spotreba 10L HDi 66KW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
to je zaujimave lebo ja mam na 307 2.0hdi 66kw bosch 6 az 6,3l/100 a z toho 30-50% mesto a rozbieham sa vzdy s plynom na podlahe..dlhe trasy mimo dialnice mam okolo 5,4-5,6l/100....max sa snazim 110, pri predbiehani viac... vacsinou 100 mimo mesto a dediny 60 tachometrovych..pneu michelin energy saver-moze to byt nimi? lebo fakt ho nesetrim
Řekl bych , že gumy vliv mají..jezdil jsem 406 2.0 HDI a spotřeba při jízdě nespadla pod 7 , celkově auto žralo 8 litrů /ale mělo hodně za sebou/, takže mne HDI moc nepřesvědčil, nehledě na to, že to je lemra..a nedivím se lidem, kteří tvrdili, když přešli ze starých 1,9 TD, že Hdi turbo nemá..,protože žádný zátah.... 
nepropadat panice...
pokud máš vysokou spotřebu,z výfuku jde smrad z nespálené nafty, tak s velikou pravděpodobností máš závadu vstřikovače. Měl bys co nejdříve do provést přezkoušení vstřikovačů!! S největší pravděpodobností to nerostřikuje ale ukapavá. Hrozí propálení pístu a téměř fatální škodě na motoru. Pokud máě najeto přes 200 000km, a kdo ví kolik doopravdy je to více než pravděpodobné.peter626x píše:a z vyfuku je citit ze to zle spaluje,taky palivy smrad. keby sa uz niekto tak nasiel co s tym ma skusenost
Jde o běžnou závadu při vysokých kilometrech a české naftě. Jednorázové čističe palivové soustavy bych nedával, je to po letech šok a nemusel by dopadnout dobře. Najdi v okolí nějakej bosch, čí delphi service a udělej kontrolu vstřikovačů co nejdříve!!!! Pokud nafta nejde přepadem vstřikovače pryč a opravdu ukapává, každým kilákem propaluješ hlavu pístu víc a víc. Divím se zvuk motoru nepopisuješ jako u staršiho fiatu tipo.
U nás je to obdoba, ale seriozní lidé jsou naštěstí všude, jen hledat...
Já servisuji HDI jednomu známému, ten má panickou hrůzu z autorizáků, takže když se zjistí špatná tryska, sežene někde "dobrou" starou, ta se namontuje..a za chvíli zase a tak dokola..Pořád mu říkám, chce to udělat pořádně /zainvestovat/, ale ne...a když mu říkám, propálíš píst, nebo chce to to a to...nevěří....
Já servisuji HDI jednomu známému, ten má panickou hrůzu z autorizáků, takže když se zjistí špatná tryska, sežene někde "dobrou" starou, ta se namontuje..a za chvíli zase a tak dokola..Pořád mu říkám, chce to udělat pořádně /zainvestovat/, ale ne...a když mu říkám, propálíš píst, nebo chce to to a to...nevěří....
nepropadat panice...
tak jinak:to co tu popisuješ , teď už i včetně zvuku motoru, je jasná porucha jednoho ze vstřikovačů. I na Slovensku(osobně miluji jižní Slovensko) je určitě spousta solidních servisů!!!! Je jen na tobě kdy ho najdeš, ale makej člověče, propálení pístu a následné prasknutí pístu a ojnice ti vykoukne blokem motoru a máš po motoru. Je to monoblok a opravit se téměř nedá. Uvědom si že tlak vstřiku je 1800 barů (atmosfér) a pokud kape je totálně v háji a při těch tlacích a teplotách je nutno včas reagovat!!! Tak hledej pokud ti jde o to motor zachránit. Na Slovensku je opravdu kvalitní nafta u Slovnaftu, tak tankuj jen tam!!! (prokázáno testy). Autorizovanej servis(pokud nenajdeš jinej seriozní) ví o co půjde a repasovanej vstřik stojí okolo 5000kč cca 200euro. Tak opravdu neváhej.