastavuje na motoru 1,9TDI 81Kw. Našel jsem zde návod na nastavení motoru 66KW ten by měl být podobný podle výrobce 81KW, ale čerpadlo je asi jiné, protože podle tohoto návodu mi to nejde, mám řemenici uchcenou jinak. Návod zde: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 93&start=0. Pokud tedy můžete někdo poradit stím nastavení předstihu moc prosím, rozebral jsem kvůly tomu celý předek auta a nevím jak dál. Děkuji. Pak napíšu jestli to pomohlo. Nebo jestli máte nekdo jinou zkušenost tak dejte vědět, mov motorum nerozumím. hezké svátky
Re: prvy start trva dlho....
prosim ta a vedel by si mi poradit kde by som mohol kupit taky spatny ventil? alebo aky ventil si tam dal?miko11zv píše:Ja by som odporucal pouzit spatny ventil na hadicke privodu nafty do cerpadla....Ventil pusta naftu len jednym smerom do cerpadla takze nehrozi aby spadla nafta....Mne to pomohlo,stal okolo 300sk,poradil mi to jeden mechanik a som spokojny....
Ja mam tiez podobne problemy ako sa tu spomina ale u mna je to este znasobene tym ze ked sa mi to uz podari nastartovat tak ked mu pridam tak okolo 2000 otacok a pustim plyn tak auto skape alebo ide len na tri valce a po dalsom pridani uz zdochne.... (podotykam ze VAG neukazuje ziadnu chybu) Menil som uz palivovy filter, to Tecko na nom, zhavice a stale nic. Ked to dlhsie stoji tak je vzdy problem s prvym startom potom je to uz OK. Takze skusim ten spatny ventil a uvidim co to povie a potom sem hodim vysledok. (a aby som nezabudol 1,9TDI, 81kW, AFN) Teeda poprosim o radu kde by som ten ventil mohol zohnat? Vopred DIKI
OK pani vysvetli mi niekto ako to potom vlastne funguje ? Ked hodnoty grafu TDi predstreku nie su akoo maju byt na modrej riske Preco je ten problem len pri starte ked auto dlhsie stoji ?Ja ihned ako motor naskoci vypnem zapalovanie Startnem znovu a funguje to uz ako hodinky Prvy start tiez dym a dlho toci. Bateria filter zhavice nove Dokonca som zohnal nove T-cko do palivaku Na druhy den bolo trochu teplejsie a motor rano ako na potvoru naskocil pomerne skor Tak som si myslel ze je po probleme no nie je A myslim ze to startuje stale horsie Len ranne starty!!! Potom uz na supu Presne toho som sa bal ked som kupoval diesel Fak ten predstrek pomoze ?preco mu pri druhom starte nic nevadi? vdaka - vservise uz chcu riesit rozoberanie motora Hlava - ventily pritom auto ma 73000 km poctive km.
... pak těžko eliminovat závadu...