Lisování oleje

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Libor Hanzal
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Lisování oleje

Příspěvek od Libor Hanzal »

Tak je po sezoně a začal jsem lisovat řepku.Výtěžnost z metráku je 36 litránků.Při odečtu výlisků a nákupu řepky za 1190 metrák jsem na 21 korun za litr.Nejdřív ho ale proženu friťákem v naší hospodě,takže je skoro zadarmo.Příští rok sklízím svoje dva hektary. VObrázekýsledek bude zhruba na jedné třetině dnešní ceny.
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Krása :worthy:
Mercedes-Benz W210 300D
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Perfektní, máš hodně dobře promyslené.
BMW X5 E53 3.0D 135KW
speedy800
Přispěvovatel

Příspěvek od speedy800 »

To je paráda. Kolik kg řepky vylisuje ten lis za hodinu?
Libor Hanzal
Přispěvovatel

50 kilo pytel asi dvě hodinky.Olej si do druhého dne sedne takže ani nefiltruju.ObrázekObrázek
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Tady končí výliskyObrázek
koil
Přispěvovatel

Re: Lisování oleje

Příspěvek od koil »

[quote="Libor Hanzal"]Tak je po sezoně a začal jsem lisovat řepku.Výtěžnost z metráku je 36 litránků.Při odečtu výlisků a nákupu řepky za 1190 metrák jsem na 21 korun za litr.Nejdřív ho ale proženu friťákem v naší hospodě,takže je skoro zadarmo.Příští rok sklízím svoje dva hektary.

Tož tobě se to vyplatí když máš hospodu kde ten olej použiješ a pak vyjedeš v autě ale normálnímu pracujícímu člověku je to na houby(nerentabylní) Jenom nákupem toho lisu by se mnohým protočili panenky a návratnost na dlouhou dobu a kdo ví jakou životnost má ten lis aby se zaplatil...?? To by ten dotyčný musel pracovat v JZD a tu řepku si lašovat svému zaměstnavateli...To by potom měl olejíček zadara.
radluk
Aktivista

Re: Lisování oleje

Příspěvek od radluk »

koil píše:
Libor Hanzal píše:Tak je po sezoně a začal jsem lisovat řepku.Výtěžnost z metráku je 36 litránků.Při odečtu výlisků a nákupu řepky za 1190 metrák jsem na 21 korun za litr.Nejdřív ho ale proženu friťákem v naší hospodě,takže je skoro zadarmo.Příští rok sklízím svoje dva hektary.

Tož tobě se to vyplatí když máš hospodu kde ten olej použiješ a pak vyjedeš v autě ale normálnímu pracujícímu člověku je to na houby(nerentabylní) Jenom nákupem toho lisu by se mnohým protočili panenky a návratnost na dlouhou dobu a kdo ví jakou životnost má ten lis aby se zaplatil...?? To by ten dotyčný musel pracovat v JZD a tu řepku si lašovat svému zaměstnavateli...To by potom měl olejíček zadara.
Tak tak, to se tady uz resilo, taky jsem o tom kdysi najivne premyslel, ale pokud nemas odbyt na pokrutiny (aspon mit doma prase na vykrm), tak uz v ten moment je to prodelecne a je lepsi koupit v akci posrany olej za 26,- :-D
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“