RESET auta, doporučujem!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
prka
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od prka »

S@lli píše:Mám dotaz šlo by to i Golfem 3 1.9 TDI 66 KW? mám totiž problém s cukáním vozu, volnoběžné otáčky kolísají (auto přede..) a když jedu na takřka jakýkoli převodový stupeň na cca 1500-1900 otáček na miminum sešlápnutého plnu ( jen tak abych prostě udržel rychlost) auto sebou začne ,,škubat´´(nedělá vždyt,ale dost často) zatím sme prošli skoro vše,čerpadlo bylo dávané nové, i na PC to bylo a momentálně řeším trysky ( mám totiž velké rozdíly v dávkování paliva a nedávno mi neuvěřitelně foukal řídící vstřik,ale to už je vše spraveno a budu dávat trysky S502),ale pokud to nebude tryskama mohl by to ,,restart´´vyřešit? Někdo měl podobný problém a psal, že mu pomohlo odpojení EGR ventilu, to už sem také udělal,ale pořád bez odezvy. Prosím o radu díky moc

Podle toho jak píšeš bude problém v dodávce paliva do válců. Směs je chudá. Nejpravděpodobněji to bude špatně nastavenou "volnoběžnou dávkou" nebo opotřebeným vstř. čerpadlem. Začni "volnoběžnou dávkou". Pokud je "voln. dávka" = vstřikované množství paliva větší než povoluje výrobce, je směs chudá/u mého motoru 81KW je to max. 9mg/h/. Je třeba ji nastavit kolem hodnoty 4mg/h / tím budeš mít směs bohatší/. Pokud to nepomůže, tak bude asi opotřebené čřerpadlo, nebo můžeš hledat problém ve špatných vstřicích.

Příspěvek od leguan »

takže jestli to spravně chapu a mam čiply auto a dal bych na vagu zakladní nastavení motoru tak se ten čip přepíše na hodnoty z fabriky pro dany vůz je to tak?jde mi o to když bude na motoru nejaky problem a je to čiply tak z jakych hodnot pak vychazet abych věděl kolik ma davat turbo vaha a tak
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Čip se nepřepíše, to jsou úplně jiná data uložená v jiné paměti. Je to asi jako když dáš sako do čistírny. Kapsy a límeček včechno zůstane, jenom se odstraní špína co tam nepatří.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
noki
Přispěvovatel

Příspěvek od noki »

A má teda cenu ten reset dělat? Nějak se v tom ztrácím :roll:
100kurev
Sběrač informací

Příspěvek od 100kurev »

Záleží na tom jestli je k tomu nějaký důvod. Máš to tam napsaný s tím sakem. Budeš nosit čistý sako do čistírny?
Lepší se zeptat než něco po....
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

skúšal to niekto či to funguje?
BMW 330 ix
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

taky by mě zajímalo, jestli teda TDI má nějaké adaptace nebo ne...

co na to třeba Reesha nebo FUN ?
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

jasně ted už to s tim čipem chapu ale jde mi o to když bude na motoru nějaky problem třeba s vahou vzduchu tak jestli mužu vychazet z DP a z hodnot uvedenych v nich
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

leguan píše:jasně ted už to s tim čipem chapu ale jde mi o to když bude na motoru nějaky problem třeba s vahou vzduchu tak jestli mužu vychazet z DP a z hodnot uvedenych v nich
jo, muzes, spise bych se ale pozastavil nad tim, jak lze chipem udelat z ALH 130 koni, bud tam mas i vetsi vstrikovace, nebo to nema zdaleka 130 koni, nebo to je prasarna CHIP
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

no ja to koupil od chlapka a ten řikal že jsou tam i jiny vstřikovače moc tomu nerozumim mam to auto jen tyden jezdí pěkně bere od spoda ale nekouří to řikal že mu to dělal někdo kdo tomu rozumí
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

vymazani adaptacnich dat v ECU u TDI je podle me kravina vsech kravin
ale jen se v tom stourejte, alespon bude co opravovat (LOL)
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

dalo by se to nějak přibližně zjistit?
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

jaykay píše:vymazani adaptacnich dat v ECU u TDI je podle me kravina vsech kravin
ale jen se v tom stourejte, alespon bude co opravovat (LOL)
to pak jo, takhle jsem mel upravenej ALH taky, vetsi vstrikovace a CHIP a jelo to slusne - neco malo pres 100kW :)
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

pravě ted s tim mam trochu problem rano to špatně startuje jako by na tři valce a za chvilku se to srovna žhaviče jsou ok vag nic nehlasí jen nevim pri kolika stupnich to ma žhavit zda se mi že kontrolka žhavení svítí jak rano když je zima tak odpoledne pořad stejnou dobu asi dvě vteřiny
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

leguan píše:pravě ted s tim mam trochu problem rano to špatně startuje jako by na tři valce a za chvilku se to srovna žhaviče jsou ok vag nic nehlasí jen nevim pri kolika stupnich to ma žhavit zda se mi že kontrolka žhavení svítí jak rano když je zima tak odpoledne pořad stejnou dobu asi dvě vteřiny

zhavenim to v techto teplotach nebude, spise cerpadlo uz neni ve forme, nejakej vstrik a koukni na prepadove hadicky na vstrikach, jestli nesaknou
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“