kde chip ?

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
maximus
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od maximus »

muzu nabidnou chip pro vsechny znacky aut..krom toyota..
Breclavsko
(rofl)
cena 5000kc
Octavie oprava teplych startu pomoci pc zvednuti stratovaci davky cena 2000Kc

Kontakt: SZ
Jayson
Aktivista

Příspěvek od Jayson »

taky dobrý :D
maximus píše:Dobry den,
Prosim vas ja jsem si nechal na podzim naladit octavii r.v.99 81kW cca na 92-96kW,prosim vsechno frcelo jak melo,az vcera jsem prijel domu a po pul hod jsem odjizdel pryc s tim ze mi to vubec netahlo.zastavil jsem sel jsem neco vybavit a po cca20min jsem odjizdel a auto jelo jako pred tim..prosim vas cim to je,ze se to zase vratilo,na ten vykon s tim ze jsem to zkousel a tocil tesne pred 4000tisici otacek.a vse ok..
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

Ze ho huba neboli
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

maximus píše:muzu nabidnou chip pro vsechny znacky aut..krom toyota..
Breclavsko
(rofl)
cena 5000kc
Octavie oprava teplych startu pomoci pc zvednuti stratovaci davky cena 2000Kc

Kontakt: SZ
No to je mazec ,5tácků za nelejvárnu (noteeth)
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
swenak
Přispěvovatel

Příspěvek od swenak »

Sleduji a prispivam k tematum o noteboocich, IT obecne, audiu, videu, telefonech, politice, bulvaru a samozrejme o vozech a tedy i o cipech a to nejen v CR/SK, ale i v zahranici. Mozna je to jen muj pocit, ale to, co zazivam v tematech o cipech mi pripomina z jinych oblasti jen jednu vec a to je hajeji uzivatelu a majitelu produktu Apple a hlavne jejich iPhone 4 proti jinym znackam a jak prave cena/jmeno firmy dela zazraky (aby bylo jasno, jsem uzivatel drahych Apple produktu, ale nejsem s nima spokojen do zaslepenosti). Vsichni to berou strasne osobne. Cip je produkt jako kazdy jiny, ac uznavam, ze je to casto zasah do majetku solidni hodnoty. Ale i tak se to dle mne strasne prehani. Jedni prehaneji, jaka to je veda a ze to nejde levne a jednoduse, jini zase mysli, ze je to prkotina, jako aktualizovat telefon. Pravda je jako vzdy nekde uprostred a je to otazka konkretni "akce", nekdy levny cip dopadne bez problemu, jindy ani drahy neni zaruka bezproblemovosti a spokojenosti hned, nebo ani s casem. Je na zajemci, kterou cestou bude smerovat, jestli treba vice riskantni s vidinou usetreni, nebo radsi na jistotu (ac ne 100%). Nevidim duvod, proc by standardni cip, ktery je overen pro dany motor neslo jen tak nalevat (a je idealizovani tvrdit, ze se to tak nedeje, i kdyz si to dodavatel necha zaplatit, jako by to byl zakazkovy individual s hodinami lazeni na brzde a jezdenim). Co je ale dulezite jsou predpoklady, jak se bude dodavatel chovat v pripade potizi, ktere se muzou dostavit. A zde, at chceme, nebo ne, se prave firmy s cenou ne uplne lidlovou, mohou ukazat jako lepsi volba. Me podrobnejsi zkusenosti viz priloha, nedokazu srovnat s jinym dodavatelem, nerikam, ze to bylo idealni a ze treba nemohlo byt neco lepsi, ale nelituju.

http://www.vw-club.cz/download/file.php?id=546364

PS: Nejvice mne ale udivuje, jak vsichni cipari rikaji to same, jak k nim chodi od konkurence lidi na opravu prace jinych. Nerikam, ze to neni pravda v urcite mire a ze se to nedeje, ale pokud by tomu tak bylo v mire, v jake to ctu vsude mozne a i posloucham, tak pomalu snad v CR vsichni jen opravuji po nekom (asi sem jezdi opravovat cela Evropa). Toto je neco, co z jinych oboru neznam, takove pomlouvani a zpusob jednani a honeni si vlastnich zasluh a schopnosti.
Golf VI GTI Edition 35, DSG
TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

Asi by bylo fajn,doplnit ty grafy z mereni...
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Torgan
Přispěvovatel

Příspěvek od Torgan »

Moc pekný článok a hlavne pravdivý
Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
swenak
Přispěvovatel

Příspěvek od swenak »

Z prvnich mereni graf nemam, zde je vysledek.

