potřebuji poradit. Mám Octávku II 1,9TDi 77kW typ motoru BKC r.v. 2005 - automat.
Chtěl jsem zvýšit startovací dávku, ale řídící jednotka motoru nebere Login kod 12233. Hlásí nesprácný Login. Nemůže to číslo být u tohoto motoru jiný?

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dnes ráno bylo 4 stupně , ideální na vyzkoušení. Včera jsem kanál 1 upravil na hodnotu 32720 a dnešní raní rozjezd byl bez cukání spojky. Pár dnů zpět jsem hodnotu dal na 32750 ale myslím,že to nebylo ideální. Protože včera po startu to trošku poškubalo ale jak se to malinko zahřeje tak to funguje bez problému. Ale jak říkám dnes rozjezd na hodnotu 32720 a ok. Tak uvidím jak to bude fungovat. Šlo mi o to dozvědet se když tu hodnotu originál 32768 snižuji jestli se opravdu snižuje a naopak. Protože furt tu jsou dohady.besoun píše:No úplný guláš, takže kanál 1 - vstřikované množství, kanál 2 - volnoběžné otáčky a kanál 5 - startovací dávka
No a já chci docílit aby mi dvouhmota při studeném rozjezdu neškubala. Tak co mám vlastně štelovat????? Vstřikované množství kanál 1 snad ne?
FandaTDI píše:To sis asi zrovna vybral jeden z těch matoucích příspěvků, myslim, že arlie a eclipsse v tom maj (měli) ještě větší bordel než já ... ta hodnota by imho neměla bejt žádná "kompenzace", ale skutečná ("továrně odměřenej ekvivalent") dávka paliva odpovídající konkr. hodnotě napětí regulačního šoupátka (ta se může od skutečnosti lišit víc, pokud někdo hrabal na čerpadlo, jak psal např. prka ) ... takže z toho logicky vyplývá víc mg=bohatší směs ...
Každopádně dvouhmotu tim moc neovlivníš (já se taky snažil tim řešit mj. plynulost chodu klíňáku, kterou to sice taky trochu ovlivňovalo - víc samotný otáčky než bohatost, i když bohatší směs ten projev "tuní do hloubek", zatimco chudší zas do "ostřejšího chodu" - ale "řešení problému" to neni ani v jednom z případů...), co se dvouhmoty týče, je možný na ní bejt šetrnější (a na chvíli jí "brát hrobníkovi z lopaty") o něco vyššíma otáčkama (při rozjezdu) na úkor obložení (větší prokluz), což je imho lepší korigovat plyn.pedálem než nastavením ve vagu (pokud je vše ok /bohatost směsi "tak akorát") ...
I kdyby to byla hodnota korekce (ač mam za to, že to je spíš celkový množství pro jeden válec za cyklus), tak je blbost, aby menší množství paliva [mg/cyklus] znamenalo bohatší směs(a naopak), ne?Se zvyšujícími se otáčkami vstřikuje čerpadlo množství dle datového pole a korekcí vypočítaných ŘJ, ale vždy více o již uvedenou korekci.
josef10 píše:cca 650 000 km a porad drzi O1 - 1.9 TDI
Nehodlám tady polemizovat o nějakých teoriích. Buď si pořádně nastuduj konstrukci vstřikovacího čerpadla Bosch VP 37 a v praxi si pak můžeš i vyzkoušet vlivy na chod motoru při změně "volnoběžné dávky" /pro Tebe- množství vstřikovaného paliva na volnoběhu/, nebo vezmi jako fakt to, že:FandaTDI píše:počkej, teď si ale protiřečíš ...... v tom dlouhym příspěvku popisuješ "příkladně" hlavně sahání na čerpadlo a zároveň:
I kdyby to byla hodnota korekce (ač mam za to, že to je spíš celkový množství pro jeden válec za cyklus), tak je blbost, aby menší množství paliva [mg/cyklus] znamenalo bohatší směs(a naopak), ne?Se zvyšujícími se otáčkami vstřikuje čerpadlo množství dle datového pole a korekcí vypočítaných ŘJ, ale vždy více o již uvedenou korekci.
A zase to nazýváš volnoběžnou dávkou spolu s poukázáním na vliv v celym spektru![]()
K tý dvouhmotě jsem se vyjádřil, pokud je to při rozjezdu, řešil bych to spíš nožně a pokud už klepe vlastní vahou i na volnoběh (kterej je jinak parametrově v pořádku a zároveň nejsou v pr... silentbloky motoru/převodovky), tak už jí moc život neprodloužíš ani maximálníma možnejma volnoběžnejma otáčkama ani bohatostí směsi, která mj. u dieselů neovlivňuje chod tolik jako správnej rozptyl nafty (ukapávající vstřik ti ztraktorovatí motor víc než celý spektrum adaptace vstřik.množství - čimž neřikam, že mu větší dávka nepomůže k lepšímu rozstřiku a následný vyšší teploty k částečnýmu "vypálení", ale řešení problému to taky neni - zbytečně se tim zvýší spotřeba a buď i kouřivost nebo motor pak často "leniví"/zanášej se spalinový cesty... ) ...
edit: a to nemluvim o tom, že moderní diesely (převážně "oturbený") maj celej tenhle adaptační rozah "nad" stechiometrickym poměrem spalování (tj. takzvaná "chudá směs" díky využívání velký komprese), takže by u správně fungujícího nenachipovanýho dieselu vlastně neměla ani nastat situace, kdy je směs bohatá (ve smyslu lambda<1) ... (to nastává až při "přidušení" jako např. u starejch motorů s mechanicky nastavovanym množstvím paliva, který se při prudším sešlápnutí plynu/větším zatížení motoru rozběhly se značnym zpožděnim za doprovodu mohutnýho oblaku kouře/sazí ...