Dobrý den,
chci se zeptat, po dlouhé době jsem se svezl manželčiným autem, a jedna věc mě tam zrazila, a nedokážu si ji nějak reálně vysvětlit.
Když dobržďuji až do úplného zastavení vozu, tak na posledních cca 2 metrech dráhy, při rychlosti tak odhaduji 5-7 km/h tak cca 2x procvakne ABS.
Podotýkám, že je to na úplně suché vozovce, bez písku anebo jiných adhezi zhoršujících veličinách.Bržední je vždy standartní až mírné. Prostě a jednoduše ABS tam nemá co zabírat.
Těžko to popsat, je to takové lehké prokřupnutí a zadrnčení pedálu - těsně před zastavením, prostě jak když se ABS chytne na ledě..akorát že tam nikde žádné kolo proklouznout nemá.
Prosím nestekal se stím někdo?
Díky,
Martin
Díky
Brzdy A6 2.5 TDI 132 kW, r.v.2003
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Todle dělá zavzdušněné ABS. Nedělalo se něco na brzdové soustavě?vyměna kapaliny nebo tak něco?
Mě se to stalo taky na jedné Audině.Musím to ještě dořešit. Skoušel jsem to podle jednoho návodu přes VAG ovzdušnit ale nějak to nefičelo. A někdo mi pak radil přes Akční člen od ABS. Musím se na to během dalšího týdne podívat.
Mě se to stalo taky na jedné Audině.Musím to ještě dořešit. Skoušel jsem to podle jednoho návodu přes VAG ovzdušnit ale nějak to nefičelo. A někdo mi pak radil přes Akční člen od ABS. Musím se na to během dalšího týdne podívat.
Audi 80 1.8i-První vůz 
Audi A3 1.8T AGU 142Kw-Bejvalka2
Škoda Octavia 1.8T 4x4-Zatím základ.
Život některých ožívá při rychlosti kde životy jiných končí.

A náprava je ok?že by nějaké rameno nebo další část nápravy měla vůli a při dobrždění se nějak rozkmitala a ABS plus ESP by nějak zarezignovalo? Co pamět závad?
Taky na jedné audině mi dělalo podobnou věc to že byly vymlácené ty dva horní čepy.A při zabrždění tak jak ty popisuješ se ozvalo párkrát křupnutí a ABS zabralo. Taky jsme nevěděli co s tím až pak pomohla výměna čepu .Asik se nějak ta náprava rozkmitala nebo něco. Těžko říct od počítače.
Taky na jedné audině mi dělalo podobnou věc to že byly vymlácené ty dva horní čepy.A při zabrždění tak jak ty popisuješ se ozvalo párkrát křupnutí a ABS zabralo. Taky jsme nevěděli co s tím až pak pomohla výměna čepu .Asik se nějak ta náprava rozkmitala nebo něco. Těžko říct od počítače.
Audi 80 1.8i-První vůz 

-
- Aktivista
Odpovědi: 0
čidlo abs není pčišroubované a když ho někdo blbě nasadí tak ty jedeš 7 km v hodině a ono ukáže 1 a abs upustí tlaku v kole
měl bys jít na diagnostiku za jizdy zjistit které kolo v bloku měřených hodnot abs ukazuje špatně a pak jít po něm,
stačí pak očistit a posounout čidlo tak aby ukazovalo správnou hodnotu v km za hodinu
měl bys jít na diagnostiku za jizdy zjistit které kolo v bloku měřených hodnot abs ukazuje špatně a pak jít po něm,
stačí pak očistit a posounout čidlo tak aby ukazovalo správnou hodnotu v km za hodinu

Díky všem za nápady - quatrro to je.
Mrknu na to, jak budu ženě přezouvat na léto a měnit olej.
Měním ho radši co chvílu, podlehl jsem všem strašidelným informacím, o tom
jakej je především ten motor "sračka".
Tedka má nejetejch 230 tkm, což je defacto v mým vozovým parku téměř nový vůz ( ostatní osobní pul míče a víc, nákladní míč a víc
ale nevím proč, má z toho auta díky všem co o něm bylo napsáno největší strach. Scania s milionem a půl jede do kazachstanu a jsem v klidu, s audinou jede žena do Znojma a jsem jk na jehlách 
Mrknu na to, jak budu ženě přezouvat na léto a měnit olej.
Měním ho radši co chvílu, podlehl jsem všem strašidelným informacím, o tom
jakej je především ten motor "sračka".
Tedka má nejetejch 230 tkm, což je defacto v mým vozovým parku téměř nový vůz ( ostatní osobní pul míče a víc, nákladní míč a víc