Škoda Superb 1.9
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Škoda Superb 1.9
Zdravím kolegové.
¨Mám v umyslu pořídit si "nové" ojeté auto-Škodu Superb 1.9 96 Kw.
Chci se zeptat na zkušenosti ostatních majitelů,na co si dát pozor atd.A taky co je "slabinou Superbů". Díky za všechny odpovědi

¨Mám v umyslu pořídit si "nové" ojeté auto-Škodu Superb 1.9 96 Kw.
Chci se zeptat na zkušenosti ostatních majitelů,na co si dát pozor atd.A taky co je "slabinou Superbů". Díky za všechny odpovědi
Ahoj, vlastním od nového Skoda Superb 1.9 Tdi 96kW r.v.2003, nyní má najeto 560 000 Km, je na něm původní spojka, turbo, vstřiky atd.Měním pouze olej po 10tkm, filtry, brzdy.Praskly mě 1x přední pružiny, odešly hom.klouby, praskly hadice od turba. Jezdí se sním dálky,jako Ankara, Izmir, Moskva,Skopje atd, ale i tak , auto na které nemohu říct pul slova, jezdím vždy na tempomat na cca 160 Km/h, spotřeba nikdy nepřesáhne 7l/100 km. Kdby se vyrábělo takové nové, tak neváhám ani minutu a kupuju.

- 
				slovacek.milos
- Aktivista
live69 píše:Kolik ti takhle na dálky vydržela přední náprava?
ti píše 56O.OOO km vše původní na nic nešáhneš jen jezdíš
třeba do moskvy to máš cestičky vymeteté vypolstrované tam ty nápravy netrpí, do ankary nové dálnice tam to ani nedrcne, na ten tempomat ani olej bych neměnil stačí dolévat, motor se neopotřebí, gtaková skopje ten mořský vzduch ten regenruje rozvody že vydrží do nekonečna
jedině supa

slovacek.milos píše:live69 píše:Kolik ti takhle na dálky vydržela přední náprava?
ti píše 56O.OOO km vše původní na nic nešáhneš jen jezdíš
třeba do moskvy to máš cestičky vymeteté vypolstrované tam ty nápravy netrpí, do ankary nové dálnice tam to ani nedrcne, na ten tempomat ani olej bych neměnil stačí dolévat, motor se neopotřebí, gtaková skopje ten mořský vzduch ten regenruje rozvody že vydrží do nekonečna
jedině supa
věru skvělé informace

- 
				slovacek.milos
- Aktivista
Zdarec, je pro dokreslení situace, možná je to náhoda, že jsem měl štěstí na dobrý kus, možná je to tím, že se jezdí pouze ty dálky, nevím, ale píšu tak jakto je.Třeba na Octávce 1.9 TDI 66kW mám najeto jenom 398 000 Km a taky se tam extra nic moc nekazí, a to jezdí od novoty pouze na Biosračky - mám to jako sport, na naftu jela pouze mimo ČR.Zato žena má A6 2.5 TDI 132 kW najeto 221 000 kM a tam je to co chvilku něco. Mám také kamiony, Scanie, jedna má 1,8 mil Km, jedna 900 tkm a tá nejnověší 520 tkm a zatím holky sviští, tak snad.

- 
				slovacek.milos
- Aktivista
[quote="Krki"]To. Miloš, ]
pokud máš na banány a lítáš po světě, tak je sup dobrá věc, rád se vněm svezu
co ale vidím kolem sebe pořídit si supa do práce, nabo na takové to domácí ježdění, s běžným příjmem když nemáš ani na havarijku
nikdo u toho nevydržel a časem se ho zbavil, prvotní euforie brzy opadla, sup neoslní a provozní náklady jsou prostě vyšší

co ale vidím kolem sebe pořídit si supa do práce, nabo na takové to domácí ježdění, s běžným příjmem když nemáš ani na havarijku
nikdo u toho nevydržel a časem se ho zbavil, prvotní euforie brzy opadla, sup neoslní a provozní náklady jsou prostě vyšší

slovacek.milos píše:Mám stejný názor,je to auto vhodnější na cestování nez na skákáni po městě a 15km do práce.Také jsem ho chtěl,ale ve 2.8V6,ale i tam jsou mouchyKrki píše:To. Miloš, ]
Suzuki Burgman 650 40,5kW  2003
VW Multivan T5 2.5TDi 128kW 4-Motion 2008
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 81kW 2003
Škoda Yeti 1.2TSi 77kW 2012
- 
				slovacek.milos
- Aktivista
Prave ze to je o tom co pises.Ale jinak Superb je paradni vozitko,jen se asi tezko bude shanet s malo opravdu najetymi km.Jezdil jsem chcili v Superbu 96kW a vykon zadna slava,ale dostacujici,spotreba kolem 7l pri bezne jizde 70%dalnice zbytek okresky a mesto