Obrázek[/img]
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

swenak píše:Sleduji a prispivam k tematum o noteboocich, IT obecne, audiu, videu, telefonech, politice, bulvaru a samozrejme o vozech a tedy i o cipech a to nejen v CR/SK, ale i v zahranici. Mozna je to jen muj pocit, ale to, co zazivam v tematech o cipech mi pripomina z jinych oblasti jen jednu vec a to je hajeji uzivatelu a majitelu produktu Apple a hlavne jejich iPhone 4 proti jinym znackam a jak prave cena/jmeno firmy dela zazraky (aby bylo jasno, jsem uzivatel drahych Apple produktu, ale nejsem s nima spokojen do zaslepenosti). Vsichni to berou strasne osobne. Cip je produkt jako kazdy jiny, ac uznavam, ze je to casto zasah do majetku solidni hodnoty. Ale i tak se to dle mne strasne prehani. Jedni prehaneji, jaka to je veda a ze to nejde levne a jednoduse, jini zase mysli, ze je to prkotina, jako aktualizovat telefon. Pravda je jako vzdy nekde uprostred a je to otazka konkretni "akce", nekdy levny cip dopadne bez problemu, jindy ani drahy neni zaruka bezproblemovosti a spokojenosti hned, nebo ani s casem. Je na zajemci, kterou cestou bude smerovat, jestli treba vice riskantni s vidinou usetreni, nebo radsi na jistotu (ac ne 100%). Nevidim duvod, proc by standardni cip, ktery je overen pro dany motor neslo jen tak nalevat (a je idealizovani tvrdit, ze se to tak nedeje, i kdyz si to dodavatel necha zaplatit, jako by to byl zakazkovy individual s hodinami lazeni na brzde a jezdenim). Co je ale dulezite jsou predpoklady, jak se bude dodavatel chovat v pripade potizi, ktere se muzou dostavit. A zde, at chceme, nebo ne, se prave firmy s cenou ne uplne lidlovou, mohou ukazat jako lepsi volba. Me podrobnejsi zkusenosti viz priloha, nedokazu srovnat s jinym dodavatelem, nerikam, ze to bylo idealni a ze treba nemohlo byt neco lepsi, ale nelituju.

PS: Nejvice mne ale udivuje, jak vsichni cipari rikaji to same, jak k nim chodi od konkurence lidi na opravu prace jinych. Nerikam, ze to neni pravda v urcite mire a ze se to nedeje, ale pokud by tomu tak bylo v mire, v jake to ctu vsude mozne a i posloucham, tak pomalu snad v CR vsichni jen opravuji po nekom (asi sem jezdi opravovat cela Evropa). Toto je neco, co z jinych oboru neznam, takove pomlouvani a zpusob jednani a honeni si vlastnich zasluh a schopnosti.
asi by jsi ale měl vzít v potaz,ze firma,která investovala do vybavení,vývoje,testování atd miliony,tak nebude dělat úpravu za par tisíc a to z úplne jednoduchyho důvodu. Zkratka ani nemůže,protože potrebuje mít nejaký zisk,aby se právě ty investované peníze někdy vrátily. Vývoj stojí hodně peněz a testování taky a obojí je zdlouhavé. Takže taková firma si netroufne dělat úpravu,aniž by nebyla vyzkoušená delší dobu. A to všechno zase stojí peníze.
Někdo kdo si koupi kabel za par korun, k tomu někde splasi nejakou upravu sw, neinvestoval skoro nic a tudis nabízí "pofiderni" upravu za par korun. A v poměru investované peníze vs výdělek za sw,vydělá procentuelne daleko vic,než firma, u které to stojí 2x tolik.
No a pak dojde třeba na tebou zmiňovaný problém a tihle pseudo upravci,co nemaj o fungování motoru ani páru, dělaj mrtvyho brouka a zákazníkovi nezbude nic jinyho,než si to stejně nechat opravit u kvalifikované firmy
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

