díky, s tou svorkovnicí k čerpadlu jsem již problémy měl, tak sem to sdrátoval napevno a byl pokoj, po půl roce sem to sundal ten drát a myslel sem si že to už bude držet u sebe ale bohužel, tak to zas sdrátuju, on totiž někdo měnil čerpadlo (asi) a ulomil ten zobáček co to má držet uvnitř té svorkovnice, takže to nedrží a díky tomu těsnění jak tam je tak to vyjíždí, tak to zkusím zase stáhnout, a ty kanály naloguju s tím jiným kabelem... jo čidlo teploty vody bude KO, za jízdy mi normálně vyjeden a 90 a pak spadne na 0 pak třeba na 50 pak na 90 pak na 0 a tak dokola.. takže o tom čidlu vím.
díky za radu kouknu na ty kabely a spojím tu svorkovnici napevno zase
1.9tdi 81kw bílý kouř
Moderátoři: šulda, Moderátoři
přidávám log:
http://ulozto.cz/xG2yVtE/log-01-001-003-011-toledo-csv
mohl by ho někdo zkouknout?
všiml sem si abnormální spotřeby při prvním rozjezdu po startu, nastartuju a bere to třeba i 35litrů což nikdy nebralo vždy tak max 15-18...
a když jsme to měřili tak například když sem jel za 1 a sešlápl sem to tak to auto jelo bez turba a turbo se chytlo až při 2.3tis otáček, váha vzduchu je prý OK..
doufám že to někdo z logu vyčte a poradí na co se podívat DĚKUJI
http://ulozto.cz/xG2yVtE/log-01-001-003-011-toledo-csv
mohl by ho někdo zkouknout?
všiml sem si abnormální spotřeby při prvním rozjezdu po startu, nastartuju a bere to třeba i 35litrů což nikdy nebralo vždy tak max 15-18...
a když jsme to měřili tak například když sem jel za 1 a sešlápl sem to tak to auto jelo bez turba a turbo se chytlo až při 2.3tis otáček, váha vzduchu je prý OK..
doufám že to někdo z logu vyčte a poradí na co se podívat DĚKUJI
Co to sem dáváš za logy ? Ani jeden z těch tří nestojí za nic. To ses tady na fóru ještě nedočetl, že log se provádí na trojku nebo čtyřku/nejlépe do kopce/ a na plný plyn/pedál až na podlahu/ asi od 1500 ot. do 3500ot. Z logu se dá vyčíst, že máš EGR "OF" a že je to zřejmě čipnuté, protože požadavek ŘJ na tlak turba při plné zátěži je přes 2000 mb. U sériového nastavení motoru 81KW bývá tento požadavek ŘJ 1948 mb. Podle volnoběžné dávky u Tvých logů by spotřeba neměla být tak vysoká.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
již sem se dozvěděl že mám log špatný, nedělal sem ho sám dělal mi ho kamarád tak sem myslel že tomu rozumí ale mám tušení že jsme dělali dva a on mi poslal ten špatnej takže budu dělat ještě s jiným klukem, jinak EGR je off, a chip neni je tam jen větší turbo místo 81kw je tam 110kw jinak žádné jiné úpravy... dodám pořádný log 
Když to budeš logovat na skupinách 1,3,11, tak udělej i log skupin 1,4,8. A pokud můžeš udělej to raději na čtvrtý rychlostní stupeň. Je lépe vidět jak chodí regulace tlaku turba.
Že tam máš výkonnější turbo není podstatné. Ten požadavek na vyšší tlak turba jde od ŘJ a to je "softvérová" záležitost.
Že tam máš výkonnější turbo není podstatné. Ten požadavek na vyšší tlak turba jde od ŘJ a to je "softvérová" záležitost.
To teplotní čidlo nemá na tvůj problém /pocukávání po startu/ vliv. Bude ho třeba vyměnit pokud máš špatnou tu část pro ukazatel teploty jak píše VAG /lze to zjistit i měřením odporu na daných pinech za různých teplot a porovnáním s požadovanými hodnotami/. Ta část, která je pro ŘJ motoru je v pořádku, protože třeba na třetím logu Ti ukazuje teplotu kolem 90°C. I kdyby však byla špatná /projevuje se to zvýšeným odporem, případně nekonečným odporem-při přerušení vedení/ a tím pádem nízkou teplotou pro ŘJ motoru nebo shodnou teplotou chl. kapaliny a paliva, tak to nemůže způsobit "pocukávání" a bílý dým. Při přerušení vedení /nekonečný odpor/ je čidlo G-62 nahrazeno čidlem teploty paliva G-81 a to má při studeném startu stejnou teplotu jako chl. kapalina. Při dalším zahřívání motoru by se do válců vstřikovalo více paliva, protože teplota paliva je vždy nižší než teplota chl. kapaliny. Z výfuku by šel maximálně černý kouř a na chodu motoru bys to ani nepoznal.
Proto předvstřik můžeš klidně nastavit i s tímto čidlem při motoru na pracovní teplotě.
Co se týká toho "čipu", tak Ty ho tam v ŘJ máš, protože požadavek na velikost plnícího tlaku je vyšší než při standardním nastavení /nebo máš nestandardní ŘJ/.
Proto předvstřik můžeš klidně nastavit i s tímto čidlem při motoru na pracovní teplotě.
Co se týká toho "čipu", tak Ty ho tam v ŘJ máš, protože požadavek na velikost plnícího tlaku je vyšší než při standardním nastavení /nebo máš nestandardní ŘJ/.
teplotní čidlo mám vyměnit preventivně
cukání bylo tím že jsem měl špatný kontakt na svorkovnici (čerpadlo-kabel) někdo ulomil ty pacičky tak sem to stáhl drátem k sobě a je po cukání
předvstřik nastavíme hned jak vyměním čidlo a kluci budou mít čas
a chip tam opravdu není, požadavek je možná větší ale to proto že to turbo tlačí hodně málo, říkal mi že ten tlak se srovná s normálem až při vyšší rychlosti a otáčkách, jinak tlačí nedostatečně
uvidím co se bude dít po nastavení předvstřiku a pak co mi řeknou na chipu tam to poznají zda tam něco je nebo není, ale nemělo by být
cukání bylo tím že jsem měl špatný kontakt na svorkovnici (čerpadlo-kabel) někdo ulomil ty pacičky tak sem to stáhl drátem k sobě a je po cukání
předvstřik nastavíme hned jak vyměním čidlo a kluci budou mít čas
a chip tam opravdu není, požadavek je možná větší ale to proto že to turbo tlačí hodně málo, říkal mi že ten tlak se srovná s normálem až při vyšší rychlosti a otáčkách, jinak tlačí nedostatečně
uvidím co se bude dít po nastavení předvstřiku a pak co mi řeknou na chipu tam to poznají zda tam něco je nebo není, ale nemělo by být