Výměna čepů ramene Octavia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

Hele když mu to ten dotyčný zaplatí... Jen ho utvrdi v tom že to může dojít jak krávu a hotovo...
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Sice OT ale znám pána, kteremu padal do nouze Roomster 1.6 TDi a dal to známemu do servisu. Ten mu povidá, že jeden vstřik v háji. Majitel na to, dobrý, nech ho opravit. Pak dlouhá odmlka 2 měsíce a že prej všechny vstřiky a pak ještě čerpadlo. Pomíjím to, že mechanik asi ví hovnajs o common rail vstřikování, zato ví, kolik má naúčtovat. Auto pořád nejede ale řekl si o zálohu (a teď si přidržte trenky) 80 000kč :roll: Za tu cenu by měl snad 3 použitý komplet nastrojený motory.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ty vole někteří lidi jsou fakt hovada...
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Příspěvek od Roy Jones jr. »

Dnes druhá strana peklo..mordoval jsem se s oběma čepy, matky šly povolit,ale jen kousek, pak se protáčelo a nepomohlo už nic, torx vyžvejkaný, hever zespoda na čep a sikovky taky nic..nakonec jsem je oba říznul flexou a potom jsem si nadával, že jsem to neudělal hned..za minutu bylo hotovo.
Takže vyměněny obě ramena i axiál.tahla s manžetami a čepy řízení..zvolil jsem opět Febi,které se osvědčili. Sakum prdum 2755,- autodíly Cardo
Opel Astra J sports tourer 1.7, 81kw, 2014
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Ke mě jezdi chalupař z prahy, ma chalupu kousek ode mě.Dřív mu měnili olej v motoru a filtry na oct.2 tdi za 6 tis. Když jsem mu to začal dělat ja tak se mě několikrat ptal jestli jsem se nesplet s cenou.
Řikal jsem mu že bych chtel mit tuhle dilnu co mam v praze.....nechapal
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Příspěvek od Roy Jones jr. »

Kámoš v Praze dal do servisu Oct.2 výměna kotoučů a destiček..jedno zadní kolo mu pak po výměně brzdilo furt, sjel destičky až na kov, pač mu je tam umělec nacpal a zkroutil do těch vodících plechů,že se to ani nehlo.
Destičky i plechy jsem mu tam dal nové,trochu zbrousil a jezdí to v nich ted jak po másle. Akorát může koupit nové ložisko jak se to hřálo,tak odešlo a hučí.
Opel Astra J sports tourer 1.7, 81kw, 2014
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Švára bydlí už pár let v Praze a ještě když měl Fabii tak se mu vyplatilo jezdit na servis sem do Zlína. Či když byla nějaká větší oprava se mu vyplatilo to sem dovézt a půjčit si auto od táty. Když kolikrát povídal za co si tam někteří místní dokážou říct peněz, jsem že srandy říkal že to tam začnu mastit na parkovišti před marketem za půlku a nechutně zbohatnu. Teď si koupil Tourana, kvůli záruce si nechal dělat výměnu oleje v autorizáku a když jsem viděl fakturu jsem se málem vyvrátil. Za ty prachy bych ty servisy udělal tři.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

No nechcem si nikoho zastávať ani nepoznám pomery v ČR ale myslím že zohnať pozemok v Prahe a postaviť dielňu/servis bude asi o inom ako niekde na dedine. Aj keď rozumiem že je tam asi sústredená väčšia "kúpna sila" tak to každý využíva.
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

roman1648 píše:Ne panebože není to zakázaný, dělej podle sebe, nemyslel jsem to nijak zle
Tak to tě ojebali no, náboj SNR je za litr...
No s cenou trochu jo, nicméně s kvalitou nikoliv.. SNR je slušná kvalita.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

roman1648 píše:Chlapi,kurva....6 tis za zadní náboje na OI je přece zlodějina
Náboj od SNR mám v nákupu za 840 korun,dobře, napálím ti je za +50% takže materiál řekněme 2500, litr za práci a mám za hodinu vydělaných 1800 to přece není málo nebo ano ?
Záleží jak účtuješ..Jestli dáváš slevu z doporučené MOC ceny nebo si přihazuješ k VOC ceně, čili svému nákupu.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tomas.cz
Aktivista