swenak píše:Sleduji a prispivam k tematum o noteboocich, IT obecne, audiu, videu, telefonech, politice, bulvaru a samozrejme o vozech a tedy i o cipech a to nejen v CR/SK, ale i v zahranici. Mozna je to jen muj pocit, ale to, co zazivam v tematech o cipech mi pripomina z jinych oblasti jen jednu vec a to je hajeji uzivatelu a majitelu produktu Apple a hlavne jejich iPhone 4 proti jinym znackam a jak prave cena/jmeno firmy dela zazraky (aby bylo jasno, jsem uzivatel drahych Apple produktu, ale nejsem s nima spokojen do zaslepenosti). Vsichni to berou strasne osobne. Cip je produkt jako kazdy jiny, ac uznavam, ze je to casto zasah do majetku solidni hodnoty. Ale i tak se to dle mne strasne prehani. Jedni prehaneji, jaka to je veda a ze to nejde levne a jednoduse, jini zase mysli, ze je to prkotina, jako aktualizovat telefon. Pravda je jako vzdy nekde uprostred a je to otazka konkretni "akce", nekdy levny cip dopadne bez problemu, jindy ani drahy neni zaruka bezproblemovosti a spokojenosti hned, nebo ani s casem. Je na zajemci, kterou cestou bude smerovat, jestli treba vice riskantni s vidinou usetreni, nebo radsi na jistotu (ac ne 100%). Nevidim duvod, proc by standardni cip, ktery je overen pro dany motor neslo jen tak nalevat (a je idealizovani tvrdit, ze se to tak nedeje, i kdyz si to dodavatel necha zaplatit, jako by to byl zakazkovy individual s hodinami lazeni na brzde a jezdenim). Co je ale dulezite jsou predpoklady, jak se bude dodavatel chovat v pripade potizi, ktere se muzou dostavit. A zde, at chceme, nebo ne, se prave firmy s cenou ne uplne lidlovou, mohou ukazat jako lepsi volba. Me podrobnejsi zkusenosti viz priloha, nedokazu srovnat s jinym dodavatelem, nerikam, ze to bylo idealni a ze treba nemohlo byt neco lepsi, ale nelituju.

asi by jsi ale měl vzít v potaz,ze firma,která investovala do vybavení,vývoje,testování atd miliony,tak nebude dělat úpravu za par tisíc a to z úplne jednoduchyho důvodu. Zkratka ani nemůže,protože potrebuje mít nejaký zisk,aby se právě ty investované peníze někdy vrátily. Vývoj stojí hodně peněz a testování taky a obojí je zdlouhavé. Takže taková firma si netroufne dělat úpravu,aniž by nebyla vyzkoušená delší dobu. A to všechno zase stojí peníze.
Někdo kdo si koupi kabel za par korun, k tomu někde splasi nejakou upravu sw, neinvestoval skoro nic a tudis nabízí "pofiderni" upravu za par korun. A v poměru investované peníze vs výdělek za sw,vydělá procentuelne daleko vic,než firma, u které to stojí 2x tolik.
No a pak dojde třeba na tebou zmiňovaný problém a tihle pseudo upravci,co nemaj o fungování motoru ani páru, dělaj mrtvyho brouka a zákazníkovi nezbude nic jinyho,než si to stejně nechat opravit u kvalifikované firmy
Jayson
Aktivista

Příspěvek od Jayson »

smutné, leč pravdivé.
swenak
Přispěvovatel

Příspěvek od swenak »

To Lusťa: Ale to já chápu, proč to tak být může (a nemusí). Vzhledem k tomu, že nejsem odborník, tak nedokážu posoudit, jestli to, co dostanu, je vlastní vývoj a testovaní, nebo je to něco stažené a upravené, nebo prostě jen stažené z netu, kopie z jiného motoru a podobně. Ani nemám nic proti tomu, že mají ceny, jaké mají, je to obchod. Před časem jsem ale "vystupoval" proti nesmyslným cenám, resp. jsem zjišťoval, proč, avšak ne kvůli ceně, ale kvůli tomu, jak si je čipaři obhajují (často až směšně). Nic to ale nemění na tom, že i ti s kabelem a staženým SW z netu bez znalosti věci, mají právo nabízet služby a to i levně, pokud neporušují zákon. To, co za ty peníze dostane zákazník je věc jiná a každý "svého štěstí strůjcem". Ale primárně říct, že ten, co dělá levně, dělá špatně, je nefér, stejně tak, jako tvrdit, že ten, co má ceny vysoké, dělá jen dobře. Jak jsem psal, u firmy s referencí je velká šance, že to dopadne dobře. Jistota to ale není.

