Cvakání motoru BLS + Bubnuje do filrboxu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Cvakání motoru BLS + Bubnuje do filrboxu
Já občas dělám ty motory R5 a jsou v tom velké rozdíly co se týče chodu, některý se fakt poslouchá celkem pěkně a některý je jak když se sype železářství, ale dělá to tak třeba už 5 let a nic se neděje, jen to prostě rve uši
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Díky hoši za tipy a rady,akorát já blbec se podíval naposledy ve 14:00 zda nebyla nějaka odpověď
Takže jsem odrazil tu převodovku a samozřejmě jak jste tu psali, nedošlo mi že nepřekáží převodovka ale ten setrvak,jsem idiot.
Takže jsme ji narazil zpět a laboroval jak to vymyslet abych tu převodovku nemusel vyndavat celou ven kvůli tomu setrvaku
Nakonec jsem si naohybal drát a navařil na konec 10-tku oříšek , pak už to šlo.
Akorát už nebyl čas povolit šrouby na ojnicich abych kouknul na šály.
Jen jsem mrknul do síta a v něm je celkem dost spon.
Tak teď jen doufát že to nebudou šály na uložení klikovky.pokud si to dobře pamatuji tak to bych musel mít ten přípravek na správné uložení toho snímače,že?je to 8 let zpátky co jsme to dělali..
Jinak to auto jede úplně normálně,žere to po 5l na 100.chyta na brnknutí...

Takže jsem odrazil tu převodovku a samozřejmě jak jste tu psali, nedošlo mi že nepřekáží převodovka ale ten setrvak,jsem idiot.
Takže jsme ji narazil zpět a laboroval jak to vymyslet abych tu převodovku nemusel vyndavat celou ven kvůli tomu setrvaku
Nakonec jsem si naohybal drát a navařil na konec 10-tku oříšek , pak už to šlo.
Akorát už nebyl čas povolit šrouby na ojnicich abych kouknul na šály.
Jen jsem mrknul do síta a v něm je celkem dost spon.
Tak teď jen doufát že to nebudou šály na uložení klikovky.pokud si to dobře pamatuji tak to bych musel mít ten přípravek na správné uložení toho snímače,že?je to 8 let zpátky co jsme to dělali..
Jinak to auto jede úplně normálně,žere to po 5l na 100.chyta na brnknutí...
- Přílohy
-
- IMG_20241210_194700.jpg (2.69 MiB) Zobrazeno 1902 x
Hlavní lágry budou v pohodě si myslím, pokud, tak bude některá ojnice chycená
-
- Aktivista
Vyhodit, jinou kliku nebo nechat obrousit, jinou ojnici, přeskládat, zkompletovat, jezdit 

-
- Přispěvovatel
Tak další posun.dneska jsem šel vyndat to uložení ojnic,jenže jsem si všimnul že jsou nějaké piliny v druhem uložení kliky .šála tam je úplně v prdeli a na klice je vidět na jedné straně jiný odstín.
Drážky v ni nejsou,když přejedu nehtem tak se nezadrhavam....
Teď otázka na kolik cca vyjde materiál?co je všechno potřeba?klika,šály kliky,šrouby kliky,domeček uložení.
Sály na ojnice a šrouby už mám koupené.
Ten domeček na uložení kliky,to musím mít ten speciální přípravek ne?
Má cenu tohle opravovat nebo koupit nový holý motor?
To auto najede maximálně 3 tis ročně (to možná hodně přehráním)...nejradši bych dal jenom
Spodni sálu kliky a nové šrouby a risknul to ale jestli je ta horní šála v prdeli jako ta spodní tak to bude úplně zbytečne a do pár stovek km to bude to samé...
To auto bude jezdit vzdalenosti do 20km
Jaký na to máte nazor
Drážky v ni nejsou,když přejedu nehtem tak se nezadrhavam....
Teď otázka na kolik cca vyjde materiál?co je všechno potřeba?klika,šály kliky,šrouby kliky,domeček uložení.
Sály na ojnice a šrouby už mám koupené.
Ten domeček na uložení kliky,to musím mít ten speciální přípravek ne?
Má cenu tohle opravovat nebo koupit nový holý motor?
To auto najede maximálně 3 tis ročně (to možná hodně přehráním)...nejradši bych dal jenom
Spodni sálu kliky a nové šrouby a risknul to ale jestli je ta horní šála v prdeli jako ta spodní tak to bude úplně zbytečne a do pár stovek km to bude to samé...
To auto bude jezdit vzdalenosti do 20km
Jaký na to máte nazor
- Přílohy
-
- IMG_20241213_173917.jpg (3.01 MiB) Zobrazeno 1759 x
-
- IMG_20241213_174234.jpg (3.56 MiB) Zobrazeno 1759 x
Tlak oleje jsi měřil? Jinak klika ven a změřit čepy. Pokud tomu nic nebude, tak přeleštit, všude nový šály a naházet zpátky. Mosty nesmíš měnit ani klikový šrouby neměním.
Oct asv 2000, DieselPower
-
- Přispěvovatel
Tak tlak oleje je v pohodě na volnoběh je 0.8Mbar a při 2000ot je cca 2200Mbar.
Myslel jsem ten domecek na straně převodovky ktery se musí usazovat na přípravek..
Jak jsou označené ty šály?já jen jeslti jsme je tam nedali obráceně před téma 100000km?na fotce je ta spodní šála.
Myslel jsem ten domecek na straně převodovky ktery se musí usazovat na přípravek..
Jak jsou označené ty šály?já jen jeslti jsme je tam nedali obráceně před téma 100000km?na fotce je ta spodní šála.
- Přílohy
-
- IMG_20241213_185442.jpg (3.73 MiB) Zobrazeno 1745 x
-
- IMG_20241213_185501.jpg (3.97 MiB) Zobrazeno 1745 x
nebejvá s drážkou jen jedna a nahoře? Ty ji tam máš i na spodní,jestli dobře vidím. No,ale jestli to tak má nebo nemá bejt nevim. Spíš bych si myslel,že ne.
Pokud v tý klice nejsou rýhy tak dát nový ložiska , mrknout na axiály složit a nazdar, pokud je to na couráky a ježdění občas nějak bych to nedramatizoval
-
- Přispěvovatel
Rýhy v necítím..
Chci se zeptat na to těsnění co je na straně převodovky.
Musím na to mít nějaký přípravek?můžu tam nechat to staré nebo musím koupit nové?
Saly a šrouby jsou samozřejmostí.
Máte někdo i manuál k tomu jak tam mají být naskládány ty šály?
Chci se zeptat na to těsnění co je na straně převodovky.
Musím na to mít nějaký přípravek?můžu tam nechat to staré nebo musím koupit nové?
Saly a šrouby jsou samozřejmostí.
Máte někdo i manuál k tomu jak tam mají být naskládány ty šály?
Jako gufero nebo jaký těsnění myslíš ??
Dej mail, pošlu ti dílenskou příručku ať se nemusíš ptát na každou maličkost..
Dej mail, pošlu ti dílenskou příručku ať se nemusíš ptát na každou maličkost..
Naposledy upravil(a) šulda dne 16 pro 2024, 11:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
Důvod: Sloučeno.
-
- Přispěvovatel
Díky moc.uz ho mam
Ještě jsem se tady na fóru dočetl že ty ložiska nekdo měnil bez demontáže klikovky.je to vůbec možné?
Myslel jsem toto viz foto
Ještě jsem se tady na fóru dočetl že ty ložiska nekdo měnil bez demontáže klikovky.je to vůbec možné?
Myslel jsem toto viz foto
- Přílohy
-
- Screenshot_2024-12-16-11-14-26-947_com.android.chrome.jpg (430.13 KiB) Zobrazeno 1486 x
Pokud ta klika není porýhovaná nemusíš ji tahat ven, zbytečný
Jak budou šály venku pořádně vyfoukat a mrknout na axiály aby tama pak neutíkal tlak
Jak budou šály venku pořádně vyfoukat a mrknout na axiály aby tama pak neutíkal tlak