Mám Nissan Patrol 2.8TD ... statndartně je tam turbo Garrett (myslim Gt1750v) s regulací wastegate ... rád bych instaloval turbo z Renaultu... Gt2559v (nepodstatný) který je ovšem VNT (reulace přes variabilní naklápění lopatek) ... vim že se to tu řešilo a že jste tu koumáci a určitě mi poradíte jak to zapojit či předělat aby ty VNT fachaly cca jako seriovej WG..
Vím že je to můj 1. příspěvek, ale mám tady toho hodně načteno A přesto když použiju "hledat" tak nic moc... nezlobte se na mě a poraďte díky
Mám Nissan Patrol 2.8TD ... statndartně je tam turbo Garrett (myslim Gt1750v) s regulací wastegate ... rád bych instaloval turbo z Renaultu... Gt2559v (nepodstatný) který je ovšem VNT (reulace přes variabilní naklápění lopatek) ... vim že se to tu řešilo a že jste tu koumáci a určitě mi poradíte jak to zapojit či předělat aby ty VNT fachaly cca jako seriovej WG..
Vím že je to můj 1. příspěvek, ale mám tady toho hodně načteno A přesto když použiju "hledat" tak nic moc... nezlobte se na mě a poraďte díky
Ja si osobne myslim ze budes to potrebovat elektrifikovat. Bez ECU asi variabilne turo moc chodit nebude. Navyse musis prekopat pretlak na podtlak...
Proč.? Jak to tam funguje? To je to tak rozdílný...? Kdybych tam napáchal starou membránu a jen zapojil tak by to nefacholo jo.? Nebo to upně "ucpat" (to mám teď WG uplně zaslepenej... díky za odpovědi..
a prostě přehodíš podtlak za přetlak
pak 2 budíky ideálně stejný 0-4 bary
jednim změříš přetlak ve svodech a druhym tlak v sání
zkus pohledat ,. nastavení - té banky je tu hodněkrát popsáno
takže vemu membránu (baňku) ze starýho turba s WG ovládanou předlakem ze svodů sání a nahodim jí na tohle nový VNT turbo jo a bude to ready.? Nastavim si ji (baňku) podle budíku na požadovanej tlak aby se mi nerozletěla palice a juchuchů... ?
To o přehození pružiny a předělání dodaný VNT membrány si tu ještě pročtu... nějakej odkaz.? Díky a omlouvám se že je to ve skupině VW ale je to nejvíc na očích
Turbo samo na vykonu pomuze nafta a cerpadlo se poladi jem mi neleze dohlavi to Vnt jak se to bude chovat.. ...seriovy turbo tlaci max 1bar ve 3000ot. .. tohle novy bych chtel aby tlacilo cca 1,5 - 2bar v nizsich ot. Co si o ty Gt2559v myslite, jak se bude chovat?
Nad turba si samo sednu jen mi vysvetli jak se chovaj ty lopatky kdyzn am dam tu pretlakovou membranu ze staryho...?
tak nevim jak je natom patrol ale ja na moji t4 když přidam naftu na čerpadle skoro na max tak mi turbo normalně stiha a nehuli.Pokud nebude davat nake větši trysky tak je to si myslim zbytečne.Naco mu budou 2bary když to nenakrmi naftou.
řikám že vše ostatní je vyřešené...nafta,cooler,trysky, čerpadlo,budík tlaku turba, oleje.... jde mi jen o tu regulaci lopatek.. jak to vevnitř chodí...jestli teda stačí přehodit membrána přetlaková a natáhnou to od svodů sání jako u WG a nastavit otvírání "regulaci tak aby nešla přes cca 2 Bary..