Je tu o tom sice jine oddeleniprimo pro oleje, ale myslim, ze ani s Valvoline neudelate chybu. A navic maji celkem bezva ceny a ja do ne PD motoru liji 505 01 a nedam za 5l 1000,-
A4 2.5TDI V6 Avant Quattro 2002 132kW 8E B6, manual 6-ti; all origo
Já leju shell 5W40 před ním jsem dával 5W40 mobil. Dle stylu a použití auta interval výměny 10-15tkm. Nikdy nebylo třeba dolívat ani deci. Záměna předepsaného a totožného oleje samozřejmě všech specifikací a norem! je možná a není třeba si z toho dělat hlavu zbytečný problém pokud jde o dobrou značku. Neplatí cena dělá kvalitu i když jak se tu píše je to dost obvyklé, že tomu tak je. Můj názor.
Když už se tady zmínila značka Castrol tak přidám svoji zkušenost z práce: jako autorizované zastoupení jsme nuceni používat výhradně tuto značku a problémy byly s olejem RS v benzínových motorech, měl jsem tam dvě auta se stejnou závadou, při dodrženém servisním intervalu totálně ucpaný motor karbonem a přestal mazat. Olej RS byl stažen z prodeje a nahrazuje ho TXT se kterým zatím tyto potíže nejsou. Toto se naštěstí netýká naftových motorů kde se karbon v takové míře netvoří jak už bylo napsáno výše. Jinak pro novější auta s prodlouženým intervalem používáme Rtec a u něj pozoruji nadměrnou spotřebu oleje, otázkou zůstává zda je to způsobeno olejem samotným nebo zhoršenými výrobními tolerancemi nových motorů. Naopak výborné zkušenosti mám s aditivem do nafty Castrol TDA. Osobně používám v benzínovém autě Shell a v TDIčku syntetiku od OMV a pohoda.
no pristi vymenu zkusim Liqui Moly Leichtlauf 10W40 MoS2 je za dobrou cenu 5L za 799,- co to udela s moturkem TDI ctu na nej jen chvalu treba bude prekvapko
Arnošt píše:Ten olej Liquy Moli 10W40 MoS2 mají v jednom kameném obchodu v Brně za 605Kč. 5L. Taky se chystám ho vyskoušet. Je prý opravdu dobrý. Tak uvidíme!