OII r.v.2004 Radio Bolero

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
dream7000
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od dream7000 »

nemas nakodovane radio, pise aj ze chyba parkovaci pomocnik mas cuvacie senzory v aute?antena takisto ti chyba....
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

dream7000 píše:nemas nakodovane radio, pise aj ze chyba parkovaci pomocnik mas cuvacie senzory v aute?antena takisto ti chyba....
parkováky to nemá... v autě není dvoutunerova ale myslím huml psal,že mu to taky píše a vše ok.Chapu,že by radio chtělo kodovat,ale nemam to políčko podbarvene,to KODOVANI, jak vidíš na těch chybách co sem sem dal,nepíše to vubec nic v té hlavičce kodování,číslo dílu atd...
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

oprav najprv kodovanie v gateway. mozno to nepozna radio kukni ci je nakodovane,alebo skus reset gateway, daj to iste kodovanie a prekoduj
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

dream7000 píše:oprav najprv kodovanie v gateway. mozno to nepozna radio kukni ci je nakodovane,alebo skus reset gateway, daj to iste kodovanie a prekoduj
gateway je nakodováno takhle 3D3F0B40071302 puvodne bylo nakodovano:3D3F0B00071302 a v tom puvodním stavu nešlo radio ani načict vagem,po zmene 0 na 4 už jde,ale jak říkám,nejde kodovat samostatně radio... Nezkusil bys mi to ještě jednou sjet calculatorem??Co je špatně?Nechce to tedy tu Gateway Q,AA,B ted je tam...1K0 907 530 E
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

no mozne to je ze to chce novsiu gateway, a to radio bolo plne funkcne ked si ho kupil? lebo ono by sa malo hlasit medzi jednotkami aj keby tam bola stara gateway, ja som na staru zapojil aj RNS510 a prihlasila sa v pohode, skus nieco s tym kodovanim tej gateway

este ma napadla jedna vec ake si mal v aute radio predtym? nemenil niekto zapojenie kablov v konektore do radia?
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

dream7000 píše:no mozne to je ze to chce novsiu gateway, a to radio bolo plne funkcne ked si ho kupil? lebo ono by sa malo hlasit medzi jednotkami aj keby tam bola stara gateway, ja som na staru zapojil aj RNS510 a prihlasila sa v pohode, skus nieco s tym kodovanim tej gateway

este ma napadla jedna vec ake si mal v aute radio predtym? nemenil niekto zapojenie kablov v konektore do radia?
Ne,mám vážně vyzkoušené,že pokud je nakodováno 3D3F0B O 0071302 radio se při automatickém testu ani napřímo do 56 nepříhlásí, když nakoduju 3D3F0B 4 0071302 tak jde,ale jak se bavíme,nejde kodovat už se ovlada kličkem zapalování,ale po vypnutí klíče,zamknutí auta pořád svití podsvícení tlacitek...

Radio by mnělo fungovat,je od znameho znameho z jiné octavky,kterou balila leasingovka...znáš to...

K tomu konektoru,neznám presně obsazení toho konektoru nemáš ho?ale vede tam jen Dvakrat 30 jednou 31 a dvakrat data(Can High Can Low)
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

dream7000 píše:no mozne to je ze to chce novsiu gateway, a to radio bolo plne funkcne ked si ho kupil? lebo ono by sa malo hlasit medzi jednotkami aj keby tam bola stara gateway, ja som na staru zapojil aj RNS510 a prihlasila sa v pohode, skus nieco s tym kodovanim tej gateway

Ještě prosím Tě,jak vypadá radio RNS 510??
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

no skus tu vymenu gateway, mozno to pomoze, neviem ci tvoja gateway to Bolero pozna, ale asi nie, a najskor bude aj vybijat bateriu...ak mas nahod inu skusil som to kodovanie a nie je tam nic zle....az na tu komunikaciu, ale moze to byt aj v tej gateway, este jedna vec skus niekoho s VAGom 805 hore....zda sa mi ze ten Lcode je na bolero stary a 704 VAG tiez....
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

