alu kola - názor
Moderátoři: šulda, Moderátoři
alu kola - názor
cau
pritelkyne chce alu kola, zbezne jsem proletl inet a zjistil, ze asi hromada jich nema schvaleni - homologaci nebo atest. vse je mi jasne, jen se chci v tomto tematu zeptat kolik lidi zhruba jezdi na kolach bez homologace?
jestli nikdo, tak nechapu ze je takova nabidka...
jinak si vybrala nejaky cerny s lestenim a ten typ s homologaci co chce uz asi nedelaji, tak vybira dalsi... vse je o designu a ty co se ji libi, tak zrvna jsou bez atestu.
dik za nazory a rady
pritelkyne chce alu kola, zbezne jsem proletl inet a zjistil, ze asi hromada jich nema schvaleni - homologaci nebo atest. vse je mi jasne, jen se chci v tomto tematu zeptat kolik lidi zhruba jezdi na kolach bez homologace?
jestli nikdo, tak nechapu ze je takova nabidka...
jinak si vybrala nejaky cerny s lestenim a ten typ s homologaci co chce uz asi nedelaji, tak vybira dalsi... vse je o designu a ty co se ji libi, tak zrvna jsou bez atestu.
dik za nazory a rady
serou me motorkari s dalkovema svetlama, bandit power
-
slovacek.milos
- Aktivista
že by ten atest byl nějak viditelný jsem si nikdy nevšiml, tady stím nadělají at se dou podívat do ameriky lidí jak sraček aut jak najebaných a nikdo to neřeší
kdo co řídí za to si odpovídá
paxe je zatím taková že pokud si pachatel nebo poškozený u DN
fízl vyleze s fotákem a nafotí všechny pneumatiky pro pojištovnou a jdou zatím jen po gumách
kdo co řídí za to si odpovídá
paxe je zatím taková že pokud si pachatel nebo poškozený u DN
fízl vyleze s fotákem a nafotí všechny pneumatiky pro pojištovnou a jdou zatím jen po gumách
U ALU kol bývá často problém s nesprávným indexem ETxx. Pokud použiješ disky s malým ET, sice to bude vypadat efektně v tom smyslu, že kola budou jakoby víc ven z blatníků, ale má to dva velmi nepříjemné průvodní jevy. Předně velmi trpí ložiska kol, protože díky posunutí disků ven se čep nápravy láme a ložisko dostává přes wocas, a zadruhé se pravděpodobně budou sjíždět gumy z vnitřních stran.
Takže pokud ALU kola, pak určitě pouze schváleného rozměru a ET indexu - potom nemůže být problém.
Takže pokud ALU kola, pak určitě pouze schváleného rozměru a ET indexu - potom nemůže být problém.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
-
slovacek.milos
- Aktivista
co píše marek nějaké extra litáky široké tak trpí ložiska, ohýbají se těhlice, jízda na podlélných kolejích to je tak ustřelovačka,
pokud jsou alkola náhradou za plecháče tak v pohodě a jestli některé nevydrží napiš uživateli kaad od přerova ten lakuje a al kola opravuje
asi před rokem mi borec přivezl origo litáky ford s pěknýma gumama, zajemci byli ale jak jsem kola ukázal na vyvažovačce
nikdo je nechtěl
ohýbají se i kvalitní není to problém jen nehomologovaných
pokud jsou alkola náhradou za plecháče tak v pohodě a jestli některé nevydrží napiš uživateli kaad od přerova ten lakuje a al kola opravuje
asi před rokem mi borec přivezl origo litáky ford s pěknýma gumama, zajemci byli ale jak jsem kola ukázal na vyvažovačce
ohýbají se i kvalitní není to problém jen nehomologovaných
jo diky za info
nechci nejaky brutal kola a už vubec ne s nizkym ET aby přečuhovaly přes blatniky...
hledam rozmer jakej ma byt na aute, akorat me zarazi ze hodne tech nabizenych kol nema homologaci, tak proto se ptam jestli to lidi kupujou
predpokladam ze u DN policajti kdyby chteli a hledali, tak bude nejaky atest na vnitrni strane kol, vim ze vetsinou juknou na gumy a vzorek a to je tak vse
vetsinou splnujou nejaky standarty tvrdosti TUV atd, jen nemaji homologaci, takze tak
dik
nechci nejaky brutal kola a už vubec ne s nizkym ET aby přečuhovaly přes blatniky...
hledam rozmer jakej ma byt na aute, akorat me zarazi ze hodne tech nabizenych kol nema homologaci, tak proto se ptam jestli to lidi kupujou
predpokladam ze u DN policajti kdyby chteli a hledali, tak bude nejaky atest na vnitrni strane kol, vim ze vetsinou juknou na gumy a vzorek a to je tak vse
vetsinou splnujou nejaky standarty tvrdosti TUV atd, jen nemaji homologaci, takze tak
dik
serou me motorkari s dalkovema svetlama, bandit power
- jirkastrachota
- Přispěvovatel
já mám nehomologovaný kola už asi pět let, nejaký italský výrobce, ran už dostaly požehnaně, ale zatim jediný problém byl s nekvalitním, loupajícím se lakem. jinak vše o.k.
octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO
Aby byla kola homologovaná, musela by mít na čelní straně (viditelné zvenku) vyražené či odlité číslo schválení KBA. Kolik takových kol kromě originálních jste na autech viděli? Naprostá většina kol za přijatelné ceny homologaci nemá. Zatím to úřady neřeší, tak bych to neřešil taky.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
no ono jde o to ze ten policajt kdyz se nasere tak po tobe muze chtit velkej technicak,jestli tam máš ty liťáky zapsany ,a pokud je mas zapsany tak by jsi ho mel vozit u sebe nebo aspo typovej list od tech kol,,ale zálezi na kteryho kápneš,treba tady v brne na to prděj ale v ivančicích by si zgustli
VW G4 1,9 Tdi PD 85 kw AJM-chip cca 160 hp, 5,2 kw hudba 
-
slovacek.milos
- Aktivista