Zdravim vas takze tak doteraz som jazdil na 1,9tdi 66kw na zmes trafo,hyraulika,rastlinny olej co bolo prave po ruke a nestazujem si dobre som sa o auticko staral a vsetko bolo ok usetril som tolko penazi ze mozem kupit dalsiu taku octaviu
no teraz sa mi dostal do ruky passat 1,9tdi 85KW r.v.1999 a chcem to zivit tak isto len mi poradte coho sa mam bat pri tomto motore co mi najskor dosluzi....znami ma take auto na diely tak aby som si vedel unho nejake tie diely rezervovat...pripadne kto na tomto motore jazdi na olej dakujem
1,9tdi 85KW rv.1999 a olej
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Re: 1,9tdi 85KW rv.1999 a olej
Kolik ročně najezdíš?1olej1 píše:Zdravim vas takze tak doteraz som jazdil na 1,9tdi 66kw na zmes trafo,hyraulika,rastlinny olej co bolo prave po ruke a nestazujem si dobre som sa o auticko staral a vsetko bolo ok usetril som tolko penazi ze mozem kupit dalsiu taku octaviu
no teraz sa mi dostal do ruky passat 1,9tdi 85KW r.v.1999 a chcem to zivit tak isto len mi poradte coho sa mam bat pri tomto motore co mi najskor dosluzi....znami ma take auto na diely tak aby som si vedel unho nejake tie diely rezervovat...pripadne kto na tomto motore jazdi na olej dakujem
Tak si to zhrnme
-na jednej strane polovica ludi pise ako je PD strasne nachylne na kvalitu nafty
-na druhej strane su na internete nazory ze PD je dokonca najvhodnejsi system na jazdu na olej lebo nafra sa v PD-cku zohrieva na velku teplotu preto PD potrebuje dokonca palivovy chladic (zohrievanie paliva je pre olej idealne) a PD ma pre kazdy valec osobytny system takze ak by sa jeden pokazil da sa relativne lacno a jednoducho vymenit za druhy na rozdiel od inych systemov kde treba menit cerpadlo co je velmi zlozite a financne nakladne
tak kde je ta narocnost na naftu?
referujem info ktore som som sa docital uvitam nazory ostanych ci nahodou nieco zle nechapem alebo mi nieco uslo
-na jednej strane polovica ludi pise ako je PD strasne nachylne na kvalitu nafty
-na druhej strane su na internete nazory ze PD je dokonca najvhodnejsi system na jazdu na olej lebo nafra sa v PD-cku zohrieva na velku teplotu preto PD potrebuje dokonca palivovy chladic (zohrievanie paliva je pre olej idealne) a PD ma pre kazdy valec osobytny system takze ak by sa jeden pokazil da sa relativne lacno a jednoducho vymenit za druhy na rozdiel od inych systemov kde treba menit cerpadlo co je velmi zlozite a financne nakladne
tak kde je ta narocnost na naftu?
referujem info ktore som som sa docital uvitam nazory ostanych ci nahodou nieco zle nechapem alebo mi nieco uslo
co je financne narocne????
jako treba repas u CR za za 2-5 tis max? u rotacky TDI nevim,ale ta zase vydrzi daleko vic
jako treba repas u CR za za 2-5 tis max? u rotacky TDI nevim,ale ta zase vydrzi daleko vic
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne