prosím o radu s čerpadlem paliva Octavia 1,9tdi 66kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pavel Vávra
Sběrač informací
Odpovědi: 0

prosím o radu s čerpadlem paliva Octavia 1,9tdi 66kw

Příspěvek od Pavel Vávra »

Prosím o radu s octavií.Mám problém který již vygradoval a to - Ocvtavia 1,9tdi,rok 2000,66kw při přidání plynu nechtěla jet a zastavovala se ,ale jen na cvíli.Teď při včerejší jízdě zdechla úplně a chci se zeptat - nafta není v trubkách vůbec je vidět že mezi filtrem a hlavním čerpadlem není nafta,filtr je nový před týdnem.Je podávací čerpadlo v nádrži? nebo ne?někdo mi tvrdí že není,že tam je jen ukazatel stavu a nasává naftu jen to hlavní přes filtr a přitom jsem našel čerpadlo paliva do nádrže na Oct.1,9 tdi - Pierburg,tak jak to je?Chci začít tím že čerpadlo by asi kleklo to v nádrži,pokud tam je.Jinak jew to to hlavní co dává do trysek.Dík za rady předem.Pavel
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

cerpadlo tam neni.je tam jen plovak.podivej se na jeho zaneseni.vetsinou to lidi necisti a sitko se totalne ucpe.tim bych asi zacal.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Pavel Vávra
Sběrač informací

Dík za radu.Ale měli venku ten plovák v servisu a mělo by to být čisté.Protože to že nedávkuje palivo mi dělalo již cca 3 týdny,ale pomohlo nalití na půl nádrže a nesmělo to klesnout pod čtvrt nádrže a jelo to bez potíží,ale jakmile to došlo k čtvrtce tak to přestalo dávat a začalo to škubat jakoby,prostě at jsem přidal jak chtěl tak to nejelo jen na minimum otáček cca 1300. ale nedalo se to ,bylo to v servisu a na Vagu nic nebylo,a teď to zdechlo totálně a nafta ale k čerpadlu přes fitr nejde a fitr nový je.Ještě mi říkali že to hlavní čerpadlo co dává naftu do trysek,ale to bude asi pálka.Pavel
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

prekontroluj barvy hadicek. plovak-filtr. ( cerna + modra) ( podavaci+vracecka)uz se stalo ze to bylo i prehozene.
rotacni cerpadlo jde zapojit na kratko . hadicka 10mm a petlahev s naftou. uvidis jestli si saje cerpadlo.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Pavel Vávra
Sběrač informací

dík za radu,zkusím to udělat.Jak poznám že je to čerpadlo v háji,že nebude sát?A co když bude sát v pohodě?Kde hledat chybu?Hadičky jsou nepřehozené,to jsem kontroloval.Pavel
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

vem kanystr s naftou a napoj přívod i zpatečku napřímo z kanystru a uvidíš hned kde je problem
Tiguan 2 2.0 tdi
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

Určitě máš ucpané sítko v nádrži. Otázka je jestli ti ho v servisu skutečně vyčistili? A pokud přeci ano, neznamená to, že neni znovu ucpané. Jestli máš bordel v nádrži, můžeš ho čistit do alelujaaa.
Pavel Vávra
Sběrač informací

chlapi dík za rady.Tak začnu laborovat. Pavel
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Pavel Vávra píše:chlapi dík za rady.Tak začnu laborovat. Pavel
jestli to nejede pod půl nádrže máš špatné těsnění-O-kroužek ve spoji sacího koše, proto když se dostane nad hladinunu,začne sát vduch s naftou,průhlednou hadičkou jdou bublinky,přestane to tahat,proto že vzduch- na ten se tomu nechce a skončí to ,že jednoduše zdechne,tak že nejdřív na petku,nejjednoduší věci,co uděláš doma,udělej, a v servisech se to čistí způsobem profouknem vduchem,odvzdušníme,a fakturujeme,koukni tou dírou vzadu, pod sedadlem,jesli je tam vidět nějaký stopy po demontáži,nebo rukách mechaniků, pak začni softovat a řěšit čidla a věci,který při půl nádrži nejdou a při plný jdou,podle mně jdi pouze po přívodu paliva max.přehozenejch hadičkách sání-vratka,ale vratka je menší na průmeru tak bych to asi taky vyloučil :? šel bych hned do nádrže a basta
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

v servisu možná koukli na plovák ale neměli rozebranou podstatnou část ve které je problém takže změň servis a nebo dej novej koš a jezdíš bez problémů ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Ladas píše:v servisu možná koukli na plovák ale neměli rozebranou podstatnou část ve které je problém takže změň servis a nebo dej novej koš a jezdíš bez problémů ;)
tak bych to asi viděl i já,na demontáži není nic složitého,sám jsem koukal co se dokáže najít za neidentifikovatelný materiál na dně sacího mechanismu z i čistý nafty
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Pavel Vávra
Sběrač informací

chlapi dík za pomoc,napíšu co bylo.Dík Pavel
pauli167
Přispěvovatel

Příspěvek od pauli167 »

Dneska jsem čistil sítko na motoru 1.9tdi agr a po zpětne montáži neukazuje palivoměr přitom jsem nijak plovák nepoškodil mužete mi poradit co s tím ?
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

nasadil si sací koš spravně proti šipce ?
Tiguan 2 2.0 tdi
pauli167
Přispěvovatel

Příspěvek od pauli167 »

to de i nejak otocit? A ma to vliv na ulatarel paliva?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“