Aké auto na benzin nad 200HP?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kibi
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od kibi »

Forest píše: @kibi: vidis a me prijde hloupe, kdyz si nekdo porizuje M3 a pak to dava do plynu. Jinak by me zajimalo, proc si myslis, ze si lidi davaji auta do plynu kdyz ne kvuli tomu, ze nemaji na "banany". Protoze nechteji sponzorovat benzinky, myslis? Pro info, bavil jsem se se znamym a on mi tvrdil, ze benzinka ma pomerne vetsi zisk z plynu nez z benzinu, takze nevim no. Kdyby jsi rekl, ze lidi nechteji dotovat stat, tak bych se musel poohlednout po tom, kolik z ceho ma stat, ale kdyz argumentujes benzinkama tak si nejsem jistej, ze se Tvuj argument zaklada na pravdivem obraze.

Co se upravovanych "lidovek" odsud tyce, tak mas naprostou pravdu - jsme chudaci a ja si to treba klidne priznam. Duvod? Ja jsem mel naftaka v atmosfere, dobrej ale na muj vkus linej. Pak benzinaka v atmosfere, to bych chudak, protoze jsem mu daval furt za usi a s 1,6tkou jsem lital s vykonem do 100 koni za 10+. Kdybych mel preplnovanyho benzinaka, obavam se, ze bych nelital pod 15 a nedivil bych se hodnote 20+, takze ANO, jsem chudak, protoze nemam na to, abych si mohl dovolit provozovat preplnovanyho benzinaka, takze z toho duvodu to resim preplnovanym (dvakrat (noteeth) ) naftakem a jsem stastnej, ze at kotlim jak kotlim, vzdy se vejdu nakonec pri tankovani do 10 a jeste si s prstem v nose podam na silnici naprosto drtivou vetsinu aut ... a o tom to nase "chudactvi" je ;)
samosebou jsem tím sponzorinkem "benzínek" myslel všeobecně to, že cena benzínu je více než dvojnásobná, oproti cenně plynu....je mi jasný že prvotně dotuješ stát a pak hnedka provozovatele benzínu, ale nehodlám se přít o ekonomice při placení pohoných hmot...

jinak benzínka má rozhodně větší zisk z benzínových aut, už z logiky věci, kdy benzínu se vytočí mnohem více (vím že ty jsi myslel zisk benzínky na litru benzínu vs plynu, ale aspoň vidíš, že myšlenka lze pochopit více směry ;) )

lidi si dávaj auto do plynu z důvodu úspory peněz za provoz vozidla...nemusí být nutně tak chudý, aby neměli na benzín, ale když mají možnost náklady snížit, proč nedat plyn ;) Aneb jak jsi napsal, nemusí být "chudáci", proto, aby měli auto v pynu ;)

ale dost OT, jde o to, že každý má na věc jiný názor.....a ani jeden nemusí být špatný, jen jsou rozdílný ;)

PS: kdyby jsi byl chudák, tak nemáš golfa bi-turbo (noteeth)
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Ja uz se v tom vrtat nechci, co melo byt receno, receno bylo, jen pro doplneni dle vyzadani co google dal:

http://www.astes.cz/index.php?module=content&page=34
http://www.point-s.cz/2011/01/alternati ... tanol-e85/
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..tak pokračujme radšej vo výbere vhodneho vozidla pre borca...

..a ked sa už spomina ten saab tak čo tak model 9-5 2.3 TS jeden chlap na okoli to má,a vyzera to fajn vozitko voziť som sa nevozil,ale 184 kw a pohodlie to by mohli ísť do kopy
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Saaby 2,0T nebrat, nejenze mene jedou ale udajne i vice zerou, navic jsou poruchovejsi (dle slov Olega). Zminovana 2,3 je nejlepsi mozna volba, navic sportovni sedacky i vzadu, hmmm.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Uplne nejlepsi na vyber auta jsou internetovi teoretici:).
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

batoo píše:Uplne nejlepsi na vyber auta jsou internetovi teoretici:).

..tým mysliš koho.?

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

bjukemen píše:...tým mysliš koho.?
... no na me nekoukej, ja tu radim v pripade toho Saaba prostrednictvim Olegovych zkusenosti

bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

Forest píše:
bjukemen píše:...tým mysliš koho.?
... no na me nekoukej, ja tu radim v pripade toho Saaba prostrednictvim Olegovych zkusenosti

:D :D :D ved ja som ticho..ale tak borec sa pytal na auto a vyjadriť sa hadam može každy a isto nespadam k internetovým teoretikom ;)

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Pokud Ti nejde o luxus, vzal bych "obycejnou" 96kW verzi, tahle bude asi zbytecne draha diky sve jedinecnosti...stejne to pak naslehas konema ;)

bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..teraz je reč o akom aute lebo som nejako mimo troška ..alebo ešte stale .. :D

Obrázek
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

to bjukemen: mam takovej pocit ze chtel snad leona a nebo cupru? Ja jsem to tady dle me nekde cetl ale asi ten prispevek smazal. Bylo tam ze chce 132kw verzi? Neco takoveho...
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..aha tak to by už davalo zmysel,tiež som to teraz cele čital ale som to nenašiel nikde..a k tej 96 kw verzii no to by sa dalo aj ja by som bral tu verziu teda 110 kw nieje k zahodeniu len cenovo je už vyššie...

