|
|
 |
 | kabel na vag |  |
Zaslal: čt duben 12, 2007 12:44 pm |
|
|
| mechanik |
| Nováček |
|
 |
| Založen: 11.4.2007 |
| Příspěvky: 11 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
jaký kabel na (WV) vag je nejlepší když chci makat přes notebook?
jde mi hlavně o funkčnost atd |
|
|
|
|
Zaslal: čt duben 12, 2007 2:42 pm |
|
|
| urgi |
| Přispěvovatel |
 |
 |
| Založen: 24.8.2006 |
| Příspěvky: 468 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ OOOO A6 C6 type 4F 2.7 TDI 08/2006 motor BPP 180HP / 6 gear JMC |
|
|
|
 | Re: kabel na vag |  |
Zaslal: čt duben 12, 2007 3:21 pm |
|
|
| MAX |
| Přispěvovatel |
 |
 |
| Založen: 23.1.2006 |
| Příspěvky: 837 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
Naposledy upravil MAX dne čt duben 12, 2007 3:26 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
 | Re: kabel na vag |  |
Zaslal: čt duben 12, 2007 3:24 pm |
|
|
| MAX |
| Přispěvovatel |
 |
 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Pokud máš notes s COMem, kup si raději převodník s COM, jede na něm víc programů. |
|
|
|
|
 | |  |
Zaslal: čt duben 12, 2007 4:08 pm |
|
|
| vagus |
| Přispěvovatel |
|
 |
| Příspěvky: 670 |
| Bydliště: Praha |
|
|
 |
 |
 |
|
Ze zkušenosti mohu doporučit kabely z www.motordiag.cz a pak ještě http://shop.dieselschrauber.de/index.php/language/de - ale ty jsou cenově o dost výše a technicky v podstatě stejné.
Osobně jsem měl v poslední době možnost vyzkoušet různé kabely a s hrůzou jsem se musel přesvědčit, jaké jsou mezi nimi rozdíly!
Většina z nich nemá vůbec chráněné K-linky proti zkratu a přepětí, komunikační výstup bývá často řešen namísto nějakého solidního driveru jen dvěma tranzistory, atd.
Často výrobci jen uvádějí jako parametr "zapojení bez optočlenů", což je důležité vymezení oproti rozšířenému ovšem značně nešťastnému řešení s optokoplery, nicméně to zdaleka není všechno. Denně se na mě obrací kupa lidí, že jim ten či onen software nefunguje s nějakým konkrtétním autem nebo jednotkou, zatímco na jiných autech je vše OK. Většinou stojí za problémem nekvalitní diagnostický kabel.
Obecně bych varoval hlavně před různými polodomácími výtvory, které se nejčastěji vyznačují tím, že nemají zalité konektory a vypadají jako redukce 9pin-9pin se samostaně připojovaným kabelem.
Také si vzpomínám na nějaký, tuším polský kabel, taková větší černá škatulka se zelenou OBD-koncovkou, který mi odpálil řídící jednotku, než jsem přišel na to, že asi soudruzi někde udělali chybu... |
|
|
|
|
 | |  |
Zaslal: čt duben 12, 2007 8:47 pm |
|
|
| váha |
| Aktivista |
 |
 |
| Založen: 9.3.2006 |
| Příspěvky: 2497 |
| Bydliště: královehradecký kraj |
|
|
 |
 |
 |
|
| vagus napsal: | Ze zkušenosti mohu doporučit kabely z www.motordiag.cz a pak ještě http://shop.dieselschrauber.de/index.php/language/de - ale ty jsou cenově o dost výše a technicky v podstatě stejné.
Osobně jsem měl v poslední době možnost vyzkoušet různé kabely a s hrůzou jsem se musel přesvědčit, jaké jsou mezi nimi rozdíly!
Většina z nich nemá vůbec chráněné K-linky proti zkratu a přepětí, komunikační výstup bývá často řešen namísto nějakého solidního driveru jen dvěma tranzistory, atd.
Často výrobci jen uvádějí jako parametr "zapojení bez optočlenů", což je důležité vymezení oproti rozšířenému ovšem značně nešťastnému řešení s optokoplery, nicméně to zdaleka není všechno. Denně se na mě obrací kupa lidí, že jim ten či onen software nefunguje s nějakým konkrtétním autem nebo jednotkou, zatímco na jiných autech je vše OK. Většinou stojí za problémem nekvalitní diagnostický kabel.
Obecně bych varoval hlavně před různými polodomácími výtvory, které se nejčastěji vyznačují tím, že nemají zalité konektory a vypadají jako redukce 9pin-9pin se samostaně připojovaným kabelem.
