Vstřiky TDI PD - montáž/demontáž
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No ja som dnes skusal nastavit vstreky, povolil som kontramaticu a pootocil som ibusakom skrutku a potom skusal kedy zacitim ten odpor, no ale stale to islo s rovnakym odporom, ale ked som to povolil via c a znovu doahoval tak to islo z laka a potom som zatil ten odpor a vratil som to o 225 stupnov. no a dotiahol kontaramticu, ale terz tam mam volu. celym vsetrkovacom aj s kladkou sa da pohybovat je tam vola na ostatnych kore som nenastavoval este tak su napevno ale tu ked chytim rukov vrch vstreku tak sa stmy da hybat hore a dole, tak o ľmilimetre. Asi som to moc povolil a to nebude asi ten odpor, nie? nehcem to radej skusat aby som tam ieco nezlomil. Ta vola asi nebude spravna ta tam asi nema byt co?
-
- Aktivista
Najskor som to nastavil na 225° ako ma byt. Nepomohlo. Potom som skusil prehodit medzi sebou 2 vstrekovace, aby som zistil ci je chyba vo valci, alebo vo vstreku. Po prehodeni vstrekovacov vsetko OK, motor ide jak hodinky. Pri prehodeni som samozrejme dal nove gumicky, cize mal chybu len v gumickach 
Zhrnutie:
pokial su za studena rozdiely vo vstrekoch minimalne a zohriatim motora jeden alebo viac vstrekov ma vysoku +hodnotu, ide o vadne tesnenia (O-kruzky). Logiku zo ma, za studena je nafta hustejsia, neprepusta sa tlak nafty do spiatocky a staci sa zasobovat vstrek naftou. Ak sa zohreje, nafta zredne a tlak uteka do spiatocky. Vstrek ma malo nafty, ECU sa snazi vyrovnat chod motora a nechava vstrek dlhsie otvoreny, preto ta vyssia +hodnota.

Zhrnutie:
pokial su za studena rozdiely vo vstrekoch minimalne a zohriatim motora jeden alebo viac vstrekov ma vysoku +hodnotu, ide o vadne tesnenia (O-kruzky). Logiku zo ma, za studena je nafta hustejsia, neprepusta sa tlak nafty do spiatocky a staci sa zasobovat vstrek naftou. Ak sa zohreje, nafta zredne a tlak uteka do spiatocky. Vstrek ma malo nafty, ECU sa snazi vyrovnat chod motora a nechava vstrek dlhsie otvoreny, preto ta vyssia +hodnota.

Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R