musíš napsat u kterého motoru je prevádzková teplota paliva 9O stupnů, takový motor se běžně nevyskytuje milošmito85 píše:ok ale tam je tabulka pri 20 a 40 stupňoch:D mňa by skôr zaujímala pri 90,čo je bežná prevádzková teplota:DDslovacek.milos píše:se mrkni na radluka na stránce č.4 tam dává tabulku srovnání milošmito85 píše:viete čo by mna skôr zaujímalo: že aká je viskozita nafty a oleja pri 90 stupňoch? lebo to vie každý že studený olje je hustý jak. ... ale ako sa líši ohriaty od nafty?
Bionafta (směsná nafta) a motory PD
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
- 
				slovacek.milos
 - Aktivista

- 
				slovacek.milos
 - Aktivista

- 
				slovacek.milos
 - Aktivista

radluk si otevři naftový motor a vem si do ruky vysokotlakou trubku udržíš ji normálně vruce, ty teploty tam valí okolo třiceti, pokud by tam byla taplota jak píšeš tak tu trubku neudržíš, 
počínaje koktávkama je telota paliva na adrese O1 na vag, lze ji normálně sledovat v bloku měřených hodnot, řídí ji termoventil na filtru a je běžně tak max do 4O stupnů
podle teploty paliva si vypočítá řídící jednotka množství vstřikovaného paliva čím je palivo teplejší více dávkuje jinak by klesal výkon a zvyšovala se měrná spotřeba miloš

počínaje koktávkama je telota paliva na adrese O1 na vag, lze ji normálně sledovat v bloku měřených hodnot, řídí ji termoventil na filtru a je běžně tak max do 4O stupnů
podle teploty paliva si vypočítá řídící jednotka množství vstřikovaného paliva čím je palivo teplejší více dávkuje jinak by klesal výkon a zvyšovala se měrná spotřeba miloš
Kluci chci se zeptat kdyz dam  do  motoru 1,9 JTD na plnou andrz 60l treba 10-15 l te bionafty konkretne z BENZINY(unicorn nechci riskovat)
tak co se stane? smicha s eto s tou normalni naftou? nebo to bude plavat a a kdyz to nasaje cerpadlo tak mi to muze ucpat trysky nebo CR cerpadlo? Nechtel bych an to jezdit trvale,ale sem tam to tam supnout aby se nejaka kacka usetrila.

tak co se stane? smicha s eto s tou normalni naftou? nebo to bude plavat a a kdyz to nasaje cerpadlo tak mi to muze ucpat trysky nebo CR cerpadlo? Nechtel bych an to jezdit trvale,ale sem tam to tam supnout aby se nejaka kacka usetrila.
- 
				slovacek.milos
 - Aktivista

si kup litr nafty a litr bionafty namíchjej si do flašky a uvidíš sám na vlastní oči jestli riskuješsikin1987 píše:Kluci chci se zeptat kdyz dam do motoru 1,9 JTD na plnou andrz 60l treba 10-15 l te bionafty konkretne z BENZINY(unicorn nechci riskovat)
- 
				slovacek.milos
 - Aktivista

já dnes děla TDi graf tak jsem přepl na teplotu motoru obyč TDi, tak to tam skákalo 29.7 až 3Omito85 píše:á há:DD tak už mi je to jasné:_DD takže nafta sa ohreje tak na cca 40 stupňov, to len motor je akože zahriaty na 90:DD tak tá viskozita nie je boh vie čo:(( ešte že to riedim naftou a občas aditívom:DDD
sem tam čtu že ohřev na vodu je schopen udělat dvacku, termoventil s filtrem je to schopen za már minut a ladí tu teplotu kolem třiceti miloš
Prosim te jsi si jisty ze kdyz budu mit ja nevim v nadrzi 15l nafty a doliju 5l bionafty tak se to smicha? Chci trosku usterit,protoze cena nafty uz je na 31 kc a docela to boli. byl sem zvykly na LPG.mozna ze to 1x risknu snad si nezalepim vstriky a cerpadlo:(radluk píše:Motorova nafta a MERO je velmi dobre michatelne, tak maly pomer neudela vubec nicMERO se rozpusti v nafte
- 
				slovacek.milos
 - Aktivista

sikin1987 píše:Prosim te jsi si jisty ze kdyz budu mit ja nevim v nadrzi 15l nafty a doliju 5l bionafty tak se to smicha? Chci trosku usterit,protoze cena nafty uz je na 31 kc a docela to boli. byl sem zvykly na LPG.mozna ze to 1x risknu snad si nezalepim vstriky a cerpadlo:(radluk píše:Motorova nafta a MERO je velmi dobre michatelne, tak maly pomer neudela vubec nicMERO se rozpusti v nafte
a je pro tebe problém si to míchání vyzkoušet na vlastní oči
  viem som to myslel že aká je vyskozita oleja ked je motor zahriaty na normálnu prevádzkovú teplotu, lebo to je určite rozdiel oproti 20 al. 40 stupňom.DD