Také si vzpomínám na nějaký, tuším polský kabel, taková větší černá škatulka se zelenou OBD-koncovkou, který mi odpálil řídící jednotku, než jsem přišel na to, že asi soudruzi někde udělali chybu... |
tak to stebou zas tak moc nemůžu souhlasit,mám kabel USB fastKKL nebo jak se to menuje od motordiagu a když sem to jen tak ze zájmu rozdělal tak na rovinu ti můžu říct že to je pěknej bastl... |
|
_________________ Audi A4 avant 2,5TDI quattro powered by Drag Power |
|
|
|
 | |  |
Zaslal: čt duben 12, 2007 10:20 pm |
|
|
| MAX |
| Přispěvovatel |
 |
 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| váha napsal: | | tak to stebou zas tak moc nemůžu souhlasit,mám kabel USB fastKKL nebo jak se to menuje od motordiagu a když sem to jen tak ze zájmu rozdělal tak na rovinu ti můžu říct že to je pěknej bastl... |
Mě by spíš zajímala ta funkčnost, jeli opravdu tak dobrý. |
|
|
|
|
Zaslal: pá duben 13, 2007 6:09 am |
|
|
| váha |
| Aktivista |
 |
 |
| Založen: 9.3.2006 |
| Příspěvky: 2497 |
| Bydliště: královehradecký kraj |
|
|
 |
 |
 |
|
| MAX napsal: | | váha napsal: | | tak to stebou zas tak moc nemůžu souhlasit,mám kabel USB fastKKL nebo jak se to menuje od motordiagu a když sem to jen tak ze zájmu rozdělal tak na rovinu ti můžu říct že to je pěknej bastl... |
Mě by spíš zajímala ta funkčnost, jeli opravdu tak dobrý. |
funkčnost dobrá,když se ti ho zrovna podaří strčit do zásuvky...v autě samozřejmě  |
|
_________________ Audi A4 avant 2,5TDI quattro powered by Drag Power |
|
|
|
 | |  |
Zaslal: pá duben 13, 2007 7:25 am |
|
|
| patrik.kloucek |
| Aktivista |
 |
 |
| Založen: 22.12.2006 |
| Příspěvky: 1169 |
| Bydliště: Hradec Kralove |
|
|
 |
 |
 |
|
mam taky kabel od motordiagu KKL COM no je pravda ze do nekterejch zasuvek teda moc nejde.Treba na moji alhambre je to docela problem ho tam zasunout(kabel ) ale terba vcera na A4 tam sel uplne paradne...tak nevim kde je chyba .....ale jinak spokojenost  |
|
_________________ VW PASSAT VARIANT 4Motion AVG 81KW,11/99,egr off, predtim ALHAMBRA TDI 81KW,r.v. 98 AFN |
|
|
|
Zaslal: pá duben 13, 2007 9:54 am |
|
|
| Blanka |
| Nováček |
|
 |
| Založen: 21.8.2006 |
| Příspěvky: 15 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Já jsem si kabel od motordiagu odnesla včera, do auta šel napíchnout sice silou, ale fachá a to je hlavní  |
|
|
|
|
 | |  |
Zaslal: pá duben 13, 2007 6:07 pm |
|
|
| Vopi |
| Přispěvovatel |
|
 |
| Založen: 25.10.2006 |
| Příspěvky: 242 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Osobně jsem měl taky rozdělán kabel od motordiagu a jeho provedení (co se týče HW) je tak jak by to melo byt, ale co se týče preciznosti, tak jsem videl lepsi praci a souhlasim s Vahou (
Nicmene zastavam stejneho nazoru jako Vagus (co se týče provedení), nebrat dostupne verze kabelu s optočlenama ! Verze s optočlenama by nebyl spatný nápad, ale rozhodne bych prehodnotil výber soucastek oproti tomu co voli čínský výrobci (hold cena rozhoduje a pak až kvalita).
Každý precizne udelany kabel by mel obsahovat speciální drivery, které jsou navržený tak aby jejich přepodní charakteristika odpovídala norem ISO (KWP..) - týká se to převážně firem Motorola, Vishay ... Ale bohuzel prevazna cast obchodniku neví ani co prodávaji, takze tady bych dal na názor lidi, které už něco odzkouseli !!! |
|
|
|
|
 | |  |
Zaslal: út duben 17, 2007 12:58 am |
|
|
| MAX |
| Přispěvovatel |
 |
 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| váha napsal: | funkčnost dobrá,když se ti ho zrovna podaří strčit do zásuvky...v autě samozřejmě  |
Už ho mám. Přesně jak píšeš, funguje dobře, ale je trochu těsnej. |
|
|
|
|
 | kvalitne kable |  |
Zaslal: út květen 15, 2007 8:05 pm |
|
|
| tibiz |
| Sběrač informací |
|
 |
| Založen: 15.5.2007 |
| Příspěvky: 28 |
| Bydliště: Kosice |
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 | Re: kvalitne kable |  |
Zaslal: út květen 15, 2007 9:44 pm |
|
|
| kevino |
| Aktivista |
|
 |
| Příspěvky: 4667 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
vyzeraju ako tie o ktorych pise vagus a tak trocha vyzeraju ako HOME MADE, ale neviem posudit kvalitu takze kto od nich nieco mate napiste skusenosti. dik |
|
_________________ V dnešnej dobe bezohľadnej cestnej dopravy existujú dva druhy chodcov - rýchli a mŕtvi.  |
|
|
|
|
|