Jaký olej do převodovky Alhambry?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dal jsem tam 2,6L ale nevím,kolik tam má být PŘESNĚ. Mám AUY motor 6tikvalt.
Nalíval jsem to tím bočním otvorem,ale aut bylo na nájezdové rampě,čili šikmo.Jestli se nepletu,tak by hladina měla být právě ve výšce plnícího otvoru,je to tak?
Takže až budu měnit olej v motoru,zkusím při autě stojícím rovně vypustit plnícím otvorem přebytek,nebo doliju,OK?
Jinak jsem to vyměnil teď a při popojetí se mi to jevilo trošku lepší,avšak než tam spadne z neutrálu jednička,jakoby musím překonat takový těžký odpor,to se mi nelíbí,ale je to sporadické. Hlavně,aby to neškrtalo při sudeném startu..
Až to pořádně projedu,napíšu..
Nalíval jsem to tím bočním otvorem,ale aut bylo na nájezdové rampě,čili šikmo.Jestli se nepletu,tak by hladina měla být právě ve výšce plnícího otvoru,je to tak?
Takže až budu měnit olej v motoru,zkusím při autě stojícím rovně vypustit plnícím otvorem přebytek,nebo doliju,OK?
Jinak jsem to vyměnil teď a při popojetí se mi to jevilo trošku lepší,avšak než tam spadne z neutrálu jednička,jakoby musím překonat takový těžký odpor,to se mi nelíbí,ale je to sporadické. Hlavně,aby to neškrtalo při sudeném startu..
Až to pořádně projedu,napíšu..
Tak jsem majel přes 500km a po výměně oleje se to rapidně zlepšilo!!! Doporučuji ten olej měnit!
Každopádně u to neškrtá,ale první tři rychlosti jdou občas při studeném startu trochu víc ztuha-sporadicky,oproti jiným autům je to OK,ale VW má i lepší převodovky,které řadí pohádkově..
Napadá mě ještě seřízení lanovodů a promazání kulisy řadící páky..
-JE NĚJAKÝ RECEPT,JAK SE SEŘIZUJÍ LANOVODY BEZ PŘÍPRAVKU?
Každopádně u to neškrtá,ale první tři rychlosti jdou občas při studeném startu trochu víc ztuha-sporadicky,oproti jiným autům je to OK,ale VW má i lepší převodovky,které řadí pohádkově..
Napadá mě ještě seřízení lanovodů a promazání kulisy řadící páky..
-JE NĚJAKÝ RECEPT,JAK SE SEŘIZUJÍ LANOVODY BEZ PŘÍPRAVKU?
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
A co říkáte na tento olej mohl by se nalít do převodovky.Je to pro VW,a nebo to aspoň tam tak píši,taky bych si ho potřeboval vyměnit na řeči jako celoživotní oleje na ty nedám nic není celoživotní.Já si myslím,že by tam asi přijít mohl?
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=118
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=118
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Tak si říkám, což takhle dát si TEFLON
. Přísadu od ECOLUBE do převodovek, aby to lépe klouzalo
.
Mám ten stejný problém u Sharana a origo olej sice pomohl, ale není to ono, pořád se to musí s citem.

Mám ten stejný problém u Sharana a origo olej sice pomohl, ale není to ono, pořád se to musí s citem.
Naposledy upravil(a) libous dne 19 led 2007, 10:07, celkem upraveno 1 x.
- MirekX
- Aktivista
to spíš železný piliny
, aby to neklouzalo tolik, protože synchron potřebuje brzdit a ne se klouzat
Ale zkus to, kdo na to najde lék, tak asi bude hodně slavnej

Ale zkus to, kdo na to najde lék, tak asi bude hodně slavnej

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

- patrik.kloucek
- Aktivista