Vybíráme autobaterii

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

Exide Excel mám teď dva roky v Galaxy. Koupil jsem 100Ah (900A) a není ani jediný problém.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Já teď koupil Starline 74ah vyšla mě na 1200, tak uvidíme (noteeth)
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
haromax
Přispěvovatel

Příspěvek od haromax »

Akumu bych si už nekoupil 2 x se mi stalo že skončila záruka a pak přišla rychlá smrt . Ted mám rok nějakou Europower 74Ah dal jsem zaní nejakých 1250,- záruka je dva roky tak se uvidí akuma stála jednou tolik
Skoda Octavia 2 tdi 103kw Bkd r.v. 2010 L@K
------------------------------------------------------
minulost :Skoda Octavia Tdi 66kw r.v 2001 chip 84kw
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Prodávám Varty a zatim žádnej problém. Bohužel u nás lidi chtěj levný sračky tak jsem vzal Superstarty a nic moc už jsem řešil několik reklamací.
Co se týče Starlinů tak jak všechny díly stojej za h.... jejich baterky kupodivu celkem držej.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Letošní zima v nížinách je celkem srandivní, auta defakto nemusí ani žhavit s ohledem na teplotu okolo. To ty naše baterky zas jen válí šunky akorád (LOL)
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
Pedro299
Přispěvovatel

Příspěvek od Pedro299 »

Optima Red Top
Octavia 4x4 Combi kachle
Ex Golf 2 VR6 Syncro
BMW 530XD E61
Audi S3 8L
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Martin.R píše:Prodávám Varty a zatim žádnej problém. Bohužel u nás lidi chtěj levný sračky tak jsem vzal Superstarty a nic moc už jsem řešil několik reklamací.
Co se týče Starlinů tak jak všechny díly stojej za h.... jejich baterky kupodivu celkem držej.
Varta silver, 2,5 roku, Starline za 1/3 ceny, 8 let :D stejné auto, stejné podmínky. Varta - spolehlivost stejná jako u jiných, cena násobná, baterky kupuju Starline, 3 roky záruka, zatím není jediný problém a i kdyby byl, za ty peníze....
G3 Variant synchro
cedan
Přispěvovatel

Příspěvek od cedan »

Nemusím mít ten nejdražší kousek abych mohl ukázat jak jsem in mě postačí jen ten nejlepší kousek za normální cenu.

EDIT: Už jsem našel (LOL)
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

bobG3 píše: Varta silver, 2,5 roku, Starline za 1/3 ceny, 8 let :D stejné auto, stejné podmínky. Varta - spolehlivost stejná jako u jiných, cena násobná, baterky kupuju Starline, 3 roky záruka, zatím není jediný problém a i kdyby byl, za ty peníze....
Varty mam černý, silver a blue jsou u nás ve vidlákově neprodejný. S těma černejma zatim no problem (ťuk ťuk ťuk).
Ty starline mě právě překvapujou na každym kroku. Když vidim v jakejch plečkách to lidi vozej, hovno jim to dobíjí, věčně zapomenutý rozžlý světla, auta na stavbách a celej den jim tam huláká radio a večer v poho odjížděj tak padám do mrákot.
Elektronika auta a technika........
776 829390
arpi666
Přispěvovatel

Příspěvek od arpi666 »

v sluzobnom aute 70ah perion 2 roky a nahla smrt potom tam bol hagen-exide 2 roky auto kaput, baterka slapala ze som si ju nvybral :(
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Len osobná skúsenost. Prvá EXIDE bola v aute od r.2000 do 2009. Potom výmena za EXIDE Premium 77Ah.- do teraz bez problémov. Octavia 1.9 Sdi. Parkuje len vonku. Jazdím pravidelne 5x v týždni do práce...
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

taky pridam svoji zkusenost

z nouze penez Starline v Octavce 1.9 tdi denne 20km tam zpet, 7let a pak sem auto prodal..klobouk dolu za takovy peniz :)

v rodine Superb 1.9 tdi, origo baterka 3 roky a kuput :shock: za ty penize co stoji :blbe:
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Tampajs
Přispěvovatel

Příspěvek od Tampajs »

Mám přes 2roky Vartu Black 74Ah a absolutně perfektní i v mrazech..
V práci sem párkrát montoval Vartu Silver a buď odešla do roka nebo těsně po záruce..V létě sem kupoval Bosch S3 63Ah do SDi a při prvních mrazech se bylo znát že auto hůř točí ale chytlo.. Je pravda že auto každej všední den jezdí trasu asi 4km tam večer zpět a o víkendu jednu cestu 20km s dvouma startama..
A zkušenost se starlinem ve felicii taky perfektní.. Baterka stará 3roky pak se auto nabouralo od června do listopadu stálo zapomenutý v praze zkusmo jsme vzaly za klíček a kupodivu se to točilo sice pomalu ale čapla (noteeth)
Superb Combi 2.0 TDIDSG
Škoda 120 rv.82
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

avatar píše:Nezalezi moc na znacce temer minimalne

je rozdil mezi noname a exide v obe zivotnosti ale co se tyce cena vykon tak vzdy vyhraje noname protoze za cenu 1 exide si poridim 4 noname ))

dnesni baterie jsou spotrebni zbozi proto se vyrabi neustale dokola olovene baterky ktere podlehaji sulftaci neboli nevratnému poskození.

toto vznika predevsim pri vybíjení a hlavne hlubokém vybití či prudkém vybíjení.

dale zalezi na umistení baterie v aute stridani teplot

proste je jedno co mate tak i tak 90% aut v zime znici i novou baterku jen kvuli tomu ze ji proste ma vybitou do mrte . Ona sice nastartuje ale tim ze je vybita se nici kazdym dnem hur a hur.... No a dalsi rok uz ma jen 70-60% kapacity ))

muze te mit baterku i v -40 ale pokud je nabita plne tak se neznici pokud ale je vybita tak mate smulu to same v lete proste musite zajistit 100% nabití pokazde kdyz odstavite auto a to nedela nidko
Dnes výrobcovia dávajú menej olova,viac striebra.Životnosť klesá,ako hovoríš je to biznis.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Ve FRS mam puvodni baterku z Boleslavi jeste z dob, kdy tam davali od Akumy, neb to meli hned za nosem a melo to logiku. Startuje na drc furt. Stacilo ji v prubehu tech 7 let jen kontrolovat elektrolyt, pripadne dolejt, aby nebyla na suchu.

To uz se ale dneska nestane, protoze Skodovka uz Akumy do prvovyroby nedava a dnesni baterky uz nejsou ty samy baterky jako pred 7 lety.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“