Ventilator kúrenia B5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
starec
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Ventilator kúrenia B5

Příspěvek od starec »

Potrebujem radu - prestal sa krútiť ventilátor kúrenia / climatronik /. Po jeho demontáži z vozu som zistil, že sa motor dosť ťažko točí. Potreboval by som ho prečistiť, len neviem čím, aby som nepoškodil vedenie statoru. Prípadne ako sa dá demontovať z osky motora vrtula. Ventilátor je 8D1820021.
Vopred dík za rady.

Obrázek
Obrázek
Passat 1,9TDI, 81kW, 1998, AFN
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

já to na oktě ty futra protáh WD čkem prostě sem si stím hrál tak dloiho až to chodilo z lehka a pak to protáhl mazivem ve spreji
ta vrtule de sundat za pomocí stahováku já si jí jen povysunul aby sem se dostal k futru pod ní a mohl to rozhejbat
jinak to čistím normálně čističem na brzdy ve spreji a neni problém
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
starec
Sběrač informací

Příspěvek od starec »

Dík "p.s.", prečistil som to WD-čkom a následne aj čističom brzdy a pomohlo to - ešte to nie je ono, ale už sa roztočí aj z laboratórneho zdroja. Ešte to pár krát prestriekam a potom premažem. Myslíš, že silikónový sprej bude OK?
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

já na to měl nákou vazelínu ve spreji od libhera ale silikon by měl stačit taky ;)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
starec
Sběrač informací

Příspěvek od starec »

Založil som ventilátor a po dvoch dňoch trápenia išiel opäť von - kompletná rozborka. Výsledok - motorček KO. Jedna plôška na statore (pre zberací uhlík) kompletne zodraná - viď foto. Idem zháňať náhradu.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“