Sky 59- vždy si to opakuji, že motor nemá duši, když mě něčím překvapí..Ale podle toho , jak se s motorem jezdí, takový je..Denné používaný motor se zátěží v celém spektru jeho výkonu je nejspolehlivější a nejdélesloužící...Motor používaný jen v první polovině jeho otáček zlenivý a náhlá změna chodu , na který je zvyklý, jej přivede k panice, co se to děje a k jeho dalšímu nebezpěčí, což je dost opomíjeno svátečními řidiči,.. že nashromážděné nánosy a jiné šlemy v soustavě se dají na pochod a můžou způsobit závažné problémy..Každý mechanik, který rozebíral motor u řidičů šetřílků nebo loudalů ti řekne, že byl zasranej jako jetel...Ví to už malý kluk, že kdo honil např. pionýra , tak proti pionýru jeho dědy to byl oheň...A tak je to se vším..,věci které se nepoužívají, zatuhnou /dokonce i brzdy, když někdo brzdí jen opatrně/ a proto i motor má duši svého majitele..
Uvedu jeden extrém,..můj kamarád neměl uši a problém výkonu motoru řešil slovem dej mu,at´ se probere..A svůj vůz /tehdy F 128/ trápil neskutečně..tento podčtverocvý motor /vrtání 80,zdvih 55mm/..miloval otáčky, ale nějak se mu nechtělo , tak jej točil na 2 rychlost na plné otáčky možná tak 10 km, že jsem mu chtěl dát pěstí../Rychlost okolo 80 km/h/ A paradoxně, tak jak jel jeho motor nejel žádný Fiat v našem okolí...Nedoporučuji, ale o něčem to vypovídá...

nepropadat panice...