Suzuki Burgman 650 40,5kW  2003
- 
				luigi5
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Pripojim se.
Momentalne jezdim oktu v podpisu, mam ale v planu jit nahoru s vykonem, a tak se mi nechce rvat hodne penez do rochtacky, tudiz hledam 96 kw octu, ale najit nejakou v rakousku je skoro nemozne, tudiz jsem premylslel i kvuli tomu ze jezdim casteji dalky, a vadi mi "hlucnost" v octe, o necem "lepsim".
"Hlucnost" jako ne pouze kultura motoru ale i otacky na dalnici a vseobecne kulisa vetru atd.
Premylsim tedy o Superbovi, Passatu, A4.
Zatim je favorit Sup s tim ze za nejmin penez nabizi nejvic vybavy. PAssat se mi ne az tak tolik libi a zatim jsem nasel pouz vozy s moc km.
V uzsim vyberu mam teda Superba 1,9 tdi AWX, otazka zni: Jakou to ma spojku, prece ma jen 5q? 228? Je 5q dostatecne dlouhy? Protoze zvysovani vykonu je rena vec, VB a FMIC je mozno montovat? Jaka je ca realna spotreba po meste, i to k tomu patri.
2,0 Tdi nevim zda je dobra volba prece ma jen ty divny hridelky na oil....
Ale ma 6q co se mi moc libi.
A4ku prave mam v oku AVF s 6q.... Tady mi vadi horsi vybava, napriklad skoro vsehny maji vzadu svihadla. Nemluvim o tom ze supy maji sibr, navi, kuzi, mf, maxi dot atd.
Vsehny vozy maji necelych 200 tis km realnych.
Vim ze je tam problematika s napravou, jaka je tu realna vymnena (material, prace)
V6 tdi jsem s principu vyskrt
predem diky

Momentalne jezdim oktu v podpisu, mam ale v planu jit nahoru s vykonem, a tak se mi nechce rvat hodne penez do rochtacky, tudiz hledam 96 kw octu, ale najit nejakou v rakousku je skoro nemozne, tudiz jsem premylslel i kvuli tomu ze jezdim casteji dalky, a vadi mi "hlucnost" v octe, o necem "lepsim".
"Hlucnost" jako ne pouze kultura motoru ale i otacky na dalnici a vseobecne kulisa vetru atd.
Premylsim tedy o Superbovi, Passatu, A4.
Zatim je favorit Sup s tim ze za nejmin penez nabizi nejvic vybavy. PAssat se mi ne az tak tolik libi a zatim jsem nasel pouz vozy s moc km.
V uzsim vyberu mam teda Superba 1,9 tdi AWX, otazka zni: Jakou to ma spojku, prece ma jen 5q? 228? Je 5q dostatecne dlouhy? Protoze zvysovani vykonu je rena vec, VB a FMIC je mozno montovat? Jaka je ca realna spotreba po meste, i to k tomu patri.
2,0 Tdi nevim zda je dobra volba prece ma jen ty divny hridelky na oil....
Ale ma 6q co se mi moc libi.
A4ku prave mam v oku AVF s 6q.... Tady mi vadi horsi vybava, napriklad skoro vsehny maji vzadu svihadla. Nemluvim o tom ze supy maji sibr, navi, kuzi, mf, maxi dot atd.
Vsehny vozy maji necelych 200 tis km realnych.
Vim ze je tam problematika s napravou, jaka je tu realna vymnena (material, prace)
V6 tdi jsem s principu vyskrt
predem diky
O1 TDi ASZ V/RS, RECARO, AP -40mm, 17'' Spider 205/50 Michelin PA4, 18'' Fondmetal 9rr 225/40 Michelin PS3, R32 brakes --OFF
BMW 330D E90 Mpaket 170kw M57TÜ2, ST XTA -65, 19'' M3 225/35+255/30 Goodyear EA2, 17'' Mpaket 225/45 Goodyear UGP2 --ON
						BMW 330D E90 Mpaket 170kw M57TÜ2, ST XTA -65, 19'' M3 225/35+255/30 Goodyear EA2, 17'' Mpaket 225/45 Goodyear UGP2 --ON