Re:

Příspěvek od Tomas.cz »

Tomas6 píše: 04 čer 2021, 19:45 Švára bydlí už pár let v Praze a ještě když měl Fabii tak se mu vyplatilo jezdit na servis sem do Zlína. Či když byla nějaká větší oprava se mu vyplatilo to sem dovézt a půjčit si auto od táty. Když kolikrát povídal za co si tam někteří místní dokážou říct peněz, jsem že srandy říkal že to tam začnu mastit na parkovišti před marketem za půlku a nechutně zbohatnu. Teď si koupil Tourana, kvůli záruce si nechal dělat výměnu oleje v autorizáku a když jsem viděl fakturu jsem se málem vyvrátil. Za ty prachy bych ty servisy udělal tři.
Vzpoměl jsem si tento týden na tohle téma, jak se před časem povídalo o přemrštěných cenách v Praze.

Mám známou a občasnou zákaznici, pochází z Mostů u Jablunkova, ale dnes žije a pracuje v Praze, nicméně často jezdí "domů" za rodičema, kde také běžně servisuje svojí Octavii 2 face 1.6TDi, protože jak vždy říkala táta jí to zařizuje u známého za dobré ceny.

Hučení předního ložiska se tak vystupňovalo že byla potřeba akutní výměna, je teda pravda že mě zmátla strana, protože mi drnčely pedály a vůbec levá strana byla jasná, ale nakonec bylo špatné pravé, zvonivý zvuk a šlo strašně ztuha, jelikož nebylo staré byl krásně vidět nápis Maxgear. Dal jsem nové s upozorněním, že jestli je levé párové tak bude k výměně brzo taky.

Pak mi volala, že opravdu měnili před časem s odstupem obě, nejdříve pravé a pak levé.
Co se týče ceny v jednom případě ložisko ( Maxgear ) 2 900kč - díl a 1 200kč práce, v druhém případě ložisko ( Maxgear ) 3 300kč - díl a 800kč práce.

Myslím tedy, že přemrštěné ceny nejsou jenom v Praze ;)
slovacek.milos
Aktivista

Re: Výměna čepů ramene Octavia

Příspěvek od slovacek.milos »

Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jo to je asi pravda, zloději jsou všude. Jen asi já su postižený v tom, že radši uberu na marži, než bych namontoval nějakou jebku z Číny.
Jisté je to že je spousta lidí kteří rýžujou až hanba.
Příklad: fabia 1.2, taková jebka na dojetí, pro lopaťáky z UA. Upadla jim řemenice na kompresoru klimy. Tak to dovezli někde v Liberci do servisu. Tam jim chtěli měnit kompresor, klimachladič, nějakou hadici od klimy, oprava bratru za 30 tis. Trojnásobná hodnota auta. Jsem to řešil s borcem z toho servisu, mu říkám, dej tam řemen bez klimy, namotáš ho tam jak bez klimy a bude to fungovat. Ne. Tak já ráno sedl.do auta, že Zlína si udělal výlet do Liberce, nasadil řemen a auto funguje normálně dál.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tomas6 píše: 17 pro 2021, 21:32Jsem to řešil s borcem z toho servisu, mu říkám, dej tam řemen bez klimy, namotáš ho tam jak bez klimy a bude to fungovat. Ne. Tak já ráno sedl.do auta, že Zlína si udělal výlet do Liberce, nasadil řemen a auto funguje normálně dál.
Jo, to už jsem také jednou odstavoval, jen myslím že je potřeba vyndat vodící kladku, jinak by bránila kratšímu bezklima řemenu a jede se dále.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“