výroba stahováku na ložiska kol octavia 1 tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lukas.novot
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

výroba stahováku na ložiska kol octavia 1 tdi

Příspěvek od lukas.novot »

Je tady někdo kdo mi vyrobí stahovák na pření ložisko kola octavii. Nechci dávat 2000 za sadu.
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

A to si jako myslíš že ti to někdo vyrobí levnějc? Materiál a nějaká ta hodinka u soustruhu bude taky něco stát.
Pořiď si lis a budeš vysmátej, protože lis využiješ na vícero věcí.
Pokud to chceš jednorázově tak si to nech radsi někde vyměnit. Většinou se ceny pohybujou 500+ za jedno ložisko.
Elektronika auta a technika........
776 829390
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Nedávno jsem se díval zde http://www.youtube.com/watch?v=3ue4NMI2KQI

a tady to vypadá krásně :D ale jde to někde koupit ty sady a přípravky?To bude palba jak prase ale myslím že se to dá vymyslet,ale chce to trochu představivosti.

Já mám lis a kolikrát vypodložit tu těhlici a nejednou se mi stalo že sem lisoval, podložil to prostě dobře,ale to ložisko tam drželo fest a zohnul jsem u těhlici!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jen mi zaráží, jak tam vše pěkně navedou, ložisko tam v klouzne, náboj tam v klouzne, atd. Možná by to nechtělo zánovní voňavku, ale pořádnou šunku jezdící 10 let v soli... :(
nepropadat panice...
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Právě že mam taky lis a uděláš na tom skoro vše. Vedle mam krabici s všemožným bordelem, starejma ložiskama, kolečkama z převodovek a různou podobnou veteší a vždycky se tam najde něco vhodnýho na podložení. Na octávky se mi jako ideální podložky osvědčily ložiska z renault master.
Elektronika auta a technika........
776 829390
lukas.novot
Přispěvovatel

Příspěvek od lukas.novot »

hmm tak to budu muset sehnat trapézový šroub pár matek a na soustruhu nechat udělat nějaký tvar který vytlačí ložisko za jeho okraj ja.
Na bazosi a taky tady prodával jeden maník stahovák na píst zadních brzd za 500 tak jsem si říkal že do tisíce by to někdo mohl vyrobit . A lis nechci ...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

jericho-3 píše:Jen mi zaráží, jak tam vše pěkně navedou, ložisko tam v klouzne, náboj tam v klouzne, atd. Možná by to nechtělo zánovní voňavku, ale pořádnou šunku jezdící 10 let v soli... :(
JJ.Kolikrát ten megalis co máme na dílně zašponovaný jak kráva,mrčí,světla okolo skoro nesvítí jaký má odběr,já skovaný za dveřma jen co rukou dostanu na páku a nende a nende...Pak obrovská rána a ejhle a už to jde...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

Nějak mu zmizela poloosa a pak tam zase byla :D
Je to reklama na ty přípravky a ne návod jak na to.
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
ThrashTheTrash
Aktivista

U těch videí jde podle mě o to že co auto to tvary přípravků a mít na každý auto X přípravků, je nereálný pro každýho z nás v podstatě!Už několikrát sem nemohl na fabii prostě ničím vyrazit poloosu z náboje, musel jsem jí vymontovat celou s těhlicí,dát pod lis a asi pod cca 10 tunama to teprve po velké ráně kladivem vyjelo,to bylo tak zažraný že to není ani snad možný! To pak asi nezbyde nic jinýho!
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Už jsem ji vypaloval švajcem abych mohl vyměnit ložisko.Byl jsem rád že to ustála alespoň těhlice...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ten pripravok je dobry akurat tak nato ked potrebujes vymenit zadne loziska napr. na Octe 1U 4x4. Vtedy sa naozaj hodi pretoze ti naozej usetry kopec roboty a geometriu k tomu. Preto som si ho vyrobil nakolko mam na to stroje a prostrednictvom kamosa pristup k CNC laseru, kedze vtej dobe ked som ho potreboval tak taketo hracky neboli k dostaniu a hlavne to nebola celkom najlacnejsia zabavka. Ale dnes sa to da kupit barz kde a za par supiek. Kupit to vijde jednoznacne lacnejsie a rychlejsie.

A na ten zbytok ti 10t lis bude bohate stacit ako som uz pisal. Ale ked si nedas povedat a myslis si ze to ide tak lahko ako tomu borcovi v tom videu tak si zij v tej rozpravke nadalej. Ano niekedy to ide aj tak lahko, ale to je iba ojedinela vynimka. Vacsinou to ide dost blbo.
A som zvedavy ako si poradis s primrznutym vnutornym prstencom z loziska ku unasacu. Sem tam ide lahko ale vacsinou je to boj.
No a ked ti pride auto s tak fajne zazratym loziskom v naboji od soli (napr. z FIAT Ducato) , ze ani unasac z neho nebudes moct dostat von potom ti vysvetlim preco som si vyrobil 27t lis, 30mm hrube prizmi a naco mi je autogen. Tolko z mojich skromnych skusenosti.

A hlavne nezabudni nalisovat lozisko opacne! :roll:
ThrashTheTrash
Aktivista

TDI tech píše:Ten pripravok je dobry akurat tak nato ked potrebujes vymenit zadne loziska napr. na Octe 1U 4x4. Vtedy sa naozaj hodi pretoze ti naozej usetry kopec roboty a geometriu k tomu. Preto som si ho vyrobil nakolko mam na to stroje a prostrednictvom kamosa pristup k CNC laseru, kedze vtej dobe ked som ho potreboval tak taketo hracky neboli k dostaniu a hlavne to nebola celkom najlacnejsia zabavka. Ale dnes sa to da kupit barz kde a za par supiek. Kupit to vijde jednoznacne lacnejsie a rychlejsie.

A na ten zbytok ti 10t lis bude bohate stacit ako som uz pisal. Ale ked si nedas povedat a myslis si ze to ide tak lahko ako tomu borcovi v tom videu tak si zij v tej rozpravke nadalej. Ano niekedy to ide aj tak lahko, ale to je iba ojedinela vynimka. Vacsinou to ide dost blbo.
A som zvedavy ako si poradis s primrznutym vnutornym prstencom z loziska ku unasacu. Sem tam ide lahko ale vacsinou je to boj.
No a ked ti pride auto s tak fajne zazratym loziskom v naboji od soli (napr. z FIAT Ducato) , ze ani unasac z neho nebudes moct dostat von potom ti vysvetlim preco som si vyrobil 27t lis, 30mm hrube prizmi a naco mi je autogen. Tolko z mojich skromnych skusenosti.

A hlavne nezabudni nalisovat lozisko opacne! :roll:
Svatá pravda s DUCATEM, proto dodávky posílám pryč, to je za trest dělat!
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Ducata dělám celkem často a někdy je to fest boj.To máme lis který tlačí 80tun...A mrčí a nejde a nejde...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Mozno panko z videa bude nejaky bratranko Chucka Norisa podla fuzov pod nosom, asi preto mu to tak ide ;)
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

ThrashTheTrash píše:Nedávno jsem se díval zde http://www.youtube.com/watch?v=3ue4NMI2KQI

a tady to vypadá krásně :D ale jde to někde koupit ty sady a přípravky?To bude palba jak prase ale myslím že se to dá vymyslet,ale chce to trochu představivosti.
příde mi že se to lisuje "přes kuličky" což se mi nejeví dobře (wallbash)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“