HELP!!! - ABS+ASR - HELP!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sejky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

HELP!!! - ABS+ASR - HELP!!!

Příspěvek od Sejky »

Zdravím,

neustále mě blbne ABS a ASR, auto hlásilo vadný snímač, ten se vyměnil, ale blblo to dál, vyměnil se i kabel s konektorem a blbne to stále. Někdy se to nezve 300km, někdy se to ozve při 20km. Buď za jízdy nebo při parkování. Už nevím :( Jeden člen to může potvrdit, protože to měnil a taky z toho má hlavu jak balón. Nevíte v čem je problém? Jak říkám, svítí to jen občas. (wallbash) (wallbash) (wallbash)

(Auto v podpisu.)
Škoda Octavia Combi 1.9TDI, 81kW, 110PS, ASV, Ambiente
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

snimac čeho?
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Sejky
Přispěvovatel

Příspěvek od Sejky »

snímač otáček kola
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

TAKŽE TO PSALO NĚKTERÝ SNÍMAČ OTÁČEK KOLA TEN JSI VYMĚNIL APÍŠE TO TEN SAMÝ NEBO JINÝ?? POKUD JINÝ MUŽE BÝT ŠPATNÝ TEN DRUHY. POKUD TEN SAMÝ MÁŠ PROMĚŘENÉ KABELY Z KOLA DO ŘJ ABS??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Sejky
Přispěvovatel

Příspěvek od Sejky »

No když se vyměnil snímač, tak to to stále psalo tu samou chybu na tom samým kole. Tak se vyměnil kabel a teď jsem byl pryč a zase to svítí, ještě jsem nebyl u klučiny, aby to napíchnul, protože jsem se vrátil o víkendu. Jen jsem chtěl nějaký názor v čem by to mohlo být. Tak já mu řeknu ať to napíchne a uvidíme co to vypíše, ale druhé kolo bylo vždy v pohodě, stále to vypisovalo chybu toho jednoho. Když to vypíše chybu toho onoho stále blbnoucího kola, tak nechám přoměřit kabely k ŘJ ABS.

Díky
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

promerit kabely od kola do jednotky.
jake cidlo jsi tam daval? znacek je na trhu hodne .
jakou mas vzdalenost cidlo - krouzek ?
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Sejky
Přispěvovatel

Příspěvek od Sejky »

Hele značku přesně nevím, on to dával ten klučina, už jsem mu napsatl, tak sem něco hodí. Hele jen se chci zeptat, není něco pod brzdovím pedálem co by dělalo problém? Kámoš měl pod brzdovím pedálem špatnou nějakou krabičku co mu dělala haluz s ABS, ale to byl FORD, já se v tom nevyznám, tak se omluvám, jen chci najít v čem by asi tak mohl být problém.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Snímač je tam daný od ATE, po jeho montáži šla chyba hned vymazat, když jsem dal na zkoušku zpět původí tak nešla chyba smazat, takže ten byl určitě ko.
Ale za "nějakých" okolností to hodí chybu znova, zdál se mi nějak na....ý konektor a piny s kusem kablíku za, došlo k výměně, na kabel do jednotky rozžnu 21w žárovku :(
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Neviem, no asi naj je, ked sa auto napichne na diagnostiku a proste pozriet live data z tych snimacov. Ak nebude vidno ziadnu (podstatnu) odchylku, hladat chybu vo vedeni, ak budet vidiet, ze niekde, na niektorom kolese je odchylka od ostatnych. OK, zastavit a skusit prehodit snimace na naprave medzi sebou. Znova jazda a diagnostika. Ak bude odchylka teraz na tom druhom kolese, tak je vadny snimac. Ak bude zavada stale na tom povodnom kolese, tak je chyba bud vo vedeni, alebo v kruzku (asi pravdepodobnejsie). Ze sa to prejavuje iba obcas? No, ak je chyba vo vedeni, tak je to o nahode. Ak je chyba inde, tak RJ proste znesie urcitu toleranciu na rozdielny pocet impulzov od jednotlivych kolies, v predu to je o nieco viac, na zadnej naprave tusim, ze iba max. 2%. Potom hlasi chybu. Preco hned kupovat a menit cidlo, ked neni uplne jasne, ze v nom je zrada?
Co je na tom tazke si pozriet hodnoty v bloku hodnot, ked uz niekto vycitava, maze chyby?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Snímač se měnil proto, jelikož s původním chybová hláška nešla smazat vůbec, hned zase skočila zpět, snímač byl ko.
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

setkal jsem se s vyhnitýn pinem v jednotce ABS
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

ja se zase setkal s vadnou serií novejch snímačů ATE...změř odpor zdraveho snímače na autě na druhej straně a porovnej s novým
603917329
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“