Golf IV 1.9 ARl sporadicky nekuri,nečistota v chladiacej kap

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
snake24
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Golf IV 1.9 ARl sporadicky nekuri,nečistota v chladiacej kap

Příspěvek od snake24 »

zdravim, no ako je vidno s témy mam 2 problémy, takze uz dlhsie pozorujem ze čim dalej tym viac mam špinavu vyrovnavaciu nadrzku na chladiacu kapalinu, ked otvorim veko je tam taky povlak hore čo vyzera ako bahno, myslel som ze je to olej ale nie je to mastne a voda vyzera totalne ako hrdzava, (auto velmi zle chladilo cez leto-nešli ventilátory takze som dolieval vela destilky) inak chladič mam novy.. asi pol roka

2.problem v poslednej dobe pozorujem ze počas jazdy začne ist studeny vzduch, stane sa tak vacsinou ked vyradim rychlot alebo zostanem stat na mieste, akonahle dostane motor otačky tak začne kuriť, mam dojem ze vodna pumpa by mohla byt KO(toči sa len oska bez turbinky) čo ma nieco spolocne urcite aj s prvym problemom pretoze voda sa mi strašne peni, uplne vre a v letnych mesiacoch mi ju vyražalo cez tu vyrovnavaciu nadrzku...

skuste mi niekto poradit.. typ auta uvedeny v popise DAKUJEM :)

PS: nie som tu nový len som zabudol heslo na stary učet..
GIV 1.9 TDI GTI, ARL 110kw, Weitec -6cm, KAT-On, EGR-Off(predany), Audi A4 3.0tdi Quattro 150kw, 6st. manual.
kajakgsxr
Přispěvovatel

Re: Golf IV 1.9 ARl sporadicky nekuri,nečistota v chladiacej

Příspěvek od kajakgsxr »

snake24 píše:zdravim, no ako je vidno s témy mam 2 problémy, takze uz dlhsie pozorujem ze čim dalej tym viac mam špinavu vyrovnavaciu nadrzku na chladiacu kapalinu, ked otvorim veko je tam taky povlak hore čo vyzera ako bahno, myslel som ze je to olej ale nie je to mastne a voda vyzera totalne ako hrdzava, (auto velmi zle chladilo cez leto-nešli ventilátory takze som dolieval vela destilky) inak chladič mam novy.. asi pol roka

2.problem v poslednej dobe pozorujem ze počas jazdy začne ist studeny vzduch, stane sa tak vacsinou ked vyradim rychlot alebo zostanem stat na mieste, akonahle dostane motor otačky tak začne kuriť, mam dojem ze vodna pumpa by mohla byt KO(toči sa len oska bez turbinky) čo ma nieco spolocne urcite aj s prvym problemom pretoze voda sa mi strašne peni, uplne vre a v letnych mesiacoch mi ju vyražalo cez tu vyrovnavaciu nadrzku...

skuste mi niekto poradit.. typ auta uvedeny v popise DAKUJEM :)

PS: nie som tu nový len som zabudol heslo na stary učet..
těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava,jde ti někde tlak ze spalovacího prostoru do vody
snake24
Sběrač informací

Příspěvek od snake24 »

fuuu to nie je nič moc... náklady na opravu, CCA ???
GIV 1.9 TDI GTI, ARL 110kw, Weitec -6cm, KAT-On, EGR-Off(predany), Audi A4 3.0tdi Quattro 150kw, 6st. manual.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Záleží jak moc poctivě to chceš pojmout a jestli dělat sám nebo někam zadat.
snake24
Sběrač informací

Příspěvek od snake24 »

mechanika nemam velmi draheho, material ma zaujima... inak ja som si myslel ze to moze byt to tesnenie lebo cele leto mi vrela voda, nevedel som zohnat ventilatory ani riadiačku za schopnu cenu, kazdy predaval len celu stenu, co mi bolo nanič...
snake24
Sběrač informací

Příspěvek od snake24 »

inak len pre info, dielievam raz za 2 tyzdne len tolko co je od minima po maximum v nadrzke.

dnes ako som dolieval znova bola na vrchu čierno oranžova pena
snake24
Sběrač informací

Příspěvek od snake24 »

nikto neporadi???? :?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“