dream7000 píše:no skus tu vymenu gateway, mozno to pomoze, neviem ci tvoja gateway to Bolero pozna, ale asi nie, a najskor bude aj vybijat bateriu...ak mas nahod inu skusil som to kodovanie a nie je tam nic zle....az na tu komunikaciu, ale moze to byt aj v tej gateway, este jedna vec skus niekoho s VAGom 805 hore....zda sa mi ze ten Lcode je na bolero stary a 704 VAG tiez....
Jaký Lcode myslíš???Respective co tím myslíš?
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

no myslim najst niekoho s novsim VAGom, ten to preskenuje a skusi kodovanie radia a ci mu ho novsi VAG najde, ty si to robil 704, ale ta nema oproti 805 vela veci.....to same u Gateway, lebo mne napr. na2004 fungovala este starsia gateway s RNS 510, len ako som pisal vznikol problem s vybijanim baterie,
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

dream7000 píše:no myslim najst niekoho s novsim VAGom, ten to preskenuje a skusi kodovanie radia a ci mu ho novsi VAG najde, ty si to robil 704, ale ta nema oproti 805 vela veci.....to same u Gateway, lebo mne napr. na2004 fungovala este starsia gateway s RNS 510, len ako som pisal vznikol problem s vybijanim baterie,
Novší VAG nebude problé,má ho kámoš... a co pak myslíš bude potřeba nakodovat v Radiu? V gateway už nic ne?
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

treba preskenovat cele auto a vsetko co bude vadne opravit/prekodovat/ ak urobis vypis z VAGU novsieho daj ho tu komplet, v tom kodovani treba skontrolovat tie veci co vyhadzuje ako chybu, ale ten Lcode je stary a nemusi to poznat, urob to najprv tym novsim VAGom tam to ide jednoduchsie, hoci asi ako som pisal sa vymene gateway nevyhnes kvoli bat... napr. v radiu moze byt nakodvany menic na CD, AUX pripojka ,4repro atd. a co tam nemas zapojene hlasi ako zavadu
swenak
Přispěvovatel

Příspěvek od swenak »

Ahoj vsem, nevim, jestli to sem patri, jedna se o GOlf V a mam s tim problem pri kodovani. Samozrejme, puvodni gateway odebirala velkej proud pri zamcenem aute tak, jak to vsude bylo psano, pocital jsem s tim a rovnou vymenil i gateway za 1K0 907 530 AD, je z roku 2009, posledni, nebo jedna z poslednich. Problem byl ji nakodovat, pres SuperVAG to nejak moc neslo, nejlepsim vysledkem bylo to, ze jsem mel nefunkcni ESP, ABS a vsechny bezpecnostni systemy, budiky se tvarili, jako bych mel automat (udelali si misto na zarazeni), klima nepracovala spravne. Takze jsem byl dnes na Jarove, kde se s tim pres 2h bavili a pak mi rekli, ze to nejde nakodovat, ze nevi presne proc, ze radio je OK, gateway taky, ale nejak si to mozna nerozumi s jinou jednotkou v aute. Pak se jim to pul hodine povedlo, ESP i klima bezi, radio taky, vse vypada OK, jen rikali, ze jim to system stejne ohlasuje jako nespravne nakodovane, ale ze vse bezi.

Ptam se tedy, mam sehnat starsi gateway, nebo v cem muze byt problem? Diky.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

podle mě je to normal nebo možná není, ale když jsem dal novou gateway k RNS510, nakodoval jsem ji, ale taky mi to hlásí, že je špatně kodovaná, zkoušel jsem už kde co, hlásí mi to i na původní, je to jakoby byla v autě ještě nějaká jednotka co není nakodovaná v gateway, ale nevím jaká, jediný, nevím jestli to může mít nějakou souvislost, ale nemám tu druhou anténu do rádia, jen jednu, samozřejmě to háže chybu v tý RNS510, ale jestli toto má souvislost s tou gateway nevím, jinak i když to háže tu chybu kodování, vše jede jak má
Re-volt
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Re-volt »

Neměl by prosím někdo z Vás schema toho velkého konektoru co se zapojuje na OII do radia?Chci teda zkontrolovat jestli je to tam dobře zapojené...
Popřípadě jestli někdo z okolí Zlína nemá ŘJ Gateway na konci Q,S,AA,AD abych to mohl zkusit...díííííky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“