Co se týče nemožnosti nižších cen, tomu nedoporučuju věřit. Ono, když klienti začnou vysoké ceny ignorovat, protože ti, co jen flashují za pár korun, odváději statisticky dobrou práci, tak i Ti drazí půjdou bez ohledu na investice níž. Je totiž vždy lepší vydělat míň, něz nic, nebo prodělat a prodat knowhow a techniku. Taky je potřeba si uvědomit, že těch motorů je sice dost, ale není každý rok stovka nových. Takže, když má podnikavec jen trošku schopností, vystačí si a má co nabídnout. Když něco posere, tak pak to začně řešit odborník, buď za peníze nespokojeného zákazníka, nebo třeba za peníze levného čipaře, který si počtem šťastných čípů vydělal na podobné problémy.
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

To mas pravdu,ale podívej se nahoru,to jsou ty odstrašující pripady. Nejakej Maximus tady nabízí upravu a přitom o příspěvek niž je jasně vidět,ze o problematice nemá ani tušení a jen chce někoho obrat o peníze. To je zcela evidentní snad nebo nesouhlasis? A pravé před takovejma tady chtěj lidi varovat. I kdyby to pomohlo 5% jeho pripadnych zákazníků,tak jsem rad,protože těch 5% by si přímo koledovalo o problémy.

A teď trošku z forestova soudku. Dam ti příklad. Kupuju teď kuchyň novou. Koukám na cenu,ale i na kvalitu. Mám spoustu nabídek od malých firem za slusny peníze,ale mám taky
nabídku od kuchyně Hanák. Cena je o dost vyšší,ale radši vezmu tu,protože chci kuchyň používat dlouho a bez problému. Jednak lepší materiál,kvalitnější,výroba na míru. Lepší přístup prodejce a další věci.
Taky ale není 100% jisty,ze bude všechno tak,jak se jevi,každopádně šance,ze se kvalitnější materiál zničí je menší,než u levnější konkurence,která co do kvality nedosahuje ani zdaleka takové úrovně,jako Hanák. Tímto končím příklad alá Forest

A tvrzení,ze oprava bude za peníze toho pofiderniho chipaře doufám ani sám nevěříš. Jinak bych tě musel povazovat za snílka. Takových pripadu už par byla a divil by jsi se,jak k tomu přistupují. Kopou okolo sebe jak když se topí a svádějí vinu na druhý.
To jsou zkušenosti, ne jen řeči
swenak
Přispěvovatel

Příspěvek od swenak »

Pokud máš pocit, že neví, o čem je řeč, jistě, upozorňuj. Pokud zde někdo má špatné zkušenosti, sem s tím, kde jinde to dát vědět, že jo. Ale pokud je důvodem jen cena, není to fér.

Co se týče toho příměru s kuchyní, 100% s Tebou souhlasím a o tom přece píšu. Kdyby jsi měl hlouběji do kapsy, Hanák jde pryč a hledáš zase optimum. I s rizikem, že to může dopladnou špatně. Je to prostě poměr cena/hodnota. Já tady neobahjuju ani omylem levné věci (spíše naopak), ale s rozumem. Sám radši platím, často dokonce za 100% tu samou věc dám více, než bych musel, protože vím, že pokud by se něco stalo (a Murphy to jistí), tak budu mít klid. I za čip jsem dal 3x tolik (beru jen SW, ne turbo a další věci, to je mimo), než byla akční nabídka v té době u někoho, o kom jsem sice nečetl, že dělá špatně, ale že jako osoba není úplně košér.

A neboj, snílek nejsem, někdy jsem tolerantnější, ale nesním tak moc :-) Já ale nepsal o pofiderním čipaři, ale o levném čipaři a to je rozdíl. Levný sice nemusí mít vlastní mapy, ale umí poslad do RJ tu správnou staženou z netu. Když to zmrví a neumí udělat nápravu, pak se spojí s tím, co to umí a zaplatí mu. Toto není nic zvláštní v mnoha oborech, proč by to nemělo fungovat zde. Pofiderní třeba na pumpě něco půl hoďky dělá a pak řekne, hotovo, za 500km se to chytne a budete spokojen :-) Přitom má jen diagnotický kabel a umí se tvářit.
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

Tím bych to ukončil,ať š tím každý naloží pošle svého uvážení. Napsáno bylo dost :)
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“