Jak zjisti zda je vadna baterka, usměrňovač napětí,či altik?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Horak.Rada
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jak zjisti zda je vadna baterka, usměrňovač napětí,či altik?

Příspěvek od Horak.Rada »

Ahojte.Dnes jsem vyjel s plneě nabitou baterkou a auto ujelo asi 8 km a rožla se kontrolka jako u ESP, tak jsem rychle frčel ke garáži.Tam jsem udělal zátěžový test a v autě pustil co nejvíce spotřebičů, včetně vyhřívaní sedaček na plný výkon.Najednou začalo kolísat podsvícení palubní desky a světla zhasle.Při zamykání bylo cítit, že i central měl problém se zamčením dveří.Kontrolka dobíjení nesvítí.Podotýkám, že se jedná o vw passat r.v. 2002 a doposud je tam původní baterka.Tak nevím jak mám zjistit zda je vadná baterka, altík, či usměrňovač napětí. VAG mi napsal chybu 17911 17911 - Signal zatizeni od svorky alternatoru DF Nesmyslny signal.Co poradíte, jak zjistit závadu?
Horak.Rada
Přispěvovatel

Podotknu,že baterku jsem už parkrát nabíjel.Tak nevím zda se tak může projevit baterku, že už má svoje za sebou. :?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Kukol by som sa osciloskopom ci je vidno vsetky fazy (polvlny). Ale vidim to na altik
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Vem si multimetr,nebo volt metr.. dej ho na kontakty baterky bez nastartovanýho motoru a musí ukazovat okolo 12-13V. Pak můžeš s nastartovaným motorem a musí ukazovat něco mezi 13-14,5V ..cokoliv mín nebo víc je blbě.. Pokud min bez motoru,je špatná baterka..Pokud min s motorem tak dobíjení. Pokud víc bez motoru máš zázračnou baterku,pokud víc s motorem máš naprd regulátor dobíjení..
Horak.Rada
Přispěvovatel

osciloskop nemám, ani nevím o nikom kdo jej má.Není snadNější řešení jak to zjistit.Pokud by byla atík v háji.Tak by svítilo dobíjení na palubní desce ne?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Napr. ked prdne jedna dioda tak kontrolka sa tvari ze je vsetko OK len ti cez noc vybije baterku.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Woko_O píše:Vem si multimetr,nebo volt metr.. dej ho na kontakty baterky bez nastartovanýho motoru a musí ukazovat okolo 12-13V. Pak můžeš s nastartovaným motorem a musí ukazovat něco mezi 13-14,5V ..cokoliv mín nebo víc je blbě.. Pokud min bez motoru,je špatná baterka..Pokud min s motorem tak dobíjení. Pokud víc bez motoru máš zázračnou baterku,pokud víc s motorem máš naprd regulátor dobíjení..
Presnejšiu radu už ani nemôžeš dostať .
Vlani v Grécku nešlo naštartovať auto . Kúpil som na prvej pumpe novú baterku a po jej namontovaní začala svietiť kontrolka dobíjania . V servise zistili zodraté uhlíky alternátora . Alternátor sa snažil dobíjať skratovanú baterku zo všetkých síl , až zodral uhlíky .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Milten007
Přispěvovatel

Příspěvek od Milten007 »

TDI tech: ked sa pokazi ta jedna dioda tak tu baterku to vybije cez noc len tak ako keby doskratu ?
Horak.Rada
Přispěvovatel

Dobře.Dnes to proměřím ale myslím, že budu kupovat také novou baterku.
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Kdysi mi klekla baterka a absolovoval jsem malou okružní jízdu.
1) - Servis: Přebijí to pane, to je alternátor v hajzlu.
2) - Chlapík co opravoval alternátory: Ukažte, no jo, to dobijí málo, to je alternátor.
3) - V servisu a prodejně autobaterií: Nastartujte, přidejte plyn. Dobijí to parádně, máte vyzkratovaný článek na baterce. Stavte se pozítří, objednáme.
4) - Chlapík co má elektroservis: Dobijí to v pohodě, to je baterka. To víte, musíte na to mít pořádný měřák.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Horak.Rada
Přispěvovatel

A nakonec to bylo čím?Baterka,nebo altík?
Horak.Rada
Přispěvovatel

Tak po proměření zjištěno, že je altík v háji.Při nastartování a postupněm proměřování na pólech baterie jsem zjistil, že pokud jsem zapl světla, výhřes sedaček, mlhovky, ventilátor na plné peckytak altíik nestíhá dobíjet, napětí v baterce hrozně rychle padalo a postupně se začli rozsvěcovat kontrolky a nakonec zhaslo osvětlení palubní desky, včetně světel.Akorát nechápu, proč mi na palubce nestvítí dobíjení(když je problém v altíku).Je to možné?
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Odpoveď máš vyššie - TDI tech , alebo nedostatočný výkon alternátora , ktorý môžu robiť kľzajúci remeň , malé uhlíky , straty vo vedení , alebo aj zlá baterka . Nenapísal si aké napätia si nameral .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

když si sečteš příkon toho všeho, co jsi zapnul, tak je jasné, že napětí bude na volnoběh klesat. zvlášť když máš baterku starou 10let a po startu to do ní musí altík pořádně cpát. pokud by byla baterka ok, nemůže se stát, že auto sotva zamkneš! tomu odpovídá i to rozsvěcování kontrolek.

pujč si klešťový ampermetr a změř proud mezi baterkou a altíkem po startu.
a úplně snadno může třeba ráno u studeného auta změřit napětí na baterce před startem. určitě tam nebude cca 12,3-12,6V (bude mrznout, napětí trochu klesne z normálních cca. 12,6V)
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

Horak.Rada píše:A nakonec to bylo čím?Baterka,nebo altík?
Ja som mal problém so STARTROM, meral som bateriu, dobíjanie, nová baterka a nakoniec to bol starter. Zvlášť ráno.Ale teba sa to netýka, to len tak na okraj. ;)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“