??? Funkčnost EDS ???

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
majkl1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od majkl1 »

nogis píše:
Octavka píše:Ja mam starou Octu a ma ABS/EDS - a EDS funguje ihned jak se kolo proklouzne - nemusim jet zadnou rychlosti
Přesně tak, jak se kolo pohne, hned reaguje. ;)
Hergot, že já vždy musím mít něco jinak! (wallbash)
Ikdyž u Octy bude řj ABS taky bosch, ne? Tak jak to teda zatraceně je? Jeden s příručkou říká, že tak, druhej s autem zase jinak. Nejde to přece jenom nějak obejít kodováním? Asi ne, co? řj ABS se asi ani nekoduje, mám pocit. (crazy)
Passat 4motion AVF
SupermanXXX
Přispěvovatel

Příspěvek od SupermanXXX »

tak jsem udělal Maikův test, posadil do auta mladou a nechal jí rozjet proti hromadě sněhu (noteeth) je to Maiku přesně jak říkáž, do určité rychlosti se točí jen dvě kola křížem a po přidání plynu začne fungovat EDS. žádný zvuk pumpy ale neni slyšet, jenom hrozný zaskřípání nevim jestli od brzd bo co. natočil jsem to na foťák aby ste mi věřili (noteeth) hned jak ho rozchidim tak to sem UPnu. btw díky za info vůbec sem nevěděl že když zapadnu tak na to mám šlápnout a ono to něco vymyslí :)
96 tutbo + 764 + chip + EGR + KAT off
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Já byl taky nemyle překvapen. Všude jsem se dočítal, že tomu nebo tamtomu to zabere hned jak se jedno kolo nepatrně protočí.
A u B5 to je zatím od cca 20km/h a ještě musí být rozdíl mezi dvěma koly 100ot./min. To je na hovno.
Jelikož EDS stejně fachá jen pro předek, je možné jednotky ABS+EDS kombinovat s jinými, např. od té Octy? To radči oželým funkčnost EDS do 80km/h a budu preferovat počátek od nuly a větší citlivost. :roll:
Passat 4motion AVF
SupermanXXX
Přispěvovatel

ale mě to eds zafungovalo i vzadu
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

A seš si jistej, že se ti točila obě kola? Nemohlo si jenom jedno točící se kolo vytvořit hrabáním dostatečnou ahezi, aby se chytlo a zastavilo se, čímž by se roztočilo to druhé? (crazy)
Passat 4motion AVF
SupermanXXX
Přispěvovatel

no to je možný (LOL) video se uplouduje
SupermanXXX
Přispěvovatel

SupermanXXX
Přispěvovatel

šlo by to vyzkoušet na zvedáku? nebo bych musel na zkoušku dvě kola nějak přibrzdit abych jim nasimuloval adhezi?
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Ideálně dvě kamery z každej strany synchroně.
Passat 4motion AVF
SupermanXXX
Přispěvovatel

něco to ale asi dělá protože sem se před měsícem hrabal z hlubokýho sněhu a nemohl jsem se vyhrabat pak zazněl ten skřípavý zvuk stejný jak na tomhle videu a auto se rozjelo, guma to nebyla protože tam bylo pul metru sněhu
SupermanXXX
Přispěvovatel

btw mám jednotku 5.3 ale nic lepšiho asi neumi (crazy)
Obrázek
SupermanXXX
Přispěvovatel

stary outback ma taky open dif

http://www.youtube.com/watch?v=ExmePUnrI30
SupermanXXX
Přispěvovatel

tak mi to nedalo a jel jsem to teďka ještě vyzkoušet, našel jsem si krpál a půlkou auta jsem zajel do hromady sněhu, takže auto bylo pravou stranou na sněhu a ledu a levou stranou na úplně čistym asfaltu, zařadil jsem za 1 a dal čtvrt plynu auto se ani nehlo a zadní kolo na suchym asfaltu stálo, přidal jsem půlku plynu a kolo sebou začlo cukat až se roztočílo a začlo se protáčet i na čistym asfaltu! když sem plyn ubral tak se to kolo zase přestalo točit! z toho usuzuju že mi funguje EDS i na zadek! Funguje to i na zpátečku. začla z toho smrdět i spojka ale žádný zvuk jako u ABS slyšet neni!

takže moje poznatky:

* EDS opravdu začne fungovat až od vyšší rychlosti (rozdílu otáček kol)
* funguje i na zadní nápravě
* funguje i na zpátečku
* při aktivaci žádný zvuk (alespoň u TDI (noteeth) ) neslyšim

zdá se mi ten systém dobrej, škoda jen že to nefunguje od nuly a že je to po delším čase odpojeno kvůli brzdám i když třeba přehřátý nejsou. V praxi to ale funguje skvěle. Viva 4x4 :punk:
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

No sláva! Taky se i zdálo na palici, že by EDS na 2 a 4 kolku bylo rozdílný jen v max. rychlosti. ŘJ máš stejnou jak já, včetně kodování, tak doufám, že mi to takhle chodí taky. Zadní levé kolo se mi taky vždy točilo, ale říkal jsem si, že když v příručce Bosch píše jen na předek, že se mi kolo na druhý straně netočí. A prdlačku! Chlape, hned mám lepší spaní! (noteeth) Ty do těch Pertoltic pojedeš? :?
Passat 4motion AVF
SupermanXXX
Přispěvovatel

tehle vejkend mi přijede na 90% návštěva až z nemecka, když nepřijede tak pojedu i s mladou a kamerou (noteeth) co ty pojedeš?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“