..ozaj a 4 kolka 110kw čo je na tom pravdy že po uprave odchadza zadny diferak.?..či je to len fake.?

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Presne tak, smazal to a zaspamoval to tu jinde. Nicmene rekl, ze na to hazi bobek a ze se rozhodl pro Ibizi Cupru 1,9TDI PD 116kW, pricemz ja jsem mu poradil viz. vyse. Nasledne zalozil tema:
killer556 píše:SEAT IBIZA 1.9 TDI CUPRA 160 PS DOBRA KUPA??
Chcel by som kúpit seat ibiza 1,9 tdi cupra 160 ps? je to dobre auto? spotreba výkon?

@killer556: nezasirej to tu tematama, res si to v jednom tematu, nikdo na to neni zvedavej!

puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

Forest píše:
puci píše:killer556, ja som uvažoval podobne a celkom by som bral Zafiru opc, hlavne kvôli rodine a detským sedačkám. Ale premýšľal som aj o Subaru Forester, alebo Impreze combi. Kamoš má Impru Sti 2002 s lpg a je to super vozenie.
- Opel je pro me osobne ostuda nemeckych automobilek
- o Foresteru se tu psalo nedavno ze to stoji za hovno, zvlaste diky pristupu k reklamacim ale treba je to na Slovensku jinaci
- Imprezy bych se nebal, ale kupovat si Imprezu a davat ji na plyn? klasika, opice a banany!
Nakladal si už niekedy deti do autosedačky do Octy1?? Za každým sa drbne hlavou o rám dverného otvoru.A o chvíľu ked deti podrastú ma nohami vytlačia až na volant. Tomu hovorím hanba konštruktérovi.

Mám rád svoje auto, ale ilúzie si nerobím.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@puci: nakladal, nakladam a nakladat budu ... vzhledem k tomu, ze mam tri synovce (7, 5 a 2 roky ... a obvykle vozim dva vzadu a jednoho vepredu) a merim 183cm a rekneme, ze jsem objemnejsi. Bratr ma Octavku I a Tourana a ja mam Golfa 4 ... vim, co zminujes, jenze to je proste kompromis.

Ohledne vytlaceni nohama az na volant: po shlednuti katastrofalniho stavu zadni strany prednich sedacek to delam jednoduse. Detem ukazu, jak je mam ciste, jak mam ciste prahy a oznamim jim, ze tak ciste zustanou i nadale, jinak bude zle. Do auta je vkladam sam (prenasim z venci) a davaji si kua velky pozor aby se neceho botama nedotli, protoze ja dokazu bejt pes. V pripade, ze jsou boty zahnojeny, davaji se do krabice a do kufru, kdyz min, davaji se pres boty navleky, ktery jsem donutil svagrovou usit ... a to hlavni - nohy maji smerovat dolu, to je zaklad, to je nauc ... ne, ze Ti budou kopat nohama do zad! Jak si je vychovas, takovy je budes mit ;) Muzes mi tvrdit, ze kdyz nemam vlastni, tak ze to je jine a budes mit pravdu - je to jine, protoze jejich vlastni rodice je tolik nevedou, takze ja je musim lamat a vest k tomu, aby mi nedemolovali auto a ostatni veci, takze o to je to tezsi kdyz nejsou z domova vedeny, vysvetlil a naucit je ze to, co delaji doma se mnou nemohou. Kdybys videl v jak dezolatnim stavu maji ten vnitrek Tourana, z toho bys nemohl - pro me je to vzdy takovy maly infarkt a trvalo mi dlouho, nez jsem se to naucil brat jako hotovou vec.

Jinak pro me Opel a Impreza na plyn nejsou dustojnym kompromisnim resenim. S Foresterem nemam vlastni zkusenosti, jen vzdalene zprostredkovane a jak jsem jiz psal, nekdo je tu hodne hanil.

Mimochodem do Touranu se to da, na druhou stranu musim rict, ze jedine auto, kde nemam nutkani cele auto rozkopat (kdyz nakladam vsechny tri synovce) je firemni Transit (LOL)

Pardon, trochu jsem se rozepsal :oops:

Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“