Lisování oleje
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Lisování oleje
Tak je po sezoně a začal jsem lisovat řepku.Výtěžnost z metráku je 36 litránků.Při odečtu výlisků a nákupu řepky za 1190 metrák jsem na 21 korun za litr.Nejdřív ho ale proženu friťákem v naší hospodě,takže je skoro zadarmo.Příští rok sklízím svoje dva hektary. V
ýsledek bude zhruba na jedné třetině dnešní ceny.

-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Re: Lisování oleje
[quote="Libor Hanzal"]Tak je po sezoně a začal jsem lisovat řepku.Výtěžnost z metráku je 36 litránků.Při odečtu výlisků a nákupu řepky za 1190 metrák jsem na 21 korun za litr.Nejdřív ho ale proženu friťákem v naší hospodě,takže je skoro zadarmo.Příští rok sklízím svoje dva hektary.
Tož tobě se to vyplatí když máš hospodu kde ten olej použiješ a pak vyjedeš v autě ale normálnímu pracujícímu člověku je to na houby(nerentabylní) Jenom nákupem toho lisu by se mnohým protočili panenky a návratnost na dlouhou dobu a kdo ví jakou životnost má ten lis aby se zaplatil...?? To by ten dotyčný musel pracovat v JZD a tu řepku si lašovat svému zaměstnavateli...To by potom měl olejíček zadara.
Tož tobě se to vyplatí když máš hospodu kde ten olej použiješ a pak vyjedeš v autě ale normálnímu pracujícímu člověku je to na houby(nerentabylní) Jenom nákupem toho lisu by se mnohým protočili panenky a návratnost na dlouhou dobu a kdo ví jakou životnost má ten lis aby se zaplatil...?? To by ten dotyčný musel pracovat v JZD a tu řepku si lašovat svému zaměstnavateli...To by potom měl olejíček zadara.
- radluk
- Aktivista
Re: Lisování oleje
koil píše:Tak tak, to se tady uz resilo, taky jsem o tom kdysi najivne premyslel, ale pokud nemas odbyt na pokrutiny (aspon mit doma prase na vykrm), tak uz v ten moment je to prodelecne a je lepsi koupit v akci posrany olej za 26,-Libor Hanzal píše:Tak je po sezoně a začal jsem lisovat řepku.Výtěžnost z metráku je 36 litránků.Při odečtu výlisků a nákupu řepky za 1190 metrák jsem na 21 korun za litr.Nejdřív ho ale proženu friťákem v naší hospodě,takže je skoro zadarmo.Příští rok sklízím svoje dva hektary.